1ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ 2019, ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.ΛΥΡΙΟΥ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, διοργανωτές και αγωνιζόμενοι ξεκίνησαν δυνατά την χρονιά του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος 2019, στον πρώτο αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία. Οι περίπου 94 συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με τον Νίκο Λυρίου να επιστρέφει στην ενεργό δράση και να κερδίζει τον αγώνα στην κατηγορία EXPERT. Μετά από αρκετό καιρό αποχής ο Κώστας Μούρκος έδειξε ανανεωμένος, επικρατώντας άνετα στην ΜΧ1 ενώ την μάχη της ΜΧ2 κέρδισε ο Παύλος Σιδέρης με τον Σταύρο Μαυράκη να κερδίζει την ΜΧ2Τ. Στους μικρούς, οι Δημήτρης Γανωτής και Κωνσταντίνος Μερκούρης επικράτησαν σε ΜΧ85 και ΜΧ65 αντίστοιχα και στους μεγάλους, ο Νίκος Σωτηρόπουλος συνέχισε τις νίκες από την περσινή σεζόν στην ΟΡΕΝ, με τον πανελλήνιο πρωταθλητή της SENIOR Σπύρο Μητρόπουλο να κερδίζει για την κατηγορία τον πρώτο αγώνα του Νοτίου.

Ο καλοκαιρινός καιρός με τις ζεστές αλλά ανεκτικές του θερμοκρασίες βοήθησε να κυλήσει ομαλά ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος 2019 στην Αρχαία Ολυμπία. Το σωματείο της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. με την βοήθεια των γειτονικών σωματείων της ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. και Α.Λ.Μ.Α. κατάφεραν να διοργανώσουν έναν άρτιο αγώνα, συνεχίζοντας την παράδοση των καλών διοργανώσεων που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς αυτή τη χρονιά δεν είχαμε τον μεγάλο αριθμό θεατών που κατακλύζουν την πίστα κάθε χρόνο ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν υπήρχαν ατυχήματα πέραν κάποιων μικροτραυματισμών.

Καινούργια αρχή για τον Νι.Λυρίου στους φετινούς ελληνικούς αγώνες. 

Κατηγορία EXPERT
Επιστρέφοντας στην ενεργό δράση μετά τις περιπέτειες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019, o Νίκος Λυρίου εμφανίστηκε με νέα ομάδα στο Νοτίου, διατηρώντας την ταχύτητα και την αγωνιστική του ετοιμότητα. Δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αν και ο Γιώργος Ηλιόπουλος προσπάθησε να του ασκήσει πίεση στους πρώτους γύρους. Ο Λυρίου(1-1) ήταν ο ταχύτερος της ημέρας και κατάφερε στο τέλος να κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Ο Ηλιόπουλος(2-2) αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος κάποια μικρά θέματα με την μοτοσυκλέτα του και δεν απέφυγε τα λάθη, χάνοντας την επαφή του με τον πρωτοπόρο Λυρίου. Πήρε άνετα την δεύτερη θέση στον αγώνα  με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη(3-3) να τερματίζει τρίτος, που και αυτός επέστρεψε στους αγώνες μετά από πολύμηνη αποχή. Δημήτρης Μπάκας(5-4) και Μανώλης Σκύβαλος(4-5) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα της κατηγορίας.

Ο Κ.Μούρκος συνέχισε από εκεί που είχε αφήσει πέρσι την κατηγορία ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο περσινός πρωταθλητής Κώστας Μούρκος(1-1) επέστρεψε ανανεωμένος στο πρωτάθλημα και με δύο καλές εκκινήσεις όπως το συνηθίζει, δεν είχε πρόβλημα στην συνέχεια να γράψει τους ταχύτερους χρόνους της κατηγορίας και να φύγει από την Αρχαίο Ολυμπία με διπλή νίκη. Για την δεύτερη θέση έγιναν όμορφες μάχες μεταξύ του Νίκου Βρεττού(4-3) και του Μαρίνου Χάλα(2-2) με τον Χάλα τελικά να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Καλούς αγώνες πραγματοποίησε ο Σοφοκλής Μαμμωνάς(3-4) και θα μπορούσε να έχει ανέβει στο βάθρο αν δεν έχανε την δεύτερη θέση στο τέλος του πρώτου σκέλους. Πολύ καλή εμφάνιση στην πέμπτη θέση πραγματοποίησε ο Σταύρος Λάζος(8-5) στο ντεμπούτο το του στην κατηγορία με τον “γερόλυκο” Άκη Κοσμά(7-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

O Π.Σιδέρης κέρδισε την μάχη της ΜΧ2 από τον Μ.Ντουζένη. 

Κατηγορία ΜΧ2
Σε τεντωμένο σκοινί, κρατήθηκε η νίκη της κατηγορίας με τους Παύλο Σιδέρη και Μιχάλη Ντουζένη να αλλάζουν ρόλους στα δύο σκέλη, κερδίζοντας από ένα. Στο πρώτο, ο Ντουζένης είχε τον ρόλο του πρωτοπόρου με τον Σιδέρη να τον καταδιώκει ενώ το αντίστροφο εξελίχθηκε στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος. Οι δύο οδηγοί ισοβάθμισαν όμως με το bonus της νίκης του δεύτερου σκέλους ο Σιδέρης(2-1) ήταν ο νικητής του αγώνα με τον Ντουζένη(1-2) δεύτερο. Παρά τις μέτριες εκκινήσεις του ο Αποστόλης Καραφωτιάς(3-3) κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα αφήνοντας τέταρτο τον Ναπολέων Σαλμά(4-6). Πολύ καλή εμφάνιση από τον μαχητικό Χαράλαμπο Τζεβελέκη(8-4) στην πέμπτη θέση αλλά και του Στέλιου Σκορδά(5-7) που τερμάτισε έκτος.

Οι νικητές της δίχρονης υποκατηγορίας MX2T. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Την ενδοοικογενειακή μάχη της κατηγορίας κέρδισε ο Σταύρος Μαυράκης(1-1) από τον αδερφό του Γιώργο(2-2) με τον Κωνσταντίνο Ζεπάτο(3-3) να καταλαμβάνει την τρίτη θέση μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Κυριάκος Μπόγρης(4-4) με πέμπτο τον Αλέξανδρο Κατσαβριά(6-5) που κέρδισε την μάχη από τον έκτο Χρήστο Φραγκούλη(5-6).

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ο περσινός πρωταθλητής Νίκος Σωτηρόπουλος(1-1) ήταν ο ταχύτερος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η έλευση του γιου του στο μαιευτήριο του Πύργου, που ήρθε ενδιάμεσα στα σκέλη του αγώνα. Να του ζήσει λοιπόν και σίγουρα είναι ένας αγώνας που θα του μείνει αξέχαστος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε άνετα ο Σάκης Κονδυλόπουλος(2-2) ενώ την μάχη της τρίτης θέσης κέρδισε δυναμικά ο Σταύρος Ροσσολάτος(3-3) αφήνοντας τέταρτο τον Νίκο Μυλωνίδη(6-4). Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Νίκος Βερράρος(4-8) ειδικά στο πρώτο σκέλος για την πέμτπη θέση της ημέρας με τον Χαρίδημο Τερζάκη(7-6) να τερματίζει στην έκτη θέση.

Το βάθρο των νικητών της κατηγορίας SENIOR.

Κατηγορία SENIOR
Ο  πανελλήνιος πρωταθλητής της κατηγορίας Σπύρος Μητρόπουλος(1-1) κατάφερε άνετα να κερδίσει και τα δύο σκέλη του Νοτίου με τον Νίκο Τσάγκλα(4-2) να ανακάμπτει στο δεύτερο σκέλος και να επικρατεί του Παναγιώτη Σιδέρη(3-3) για την δεύτερη θέση . Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Τιμόθεος Καζάνης(6-4) με τον Ραφαήλ Χαλκίοπουλο(5-5) πέμπτο και τον Παύλο Κουζή(7-6) έκτο.

Νικητής στην ΜΧ85 αναδείχτηκε ο Δ.Γανωτής. 

Κατηγορία ΜΧ85
Με μόλις τρεις συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο αγώνας της κατηγορίας καθώς πολλοί από τους αναβατες της, έχουν μεγαλώσει αλλάζοντας κατηγορία ή αντιμετωπίζουν τραυματισμούς. Το γεγονός αυτό δεν επηρέασε καθόλου τον Δημήτρη Γανωτή(1-1), έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και στα δύο σκέλη κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Ο Γιώργος βαγενάς(2-2) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Αλέξανδρο Λάτση(3-3) να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Μια από τις καλύτερες μάχες του αγώνα ήταν αυτή του πρώτου σκέλους μεταξύ των Κ.Μερκούρη #111 και Λ.Παπαδάκη #177 στην MX65.

Κατηγορία ΜΧ65
Δυνατές μάχες και δύο από τα οραιότερα σκέλη του αγώνα πραγματοποίησαν οι μικροί μοτοκροσέρ! Ο Κωνσταντίνος Μερκούρης(1-1) έδωσε σκληρές μάχες και ανέκαμψε και από πτώση για να επικρατήσει στον αγώνα του Λευτέρη Παπαδάκη στο πρώτο σκέλος. Η πτώση του Παπαδάκη(2-4) στο δεύτερο σκέλος του στέρησε την δεύτερη θέση στο βάθρο, θέση την οποία κατέλαβε ο σταθερός και αποτελεσματικός  Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(3-2). Τις μεγάλες μάχες της τέταρτης θέσης κέρδισε ο Παναγιώτης Κεραμυδάς(6-3) αφήνοντας τελικά τον Σωτήρη Ντουμάνη(4-5) πέμπτο και τον Νικόλαο Τεφάνη(5-7) έκτο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 22/9/2019 Αίγιο.


 

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...