MXGP 2019 – O T.GAJSER ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ LOMMEL ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ HONDA

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Tim Gajser συνεχίστηκε και στο Lommel κερδίζοντας τον 14ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 σε μια πίστα όπου ποτέ, δεν είχε κερδίσει η Honda στην μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα την κυριαρχία της ΚΤΜ στο Lommel, επιβεβαίωσε και φέτος ο Jorge Prado στην ΜΧ2.

Φαίνεται απίστευτο, το γεγονός ότι από 1991 που πραγματοποιήθηκε το πρώτο GP στο Lommel, η Honda δεν είχε κατακτήσει ποτέ εκεί νίκη, όπως επίσης ότι αυτή είναι η πρώτη νίκη του Gajser στην συγκεκριμένη πίστα. 

Κατηγορία ΜΧGP
O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser(2-2) ήρθε στο Lommel ελπίζοντας ότι δεν θα έχει απρόοπτα αλλά όπως δήλωσε, η νίκη του στην βελγική άμμο ήταν έκπληξή και για τον ίδιο. Ο Σλοβένος είχε καλές εκκινήσεις και κατάφερε να πιάσει γρήγορο ρυθμό και στα δύο σκέλη. Χωρίς να έχει στόχο την νίκη, άφησε στο πρώτο σκέλος τον Romain Febvre να πάρει την πρωτοπορία και το ίδιο έκανε στο δεύτερο στην περίπτωση του Max Anstie. Οι τερματισμοί του στην δεύτερη θέση, ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν την πρώτη του νίκη στην συγκεκριμένη πίστα, μια νίκη που είναι και η μοναδική στην ιστορία της Honda στο Lommel. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Febvre(1-4), κερδίζοντας το πρώτο σκέλος ξοδεύοντας πολλές δυνάμεις, που τις χρειαζόταν στο δεύτερο για να ανακάμψει από μέτρια εκκίνηση. Η σταθερή απόδοση και οι καλές εκκινήσεις του Glenn Coldenhoff(3-3) και στα δύο σκέλη τον έφεραν άνετα στην τρίτη θέση του βάθρου, με τον Jeremy Seewer(4-5) της τέταρτης θέσης, να αντιμετωπίζει πτώσεις και κακές επιλογές στο απαιτητικό GP. Καλή εμφάνιση για τον Jeremy vanHorebeek(6-7) που κυνήγησε το βάθρο μέσα στην πατρίδα του αλλά έμεινε από δυνάμεις στο τέλος του δεύτερου σκέλους και δεν μπόρεσε να δώσει την χαρά στους συμπατριώτες τους να δουν την βελγική σημαία να κυματίζει στο βάθρο. Ο Βέλγος κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ ο Arminas Jasikonis(8-6) είχε καλό ρυθμό από τα δοκιμαστικά γράφοντας εκπληκτικούς χρόνους, κάτι που όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει στον αγώνα, και μετά από πτώσεις και λάθη τερμάτισε στην έκτη θέση. Άτυχος και ο νικητής των προκριματικών Max Anstie έχοντας μια άσχημη πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους, επέστρεψε όμως στο δεύτερο και πήρε την νίκη με χαρακτηριστικό τρόπο(μετά από πτώση έχασε την πρωτοπορία και την ανέκτησε ξανά).

Αποτελέσματα Lommel MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 44 points; 2. Romain Febvre (FRA, YAM), 43 p.; 3. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 40 p.; 4. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 34 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 29 p.; 6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 28 p.; 7. Max Anstie (GBR, KTM), 25 p.; 8. Pauls Jonass (LAT, HUS), 24 p.; 9. Ivo Monticelli (ITA, KTM), 23 p.; 10. Gautier Paulin (FRA, YAM), 23 p.;

 

 

Αν κανένας δεν μπόρεσε να σταματήσει το νικηφόρο σερί του Jorge Prado στους προηγούμενους αγώνες, σίγουρα δεν θα μπορούσε να το κάνει στην άμμο του Lommel, όπου Ισπανός είναι εξαιρετικός.

Κατηγορία MX2
Η νικηφόρος πορεία του Jorge Prado(1-1) συνεχίστηκε και στο Lommel χωρίς απρόοπτα και δύσκολες καταστάσεις για τον Ισπανό. Έφυγε καλά και στις δύο εκκινήσεις και παρά την πτώση του στο τέλος του δεύτερου σκέλους, κατάφερε να φύγει από το Βέλγιο με διπλή νίκη και 124 βαθμούς πρωτοπορίας στην βαθμολογία. Για την δεύτερη θέση υπήρξε μια χαοτική κατάσταση με πτώσεις, εγκαταλείψεις και απρόβλεπτες εξελίξεις. Μετά από τριπλή ισοβαθμία(Vlaanderen, Watson, Vialle), ο Calvin Vlaanderen(7-2) ευτύχησε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παρά την άσχημη πτώση του στο πρώτο σκέλος. Οι κακές εκκινήσεις του Ben Watson(4-3) τον περιόρισαν στην τρίτη θέση ενώ στην γραμμή του τερματισμού δεν μπόρεσε να περάσει τον Vlaanderen για την δεύτερη θέση του δεύτερου σκέλους, και φυσικά του αγώνα. Καλή εμφάνιση για τον Tom Vialle(4-4) με σταθερούς τερματισμούς στην τέταρτη θέση όπως και για τον Adam Sterry(3-6) που κατάφερε να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Maxime Reunax(6-7) με μεγάλο άτυχο του αγώνα τον Jago Geerts(2-0) που αν δεν έπεφτε στους τελευταίους γύρους του δεύτερου σκέλους θα είχε σίγουρη την δεύτερη θέση στο GP της πατρίδας του. Άτυχος στο πρώτο σκέλος ήταν και ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Thomas Olsen(0-5) που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από πτώση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα Lommel MX2:1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 36 p.; 3. Ben Watson (GBR, YAM), 36 p.; 4. Tom Vialle (FRA, KTM), 36 p.; 5. Adam Sterry (GBR, KAW), 34 p.; 6. Maxime Renaux (FRA, YAM), 28 p.; 7. Alvin Östlund (SWE, HUS), 27 p.; 8. Henry Jacobi (GER, KAW), 22 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 22 p.; 10. Cyril Genot (BEL, KTM), 21 p.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 626
2. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 439
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 402
4. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 396
5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 355
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 349
8. Romain Febvre (FRA, YAM), 336
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 329
10. Pauls Jonass (LAT, HUS), 321

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 644
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 520
3. Tom Vialle (FRA, KTM), 416
4. Jago Geerts (BEL, YAM), 413
5. Henry Jacobi (GER, KAW), 399
6. Adam Sterry (GBR, KAW), 314
7. Ben Watson (GBR, YAM), 282
8. Maxime Renaux (FRA, YAM), 271
9. Jed Beaton (AUS, HUS), 250
10. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 248

Επόμενος αγώνας 18/08/2019 Imola Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...