AMA MX 2019 – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ME E.TOMAC KAI D.FERRANDIS ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ IRONMAN..ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο A.CIANCIARULO ΣΤΑ 250!

Δυνατοί αγώνες έγιναν στο Iron Man για τον δωδέκατο και τελευταίο γύρο του AMA Motocross 2019, καθώς ο τίτλος στα 250 παιζόταν ακόμα και στα 450 ήταν αρκετοί οδηγοί που ήθελαν νίκη για να κλείσουν την σεζόν. Ο πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας από τον προηγούμενο αγώνα Eli Tomac κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη ενώ στα 250, ο Dylan Ferrandis εξάντλησε τις δυνατότητες του κερδίζοντας και τα δύο σκέλη, κάτι που δεν ήταν αρκετό για να πάρει τον φετινό τίτλο. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Adam Cianciarulo κατακτά τον τίτλο των 250 επαναφέροντας το πρωτάθλημα στην πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της κατηγορίας την Pro Circuit Kawasaki, μετά από έξι χρόνια.

“Ήταν από τους αγώνες που απλά είσαι εκεί και αφήνεις τον αγώνα να έρθει σε εσένα”…δήλωσε ο Tomac μετά την νίκη του στο Iron Man.

Κατηγορία 450
Την τρίτη του φετινή νίκη στην κατηγορία έψαχνε ο Marvin Musquin(1-0) στο Iron Man, κατάφερε να κερδίσει ένα από το πιο εντυπωσιακά σκέλη της χρονιάς, προσπερνώντας του Eli Tomac και Ken Roczen στο πρώτο σκέλος, δυστυχώς όμως στο δεύτερο, είχε μια πτώση στην εκκίνηση με ελαφρύ τραυματισμό που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, χάνοντας την διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον αγώνα και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Αντιθέτως ο Tomac(3-1), προτίμησε να μην ρισκάρει στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο τα έδωσε όλα για την νίκη, κερδίζοντας την μεγάλη του μάχη με τον Roczen. Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη του πρωταθλητή, για το 2019. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Roczen(2-3) που μετά την μάχη του με τον Tomac, έχασε ακόμα μια θέση στο δεύτερο σκέλος από τον Zach Osborne(5-2) χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην κατάταξη. O Roczen εξασφάλισε μετά την ατυχία του Musquin την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. O αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Osborne, είχε καλό ρυθμό και δίκαια ανέβηκε στο βάθρο του Iron Man. Οι καλές εκκινήσεις του Joey Savatgy(4-6) τον έφεραν να παλεύει για την πρώτη θέση στην αρχή και των δύο σκελών, όμως αυτό τον επηρέασε στην συνέχεια φορτίζοντας τον με κούραση, χάνοντας μερικές θέσεις και τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση της ημέρας. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Justin Barcia(7-4) καταφέρνοντας να πάρει την πέμπτη θέση του αγώνα, μπροστά από τον έκτο Jason Anderson(8-5) που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Άργησε να πάρει μπροστά ο Dylan Ferrandis στο πρωτάθλημα, έδειξε όμως ότι μπορούσε και για αυτόν τον τίτλο. 

Κατηγορία 250
O Adam Cianciarulo στο Iron Man ήθελε να κρατήσει τουλάχιστον στο πρώτο σκέλος, την διαφορά του από τον Dylan Ferrandis στους 26 βαθμούς για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Ο Ferrandis από την μεριά του το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κερδίσει και τα δύο σκέλη, ελπίζοντας σε μια κακοτυχία του AC, όπως έγινε φέτος στον τελευταίο αγώνα του AMA Supercross 250 όπου ο Γάλλος, πήρε το πρωτάθλημα. Όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα και για τον Ferrandis, καθώς ο ομοσταυλος του Justin Cooper του έκανε την ζωή δύσκολη και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Ferrandis(1-1)  κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοπορία του αγώνα από τον Cooper, κρατώντας μάλιστα πίσω του τον Cianciarulo που ανέβασε ρυθμό προς το τέλος του αγώνα. Ο Cooper επανήλθε στο δεύτερο πιέζοντας τον Γάλλο χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Ο Ferrandis με αυτόν τον τρόπο πήρε τον πέμπτο φετινό αγώνα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Cooper(3-2) προσπάθησε να κλείσει με νίκη την χρονιά αδιαφορώντας για το κόστος που μπορούσε να είχε η πιθανή επικράτηση του, στον ομόσταυλο του και στην ομάδα του. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Ιron Man κλείνοντας την χρονιά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο AC έφερε τον ενδέκατο τίτλο στην Pro Circuit Kawasaki, μετά από έξι χρόνια αστοχίας ενώ από το 2011 η Kawasaki είχε να κατακτήσει την ίδια χρονιά τα 250(Dean Wilson) και τα 450(Ryan Villopoto). 

Με απίστευτη σταθερότητα ολόκληρη την χρονιά, τερματίζοντας σε όλους τους αγώνες στο βάθρο, ο Adam Cianciarulo(2-4) πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Με μέτριες εκκινήσεις και δύο δυναμικά σκέλη, ο Chase Sexton(4-3) τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Michael Mosiman(5-5) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Alex Martin(6-8) με εντυπωσιακό come-back στο δεύτερο σκέλος ξεκινώντας από την 17η θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...