2ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ 2019, ΑΙΓΙΟ – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ

Ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Νότιας Ελλάδας 2019 πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Αιγίου από το τοπικό σωματείο της ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ. να καταβάλει σημαντική προσπάθεια σε όλους τους τομείς, κυρίως όμως επενδύοντας στην προβολή και στο θέαμα των αγώνων. Νικητές στον αγώνα αναδείχτηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες οι επικρατούντες του πρώτου αγώνα και πρωτοπόροι των βαθμολογιών, που άλλοι δύσκολα και άλλοι  εύκολα, κατάφεραν να ανέβουν για δεύτερη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ. έστησε ένα πάρτι στον μώλο του Αιγίου το Σάββατο βράδυ, για την καλύτερη προβολή του αγώνα. 

Το σωματείο της ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ. καταβάλει σημαντικές προσπάθειες κάθε χρόνο να αναβαθμίσει τους αγώνες του και την πίστα που διαχειρίζεται στο Αίγιο. Την φετινή χρονιά, αποφάσισε να επενδύσει στην προσέλευση περισσότερων θεατών, πραγματοποιώντας μια δυνατή παρουσίαση του αγώνα στην δημοφιλή περιοχή του μώλου στο Αίγιο το Σάββατο πριν τον αγώνα, με δυνατή μουσική και φωτορυθμικά να αποσπούν την προσοχή του κόσμου. Με την είσοδο του αγώνα “ΔΩΡΕΑΝ” για το κοινό, ήταν αρκετοί που ανταποκρίθηκαν και κυρίως οικογένειες και μικρά παιδιά που ήρθαν να παρακολουθήσουν το θαυμαστό άθλημα του motocross. Οι δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες στην μικρή πίστα του Αιγίου ήταν έντονες, κάτι που εξασφάλισε το όμορφο θέαμα αλλά δυστυχώς έφερε αρκετούς τραυματισμούς και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι ο αγώνας ήταν επιτυχημένος, με καλή οργάνωση και θέαμα σε όλες τις κατηγορίες ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές έφτασαν τις 84, δείχνοντας την σταθερή δυναμική του motocross αθλήματος στην χώρα μας.

Δύσκολα αυτή τη φορά ο Ν.Λυρίου επικράτησε στην EXPERT. 

Κατηγορία EXPERT
Στην έδρα του ο Γιώργος Ηλιόπουλος έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δύσκολα χάνει, αλλά δυστυχώς στο δεύτερο σκέλος μια πτώση στον πρώτο κι όλας γύρο τον έβγαλε εκτός μάχης. Ο Ηλιόπουλος(1-0) μετά από σκληρή μάχη με τον Νίκο Λυρίου είχε καταφέρει να πάρει το πρώτο σκέλος κάτι που η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος, τον έφερε να παίρνει περισσότερα ρίσκα από όσα επέτρεπε η πίστα. Πτώση και ελαφρύς τραυματισμός τον ανάγκασαν τελικά να εγκαταλείψει. Ο Λυρίου(2-1), ήξερε ότι θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για την νίκη έναντι του “Frozen” στο Αίγιο και μετά την καλή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος προσπάθησε να κάνει διαφορά, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο δεύτερο ο Ρόδιος αθλητής πέρασε νωρίς στην πρώτη θέση αλλά δεν χαλάρωσε καθόλου καθώς ο Ανδρέας Ανδρέου, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στον θεσμό, οδήγησε εκπληκτικά κυνηγώντας μέχρι την καρό σημαία τον Λυρίου. Ο νικητής του πρώτου αγώνα της κατηγορίας Λυρίου ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στο Αίγιο, με τον Ανδρεόυ(3-2) να τον ακολουθεί στο δεύτερο σκαλί, στο τελευταίο αγώνα της προετοιμασίας του για το Motocross των Εθνών 2019, που θα εκπροσωπήσει τα εθνικά μας χρώματα την ερχόμενη εβδομάδα στο Assen της Ολλανδίας. Ο Κωνσταντίνος Μπετίνης(4-3) μετά την κακή εκκίνηση και τα προβλήματα του Ανδρέου στο πρώτο σκέλος, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση του βάθρου στο Αίγιο, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Χαλκιδαίο αθλητή στο πρώτο σκέλος και δεν είχε τον ρυθμό των δύο πρώτων στο δεύτερο. Ο δίχρονος φέτος Δημήτρης Μπάκας(5-4) τερμάτισε στην τέταρτη θέση με πέμπτο τον Μανώλη Σκύβαλο(6-5) που έκανε τις απονομές στην κατηγορία και φυσικά και στον εαυτό του ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο νικητής του πρώτου σκέλους, Ηλιόπουλος.

H υπόθεση πρώτη θέση δεν ήταν εύκολη για τον Κ.Μούρκο. 

Κατηγορία ΜΧ1
Η εύκολη επικράτηση στον πρώτο αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία του Κώστα Μούρκου δεν συνεχίστηκε στο Αίγιο. Μετά από σκληρές μάχες, χάνοντας το πρώτο σκέλος από τον Σοφοκλή Μαμμωνά αλλά κερδίζοντας την μάχη από τον Νίκο Βρεττό στο δεύτερο, ο Μούρκος(2-1) πήρε μια δύσκολη αλλά άξια νίκη στο τέλος της ημέρας. Με σταθερή οδήγηση και κυρίως χωρίς μεγάλα λάθη ο Μαρίνος Χάλας(3-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα ακολουθώντας στην βαθμολογία τον πρωτοπόρο Μούρκο. Κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη έφτασε ο Μαμμωνάς(1-8) κέρδισε με έξυπνο αγώνα το πρώτο σκέλος αλλά το μεγάλο του λάθος στο δεύτερο με σύγκρουση και πτώση, τον καθυστέρησε αρκετά για να τον περιορίσει τελικά στην τρίτη θέση της ημέρας. Ανταγωνιστικός ολόκληρη την ημέρα ήταν ο Νίκος Βρεττός(4-3) όμως πτώσεις και στα δύο σκέλη τον έφεραν μακριά από το βάθρο, τερματίζοντας τελικά τέταρτος στο σύνολο. Με σταθερούς τερματισμούς μέσα στην πρώτη εξάδα ο Σταύρος Λάζος(5-4) πήρε την πέμπτη θέση αφήνοντας τον Βαγγέλη Μπουρίκα(6-6) έκτο.

Ο Π.Σιδέρης #259 βρήκε τον δρόμο για ακόμα μια νίκη στην ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧ2
Ο μεγάλος αντίπαλος του νικητή του πρώτου αγώνα Παύλου Σιδέρη, ο Μιχάλης Ντουζένης είχε υποχρεώσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro όπου αγωνίζεται κανονικά, και δεν συμμετείχε στο Αίγιο. Όμως τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Σιδέρη(1-2) καθώς για να κερδίσει το πρώτο σκέλος έπρεπε να κάμψει την αντίσταση του Στέλιου Σκορδά(4-3) που πήρε και τις δύο εκκινήσεις, ενώ στο δεύτερο η μέτρια του εκκίνηση τον καθυστέρησε αρκετά για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Στο τέλος, ο Σιδέτης κατάφερε να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα της ημέρας, κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό αγώνα. Μια μέτρια και μια καλή εκκίνηση είχε και ο τοπικός Αποστόλης Καραφωτιάς(3-1) με αποτέλεσμα να κερδίσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα που σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του πρώτου, κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της πόλης του. Έχοντας εξασφαλίσει το “ΝΑΙ” από την κοπέλα του, στην ειδική στιγμή πριν την εκκίνηση του πρώτου σκέλους όταν ο Ναπολέων Σαλμάς(2-5) γονάτισε μπροστά στην μπάρα της εκκίνησης και φυσικά μπροστά στην καλή του Νάντια προτάσσοντας ένα δαχτυλίδι, μπήκε στην μάχη του αγώνα για να ανέβει στο βάθρο σε μια πίστα που παραδοσιακά πηγαίνει καλά. Τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του πραγματοποίησε ο Σκορδάς(4-3) με δύο εξαιρετικές εκκινήσεις που τον έφεραν να διεκδικεί μια θέση στο βάθρο. Τελικά τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Χαράλαμπο Τζεβελέκη(8-4) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση δίνοντας πολλές μάχες. Ο παλιός πολυπρωταθλητής και τοπικός Νεκτάριος Παπαβασιλείου(6-7) αγωνίστηκε με δίχρονο τερματίζοντας στην έκτη θέση της κατηγορίας. Να αναφέρουμε ότι το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας δεν ολοκληρώθηκε στην κανονική διάρκεια του καθώς τα δύο ασθενοφόρα του αγώνα χρειάστηκαν δυστυχώς και τα δύο για να μεταφέρουν αθλητές που τραυματίστηκαν στο σκέλος.

Απέφυγε τα λάθη και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη ο Γιώργος Μαυράκης στην ΜΧ2Τ. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
H πτώση του Σταύρου Μαυράκη(1-3) λίγο μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα με τον αδερφό του Γιώργο Μαυράκη(2-1) να πετυχαίνει τελικά την πρώτη του νίκη. Τα δύο αδέρφια εξακολούθησαν να μοιράζονται τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου με τον Κων/νο Ζεπάτο(5-2) να κερδίζει την μάχη της τρίτης θέσης σπάζοντας την ισοβαθμία με το bonus του καλύτερου τερματισμού από τον τέταρτο Αλέξανδρο Κατσαβριά(3-4) ενώ οι Κυριάκος Μπόγρης(4-5) και Κώστας Φραγκούλης(6-6) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Συνέχισε τις νίκες ο Νίκος Σωτηρόπουλος στην κατηγορία ΟΡΕΝ. 

Κατηγορία ΟPEN
O περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκος Σωτηρόπουλος(1-1) κατάφερε να φύγει και από το Αίγιο με δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη της κατηγορίας με τον διώκτη του σε κάθε αγώνα και στην βαθμολογία Σάκη Κονδυλόπουλο(2-2) να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Παρά τις μέτριες εκκινήσεις του ο Σταύρος Ροσσολάτος(3-3) βρήκε τελικά τον δρόμο για την τρίτη θέση στην οποία και τερμάτισε. Ο Νίκος Μυλωνίδης(5-4) κατέλαβε την τέταρτη θέση, με τον Μάκη Τερζάκη(7-5) πέμπτο και τον Γιάννη Λεβειδιώτη(6-6) έκτο.

Ο Γιάννης Πιλάλας επέστρεψε στους αγώνες και στις νίκες στην κατηγορία SENIOR. 

Κατηγορία SENIOR
Αυτή ήταν μια από τις κατηγορίες όπου δεν επικράτησε το φαβορί και συγκεκριμένα ο Σπύρος Μητρόπουλος. Ο επανεμφανιζόμενος στους αγώνες Γιάννης Πιαλάλας(2-1) επέστρεψε και στις νίκες εντυπωσιακά πάνω σε μια μικρή μοτοσυκλέτα δίχρονη των 125cc. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μητρόπουλος(1-2) κατέλαβε την δεύτερη θέση με τον Νίκο Τσάγκλα(3-3) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με σταθερούς τερματισμούς στην τέταρτη θέση ο Παναγιώτης Σιδέρης(4-4) τερμάτισε τέταρτος με τον Ραφαήλ Χαλκιόπουλο(6-5) πέμπτο και τον Τίμο Καζάνη(5-6) έκτο.

Ο Δημήτρης Γανωτής πήρε ακόμα μια νίκη στην ΜΧ85.

Κατηγορία ΜΧ85
Με μόλις δύο συμμετοχές οι αγώνες της κατηγορίας έγιναν μικτοί με τους αγώνες της ΜΧ65, όπου ο Δημήτρης Γανωτής(1-1) επικράτησε του δεύτερου Γιώργου Βαγενά(2-2).

Ο Κ.Μερκούρης στον γύρο θριάμβου μετά την νίκη του στην ΜΧ65. 

Κατηγορία ΜΧ65
Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε ο Κωνσταντίνος Μερκούρης(1-1) και μάλιστα διπλή επικρατώντας άνετα του δεύτερου Λευτέρη Παπαδάκη(2-3). Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Ντουμάνης(3-4) με τους Νίκο Τεφάνη(4-5) και Χρήστο Τερζάκη(5-6) τέταρτο και πέμπτο αντίστοιχα. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(0-2) εγκαταλείπωντας στο πρώτο σκέλος μετά από  μια άσχημη πτώση, επέστρεψε όμως εντυπωσιακά στο δεύτερο για να πάρει την δεύτερη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 13/10/2019 Πύργος.


 

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...