ΠΕΡΙ ΝΕCK BRACES ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ MOTOCROSS

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Περί NECK BRACES και ασφάλειας αθλητών Motocross

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά στην χρήση τους αλλά και value for money, οι συσκευές στήριξης αυχένα ή αλλιώς Neck Braces (στην αγγλική ονομασία).

Υψηλά ιστάμενα στο διεθνή χώρο άτομα, έχουν κατά καιρούς αναφέρει, πως αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα της χρήσης τους με την αιτιολογία πως, τα συγκεκριμένα εξαρτήματα προστασίας τους αναβάτη προσπαθώντας να προστατεύσουν κάποιο μέρος του σώματος του αναβάτη επιφέρουν βλάβες σε κάποια άλλα (π.χ. κλείδα, κάτω μέρος σπονδυλικής στήλης).

Μακριά από εμπορικές σκοπιμότητες και με αρχικό μέλημα την ασφάλεια των αναβατών, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δημοσιεύσουμε την 10ετή έρευνα ανεξάρτητου Αμερικάνικου φορέα (ACTION SPORTS EMS) και τα στατιστικά στοιχεία που μας δίνει.

https://www.actionsportsems.com/case-study-neck-brace

Τέτοιου είδους εξοπλισμός προστασίας υπάρχει σε διάφορες μάρκες, τύπους και τιμές. Οι κανονισμοί ασφαλείας (είτε ο Ελληνικός είτε και οι Διεθνείς) δεν επιβάλλουν, τουλάχιστον προς το παρόν, την χρήση του. Η χρήση του από τους αναβάτες είναι προαιρετική. Όλοι όμως διαβάζοντας τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να κρίνουν το κατά πόσο και αν τους είναι απαραίτητος ο συγκεκριμένος εξοπλισμός.

Από την Επιτροπή Motocross

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...