3ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ 2019, ΠΥΡΓΟΣ – ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

Το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2019 πέρασε στον τρίτο του φετινό αγώνα στην αγαπημένη πίστα των αθλητών, στα Δουνέικα του Πύργου, με πάνω από 100 συμμετέχοντες να γεμίζουν τις μπάρες προσφέροντας ένα καυτό θέαμα κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο της Ηλείας. Στο αγωνιστικό μέρος, την παράσταση έκλεψαν οι πρωτοεμφανιζόμενοι φέτος στο πρωτάθλημα, ο “παγκόσμιος” Παναγιώτης Κουζής που κέρδισε στην EXPERT και ο “βόρειος” Ανέστης Ράδος που επικράτησε στην ΜΧ2.

Το σωματείο ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. προσπαθεί σε κάθε διοργάνωση του, να ανεβάζει τον πήχη των αγώνων που αναλαμβάνει στην πίστα των Δουνέικων, τόσο στο Πανελλήνιο όσο και στο Νοτίου, προσπαθώντας να βελτιώνει τον αγωνιστικό χώρο αλλά και τις εγκαταστάσεις της πίστας, έχοντας φυσικά πάντα στο πλευρό της την Κεραμοποιεία Παναγιωτόπουλος που έχει αγκαλιάσει το ελληνικό motocross. Παρά τον τυφώνα που ξήλωσε σημαντικές υποδομές του χώρου λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, οι άνθρωποι του σωματείου εργάστηκαν σκληρά προσφέροντας έναν ακόμα αγώνα υψηλού επιπέδου για τα ελληνικά δεδομένα, με highlight την φανταστική προετοιμασία του αγωνιστικού τερέν. Πάνω σε αυτό το σκηνικό, αθλητές και θεατές απόλαυσαν όμορφο αγώνα με γεμάτες μπάρες και ανταγωνισμό, σε μια εκδήλωση διαφήμιση του ελληνικού motocross.

Με αέρα “παγκοσμίου” ο Π.Κουζής επικράτησε στην EXPERT. 

Κατηγορία EXPERT
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, ο Παναγιώτης Κουζής(1-1) επέστρεψε στους ελληνικούς αγώνες συμμετέχοντας για πρώτη φορά φέτος στο Νοτίου. Με αέρα “παγκοσμίου” επέβαλε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας τον δικό του ρυθμό και παρά τις προσπάθειες του νικητή των προηγούμενων αγώνων του θεσμού Νίκου Λυρίου(2-2), κανένας δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει. Ο Λυρίου κατέλαβε την δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου(3-3) που και αυτός επιστρέφει από ένα σερί αγωνιστικών υποχρεώσεων με την Εθνική μας ομάδα στους αγώνες Motocross των Εθνών και Ευρωπαϊκών Εθνών. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Μπετίνης(5-4) κερδίζοντας τελικά την μάχη από τον Δημήτρη Μπάκα(4-5) που εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός στον Πύργο τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Μανώλης Σκύβαλος(6-6).

Ο Κ. Μούρκος επέστρεψε στις διπλές νίκες μεγαλώνοντας σημαντικά το βαθμολογικό του προβάδισμα στην ΜΧ1. 

Κατηγορία ΜΧ1
Με όπλα τις καλές εκκινήσεις, την εμπειρία στην κατηγορία αλλά και την σωστή προετοιμασία σε κάθε αγώνα, ο Κώστας Μούρκος(1-1) άντεξε και στον Πύργο στην πίεση που του άσκησε κυρίως ο Νίκος Βρεττός. Με κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα τα λάθη των διεκδικητών, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μούρκος κατάφερε να μεγαλώσει το προβάδισμα του, καθώς ο δεύτερος της κατάταξης Μαρίνος Χάλας δεν συμμετείχε στον αγώνα. Έτσι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Βρεττός(3-2) που πάλεψε για την νίκη και στα δύο σκέλη αλλά και αυτός υπέπεσε σε λάθη τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση του αγώνα. Ο Σοφοκλής Μαμμωνάς(3-4) δεν έπιασε την απόδοση του προηγούμενου αγώνα και μετά από λάθη τερμάτισε στην τρίτη θέση στα Δουνέικα, παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ανοδική πορεία του Σταύρου Λάζου(5-3) συνεχίστηκε και στον τρίτο αγώνα του θεσμού τερματίζοντας στην τέταρτη θέση διεκδικώντας μάλιστα και το βάθρο. Καλή οδήγηση πραγματοποίησε και ο Άκης Κοσμάς(4-5) για την πέμπτη θέση με τον Ευάγγελο Μπουρίκα(6-6) να καταλαμβάνει την έκτη θέση με σταθερούς τερματισμούς.

Ο Α.Ράδος επικράτησε σχετικά άνετα στην ΜΧ2, στον πρώτο του φετινό αγώνα στο Νοτίου.

Κατηγορία ΜΧ2
Ανατροπές είχαμε στην κατηγορία με την κορυφή της βαθμολογίας να αλλάζει και έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό να κερδίζει και τα δύο σκέλη. Ο Ανέστης Ράδος αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος και με την ευκαιρία της αλλαγής ημερομηνίας στον αγώνα του εκεί πρωταθλήματος, αποφάσισε να αγωνιστεί στο Νοτίου(το επιτρέπουν οι νέοι κανονισμοί) για καλύτερη προετοιμασία.  Με δύο καλές εκκινήσεις και ένα καλό ρυθμό ο Ράδος(1-1) είχε καθ όλη την διάρκεια του αγώνα τον πρώτο λόγο στην κατηγορία κερδίζοντας τελικά και τα δύο σκέλη και φυσικά τον αγώνα. Πίσω από την πρώτη θέση ο Αποστόλης Καραφωτιάς(2-2)  έδωσε δυνατές μάχες και στα δύο σκέλη καταφέρνοντας τελικά να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα, ανεβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στην κορυφή της βαθμολογίας. Η σκληρή δουλειά του Χαράλαμπου Τζεβελέκη(4-5) και η ανοδική του πορεία τον έφεραν πανάξια στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον Πύργο. Παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος ο Φώτης Κόλλιας(7-4) ανέκαμψε στην τέταρτη θέση με τον νικητή των προηγούμενων αγώνων Παύλο Σιδέρη(10-3) να αντιμετωπίζει και αυτός μια πτώση στο πρώτο σκέλος, χάνοντας έδαφος στον αγώνα αλλά και στο πρωτάθλημα, με την πέμπτη θέση που τελικά τερμάτισε. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Γρηγοριάδης(5-5) καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Χωρίς λάθη αυτή τη φορά ο Σ.Μαυράκης, πήρε άνετα την νίκη στην ΜΧ2Τ.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Αποφεύγοντας τα λάθη σε αυτόν τον αγώνα ο Σταύρος Μαυράκης(1-1) επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του αδερφού και νικητή του προηγούμενου αγώνα Γιώργου(2-2), με τον Κυριάκο Μπόγρη(3-3) να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(4-4) επικρατώντας του Κωνσταντίνου Ζεπάτου(5-5) που με την πέμπτη θέση στα Δουνέικα, κινδύνευσε η τρίτη του θέση στην βαθμολογία. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Νικόλας Κοσιάβελος(0-6) στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία.

Νικηφόρο πέρασμα για τον Ν.Σωτηρόπουλο και από τον Πύργο στην ΟΡΕΝ. 

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με τον Σάκη Κονδυλόπουλο σε εισαγωγικά εντός έδρας, στην πίστα του σωματείου του, όλοι περίμεναν μια όμορφη μάχη με τον συντοπίτη του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νίκο Σωτηρόπουλο. Όμως ο Σωτηρόπουλος(1-1) έδειξε και σε αυτόν τον αγώνα ότι είναι δυνατός και φέτος, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει και τα δύο σκέλη από τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο τον Κονδυλόπουλο(2-2). Για την τρίτη θέση και πάλι οι Σταύρος Ροσσολάτος(3-3) και Νίκος Μυλωνίδης(4-4) έδωσαν δυνατές μάχες με τον αναβάτη από την Σύρο να επικρατεί ξανά και να ανεβαίνει στο βάθρο. Ο Μυλωνίδης πήρε την τέταρτη θέση με τον  Αριστείδη Πολύδορο(5-6) να τερματίζει στην πέμπτη θέση στον πρώτο του φετινό αγώνα στον θεσμό. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πέτυχε ο Δημήτρης Λεβειδιώτης(7-5) καταλαμβάνοντας την έκτη θέση του αγώνα.

Στα πολυπληθέστερα σκέλη της ΟΡΕΝ-SENIOR με τις +40 συμμετοχές, ο Θ.Κομνηνός #669 κέρδισε ξανά στον Πύργο την κατηγορία SENIOR. 

Κατηγορία SENIOR
Η κατηγορία γνώρισε τρίτο διαφορετικό νικητή στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος με τον Θανάση Καμνηνό(1-1) να επικρατεί ξανά στον Πύργο μετά την φετινή του νίκη στον αντίστοιχα αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σπύρος Μητρόπουλος(2-2) πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Νίκο Τσάγκλα(3-3). Με σταθερούς τερματισμούς, στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Σιδέρης(4-4) με πέμπτο τον Τιμόθεο Καζάνη(5-6) και έκτο τον Ραφαήλ Χαλκιόπουλο(8-5).

Πρώτος με διαφορά και στον Πύργο ο Δ.Γανωτής στην ΜΧ85.

Κατηγορία ΜΧ85
Σε ακόμα έναν αγώνα κανένας δεν μπόρεσε να απειλήσει τον πρωτοπόρο και αήττητο φέτος στην κατηγορία Δημήτρη Γανωτή(1-1). Ο Γιώργος Βαγενάς(2-2) κατέλαβε την δεύτερη θέση από τον τρίτο Άγγελο Βοντιτσό(3-3) που πραγματοποίησε τον πρώτο του φετινό αγώνα. Η κατηγορία αγωνίστηκε σε μικτά σκέλη με την ΜΧ65 λόγω των μόλις, τριών της συμμετοχών.

Ακόμα μια διπλή νίκη για τον Κ.Μερκούρη στην ΜΧ65. 

Κατηγορία ΜΧ65
Σε άλλο επίπεδο ο Κωνσταντίνος Μερκούρης(1-1) κέρδισε και στον Πύργο τα δύο σκέλη της κατηγορίας ενώ για την δεύτερη θέση έγιναν εντυπωσιακές μάχες μεταξύ του Χρήστου Παναγιώτη Ταμβάκου και του Λευτέρη Παπαδάκη. Ο Ταμβάκος(4-3) ήταν αυτός που πήρε τελικά την δεύτερη θέση με τον Παπαδάκη(3-4)  τρίτο.  Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο ο Νικόλαος Τεφάνης(4-4) με τον Γιώργο Χατζάκη(6-5) πέμπτο και τον Χρήστο Μπάζιο(5-6) έκτο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνα 03/11/2019 Αγ.Νικόλαος Κρήτη.

 

 

1150 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – “DEJA VU” ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.ΖΟΥΝΗ…ΔΥΣΚΟΛΑ Ο Π.ΚΟΥΖΗΣ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 επηρεάστηκε από τις καιρικές συνθήκες, αλλά...