ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

(Ο περσινός αγώνας του Αιγίου για το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος ήταν και πάλι ο δεύτερος του θεσμού όπου επικράτησαν τα φαβορί κάτω από καλοκαιρινό και άκρως γιορτινό κλίμα. Ας θυμηθούμε τι έγινε τότε.)

Η εμφάνιση του Παναγιώτη Κουζή στον δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Νότιας Ελλάδας 2018 στο Αίγιο, ήταν άκρως εντυπωσιακή μετά τις καλοκαιρινές αναμετρήσεις του Έλληνα πολυπρωταθλητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP. Στο πρώτο σκέλος κατάφερε να ρίξει γύρο μέχρι και την τρίτη θέση της κατηγορίας Expert!

To πρωτάθλημα ξεκίνησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου στην Ολυμπία με ενθαρρυντικές συμμετοχές που πλησίασαν τις 100. Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και στο Αίγιο γεγονός που φανερώνει την εκτίμηση που δείχνουν οι αγωνιζόμενοι στην καλή δουλειά που γίνεται στις πίστες από τα σωματεία που διοργανώνουν εδώ και αρκετά χρόνια τους αγώνες του θεσμού. Φυσικά κανένας δεν επαναπαύεται βελτιώνοντας λίγο ή πολύ τις διοργανώσεις τους και στο Αίγιο είδαμε τα paddocks να μεγαλώνουν λίγο περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια κάτι που ήταν αναγκαίο  στην συγκεκριμένη πίστα.

Βάθρο ΜΧ Expert

Κατηγορία Expert
Την πρώτη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πανελλήνιος πρωταθλητής της ΜΧ1 Παναγιώτης Κουζής(1-1), μετά από ένα έντονο καλοκαίρι για τον ίδιο με δύο συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με αέρα παγκοσμίου, οδήγησε εντυπωσιακά και στα δύο σκέλη κερδίζοντας τελικά με μεγάλη διαφορά την κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο τοπικός Γιώργος Ηλιόπουλος(3-2) που δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος αλλά κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον Δημήτρη Κοντολέτα στο δεύτερο. Ο Κοντολέτας(2-3) πίεσε στην αρχή του πρώτου σκέλους τον Κουζή για την πρώτη θέση, παίρνοντας και την εκκίνηση, αλλά δεν είχε την διάρκεια και στα δύο σκέλη για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Με καλή ή κακή εκκίνηση ο Ανδρέας Ανδρέου(4-4) έδειξε ότι δεν είχε πρόβλημα να πάρει την τέταρτη θέση στην κατηγορία με το μικρό του δίχρονο 125, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τον μεγάλο του φετινό αγώνα το Blu Cru YZ125 Cup την ερχόμενη εβδομάδα στην Imola. O στρατευμένος Δημήτρης Μπάκας(5-5) συμμετείχε στον αγώνα διατηρώντας την αγωνιστική επαφή καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ ο την έκτη θέση κατέλαβε ο Κων/νος Παπαδόπουλος(6-6) στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία.

To Βάθρο της ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
O Χρήστος Κασιούμης(2-1) εμφανίστηκε πολύ δυνατός στον αγώνα του Αιγίου και μετά την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα της κατηγορίας. Στην πρώτη θέση ισοβάθμησε με τον Κώστα Μούρκο(1-2) όμως το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος χάρισε στον Κασιούμη την νίκη. Ο Μούρκος έχασε την πρώτη θέση όμως κέρδισε την πρωτοπορία στην βαθμολογία, μετά την απουσία του Σταμάτη Λυρίου και τον άσχημο αγώνα του νικητή στα Ολύμπια Σοφοκλή Μαμμωνά(5-12). Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Κοτούλας(4-3) κερδίζοντας την μάχη της τελευταίας θέσης του βάθρου από τον τοπικό βετεράνο Νεκτάριο Παπαβασιλείου(3-5) που κατέλαβε την τέταρτη θέση. Πέμπτος ήταν άλλος ένας βετεράνος του αθλήματος ο Άκης Κοσμάς(5-4) οδηγώντας σταθερά στην πρώτη εξάδα ενώ την έκτη θέση κατέλαβε ο Μάκης Τερζάκης(9-6) που άφησε φέτος την ΟPEN για μια πιο ανταγωνιστική κατηγορία.

To Βάθρο της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Τα πάνω κάτω και απρόβλεπτες καταστάσεις έγιναν στην κατηγορία με τους άμεσους διεκδικητές του πρωταθλήματος να αντιμετωπίζουν προβλήματα, και νέοι διεκδικητές να μπαίνουν στην μάχη. Ο Ναπολέων Σαλμάς(1-4) κατάφερε να κρατήσει δυνατό ρυθμό και να αποφύγει την εμπλοκή του σε μάχες, κάτι που του έδωσε την δύναμη στα μισά του πρώτου σκέλους να περάσει τον Νίκο Ξένο για την κατάκτηση του σκέλους ενώ στο δεύτερο έκανε αυτό που χρειαζόταν για να κερδίσει τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Βρεττός(9-2) που και στα δύο σκέλη πάλεψε για την πρώτη θέση όμως η πτώση του Αποστόλη Καραφωτιά στο πρώτο σκέλος τον παρέσυρε σε πτώση χάνοντας την επαφή με τους πρώτους. Κερδίζοντας σκληρές μάχες μέσα στην πρώτη εξάδα ο Γιώργος Παναγιώτου(4-5) κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πίσω του ο  Σαράντης Κουφός(7-3) είχε τον ρυθμό για μια θέση στην πρώτη τριάδα όμως πλήρωσε ακριβά την πτώση του στο πρώτο σκέλος χάνοντας αρκετούς βαθμούς. Πέμπτος και όχι τέταρτος όπως εμφανίζονται στα αποτελέσματα τερμάτισε ο Νίκος Ξένος(2-10) που φάνηκε κουρασμένος και δεν ρίσκαρε για την νίκη, καθώς μετά τα προβλήματα του ανταγωνισμού πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Σταύρος Λάζος(5-6) μετά από δυνατές εμφανίσεις και στα δύο σκέλη. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Καραφωτιάς μετά την πτώση του με εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος κατάφερε να κερδίσει μέσα στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Αίγιο το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας.

Νίκος Σωτηρόπουλος

Κατηγορία ΟPEN
O περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκος Σωτηρόπουλος(1-1) παρέμεινε αήττητος στην κατηγορία κερδίζοντας άνετα ακόμα δύο φετινά σκέλη. Εντυπωσιακός ο Σταύρος Ροσσολάτος(2-2) ανέκαμψε από κακή εκκίνηση για να πάρει την δεύτερη θέση στην γραμμή του τερματισμού από τον Διονύση Κονδυλόπουλο ενώ στο δεύτερο βγήκε από νωρίς μπροστά για να πάρει την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο. Τρίτος τερμάτισε ο Κονδυλόπουλος(3-3) παραμένοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Λάμπρος Θέος(6-4) κερδίζοντας αρκετές μάχες. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Βερράρος(4-9) διατηρώντας την τρίτη θέση στην βαθμολογία με έκτο τον Δημήτρη Λεβειδιώτη(7-6) που φέτος έχει σταθερή παρουσία στην πρώτη εξάδα.

Καμαρινός Παυλόπουλος

Κατηγορία ΜΧ85
Δυνατές μάχες με πολλές εξελίξεις έγιναν σε αυτή την κατηγορία, στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης από τους άμεσους διεκδικητές. Στο πρώτο σκέλος ο Νικόλας Κανελλόπουλος πήρε την πρωτοπορία και έδωσε δυνατή μάχη με τον Μιχάλη Σαραντινούδη για την πρώτη θέση μέχρι να εγκαταλείψει ο Σαραντινούδης από μηχανική βλάβη εγκαταλείποντας το σκέλος και τελικά τον αγώνα αφού δεν κατάφερε να επισκευάσει την βλάβη στο δεύτερο. Ο Κανελλόπουλος όμως, μετέπειτα δέχτηκε την πίεση από τον Καμαρινό Παυλόπουλο που παρακολουθούσε από κοντά την μάχη της πρώτης θέσης χωρίς όμως να μπορέσει να περάσει τον νικητή του σκέλους Κανελλόπουλο. Στο δεύτερο ήταν η σειρά του Κανελλόπουλου(1-3) να αντιμετωπίσει ατυχίες έχοντας πτώση στην πρώτη στροφή, αφήνοντας έτσι τον Παυλόπουλο(2-1) να πάρει την νίκη μετά από μάχη με τον Νικόλα Κοσιάβελο(3-2). Το βάθρο της κατηγορίας συμπληρώθηκε από τους Παυλόπουλο, Κανελλόπουλο και Κοσιάβελο, πρώτος δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα, με τον Παυλόπουλο να ανεβαίνει και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πολύ καλή εμφάνιση και ωραία οδήγηση πραγματοποίησε ο Γιώργος Αγιομαυρίτης(5-4) για την τέταρτη θέση ενώ ο πανελλήνιος πρωταθλητής της ΜΧ65 Δημήτρης Γανωτής(4-5) κατέλαβε την πέμπτη θέση στην πρώτη του χρονιά στην μεγαλύτερη κατηγορία. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Αλέξης Λάτσης(6-6) και αυτός στους πρώτους του αγώνες στην MX85.

Μιχάλης Σακελαρίου

Κατηγορία ΜΧ65
Με διπλή νίκη έφυγε από το Αίγιο ο Μιχάλης Σακελαρίου(1-1) ξεκολλώντας από την ισοβαθμία του στην βαθμολογία με τον Σωτήρη Φωτάκη(2-2) που πάντως προσπάθησε να πιέσει για την πρώτη θέση αλλά παρέμεινε δεύτερος. Σταθερά στην τρίτη θέση ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(3-3) με τέταρτο τον Λευτέρη Παπαδάκη(5-4) που κέρδισε την μάχη από τον πέμπτο Γιώργο Βαγενά(4-5). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κων/νος Μερκούρης(6-6) συνεχίζοντας τα καλά αποτελέσματα από τον πρώτο αγώνα στα Ολύμπια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 14/10/18 Πύργος.

1142 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΦΩΤΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ι

Ο ιστορικός αγώνας των +190 συμμετοχών για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024...