AMA MX 2019 – O K.ROCZEN ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ UNADILLA

Το φετινό πέρασμα του AMA Motocross από την πίστα της Unadilla ήταν ιστορικής σημασίας καθώς έκλεινε τα 50 χρόνια παρουσίας στα δρώμενα του αθλήματος της Αμερικής. Η παλιάς σχολής πίστα, τα τελευταία χρόνια έχει δει πολλούς Ευρωπαίους να κερδίζουν τις κατηγορίες της και το 2019 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Γερμανός Ken Roczen επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις και κυριάρχησε στην μεγάλη κατηγορία κερδίζοντας την δεύτερη φετινή του νίκη ενώ στα 250 ο Γάλλος Dylan Ferrandis κατάφερε να πάρει τελικά την νίκη μετά από δύσκολες μάχες.

 

Στην παλιά καλή Unadilla, επέστρεψε στις νίκες, ο παλιός καλός K.Roczen. 

Κατηγορία 450
Από τα δοκιμαστικά μέχρι και τα δύο σκέλη του αγώνα ο Ken Roczen(1-1) έδειξε ότι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο στην Unadilla. Καταφέρνοντας να ανακάμψει από μέτριες εκκινήσεις και στα δύο σκέλη εντυπωσίασε στο πρώτο όταν μόλις στον πρώτο γύρο έκανε τις προσπεράσεις που χρειαζόταν για να βρεθεί μπροστά, και στο δεύτερο ανέβασε ρυθμό μετά τα μισά του σκέλους για να πιάσει και να περάσει τον Marvin Musquin. Με αυτόν τον τρόπο ο Roczen ανέβασε τον αριθμό στις πέντε νίκες σε σκέλη ενώ αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του σε αγώνα μέσα στην σεζόν. Η καλή απόδοση του Roczen ήταν κακά μαντάτα για τον Marvin Musquin(2-2) καθώς οι δύο οδηγοί διεκδικούν την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Γάλλος προσπάθησε να πάρει ακόμα και την νίκη στην αγαπημένη του Unadilla αλλά και στα δύο σκέλη ο Γερμανός τον περιόρισε στην δεύτερη θέση, πλησιάζοντας στον ένα βαθμό στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Επιστροφή στο βάθρο για τον Zach Osborne(4-4) με δύο καλές εκκινήσεις και σταθερής απόδοσης σκέλη, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Eli Tomac(7-3) να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μετά από έναν συντηρητικό αγώνα. Ο Jason Anderson(5-5) μετά από μέτριες εκκινήσεις ανέβηκε θέσεις τερματίζοντας πέμπτος. με έκτο τον τοπικό Justin Barcia(3-10) που εντυπωσίασε με τις προσπεράσεις του στο πρώτο σκέλος.

Ο D.Ferrandis πήρε την δεύτερη σερί, από τις τέσσερις φετινές του νίκες, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας. 

Κατηγορία 250 
Σε ακόμα έναν αγώνα ο Dylan Ferrandis(2-1) προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Adam Cianciarulo για να μειώσει το μεγάλο του βαθμολογικό προβάδισμα. Στο πρώτο σκέλος ο Γάλλος δεν είχε καλή εκκίνηση και παρά το γεγονός ότι ο ομόσταλος του Justin Cooper έκανε την ζωή δύσκολη του Cianciarulo, δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει. Στο δεύτερο σκέλος όμως οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος βρέθηκαν να παλεύουν από την αρχή για την πρώτη θέση με τον Ferrandis τελικά να επικρατεί, σε σκέλος και σύνολο. Ο Cianciarulo(1-2) προσπαθεί να αποφύγει την κατάσταση που του στέρησε τον φετινό supercross τίτλο στα 250 Δύσης, και να μην φέρει τον Ferrandis στον τελευταίο αγώνα με ελπίδες για τον τίτλο. Μέχρι στιγμής τα πάει καλά αν και θα ήθελε και αυτός βοήθεια από τους υπόλοιπους οδηγούς της ομάδας που δυστυχώς για αυτόν, είναι τραυματίες. Στην Unadilla κατάφερε τουλάχιστον να κρατήσει ανέπαφη την διαφορά στην βαθμολογία. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Chase Sexton(3-3) για την τρίτη θέση της ημέρας και ίσως αν είχε καλύτερες εκκινήσεις να μπορούσε να μπει στην διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων. Αντίθετα ο Justin Cooper(4-4), παρά τις καλές εκκινήσεις του σε αυτόν τον αγώνα δεν είχε τον ρυθμό για να μπει στο βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Colt Nichols(5-6) με τον Shane McElrath(8-5) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

 

Επόμενος αγώνας 17/8/2019 Budds Creek WA.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...