AMA/FIM SX 2020 – O J.BARCIA ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΑHEIM I

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross 2020 όπως πάντα στο Anaheim I με πολλούς διεκδικητές για την μεγάλη κατηγορία των 450 αλλά και στα 250 Δύσης οι αγώνες προσέφεραν εκπλήξεις και ανατροπές.

O J.Barcia #51 με την νίκη του και ο A.Cianciarulo #9 με την απόδοση του στον πρώτο του αγώνα στα 450, απασχόλησαν στο Anaheim I.

Κατηγορία 450
Το περσινό δυνατό ξεκίνημα του Justin Βarcia επαναλήφθηκε και φέτος με τον αναβάτη της Yamaha να δηλώνει έτοιμος ακόμα και για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ικανοποιημένος από την απόδοση της μοτοσυκλέτας του αλλά και από τον εαυτό του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την σχετικά άνετη νίκη του στο Anaheim I. Ο Barcia πήρε από τον πρώτο γύρο την πρωτοπορία του αγώνα και μόνο ο “rookie” της κατηγορίας Adam Cianciarulo μπόρεσε να τον ακολουθήσει. Ένα λάθος του Barcia έφερε τον Cianciarulo στην πρώτη θέση αλλά λίγο αργότερα και ο αναβάτης της Kawasaki έκανε λάθος επιτρέποντας στον Barcia να ξαναπεράσει μπροστά και να πάρει από εκεί και μετά, άνετα την νίκη. Ο Cianciarulo τερμάτισε στην δεύτερη θέση ξεκινώντας εντυπωσιακά την πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία πετυχαίνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά. Αντιμετωπίζοντας ένα κρυολόγημα ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Cooper Webb, με μεθοδικό τρόπο κατάφερε να μπει σταδιακά στην πρώτη εξάδα και να πάρει την τρίτη θέση στο τέλος του αγώνα κερδίζοντας δύσκολες μάχες. Τον καλύτερο τερματισμό του σε εναρκτήριο αγώνα σημείωσε ο Blake Baggett που και αυτός έπρεπε να ανακάμψει από μέτρια εκκίνηση για να τερματίσει τελικά στην τέταρτη θέση. Πολλές και δύσκολες μάχες έδωσε ο Jason Anderson για την πέμπτη θέση ενώ ο Ken Roczen αν και είχε καλή εκκίνηση, οι λάθος ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του τον περιόρισαν στην έκτη θέση.

Τα φαβορί για τον φετινό τίτλο των 250 Δύσης βρέθηκαν στο βάθρο(ο Forkner τιμωρήθηκε αργότερα δύο θέσεις) στον πρώτο αγώνα, με τον J.Cooper να έχει τον πρώτο λόγο.

Κατηγορία 250 Δύσης
Σκληρός ανταγωνισμός εξελίχθηκε στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας με δυνατές κόντρες κυρίως στα προκριματικά. Στον μεγάλο Τελικό ο Austin Forkner οδήγησε τον αγώνα από την αρχή με τον Justin Cooper να τον ακολουθεί απειλητικά. Ο περσινός πρωταθλητής Dylan Ferrandis δεν είχε καλή εκκίνηση και προσπαθούσε να ανέβει θέσεις σημειώνοντας τους ταχύτερους γύρους στον αγώνα. Μπροστά, ο Forkner προσγειώθηκε σε ένα προστατευτικό της πίστας έχοντας μια πτώση, γεγονός που επέτρεψε στον Cooper αλλά και στον Ferrandis που είχε ανέβει στην τρίτη θέση, να τον περάσουν. Στην συνέχεια ο Forkner έκοψε την πίστα για να συνεχίσει τον αγώνα του κάτι που του στοίχισε, δύο θέσεις ποινής από τους διοργανωτές. Ο Cooper κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ferrandis δείχνοντας ότι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από τον ανταγωνισμό. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε μετά την τιμωρία του Forkner ο Christian Graig ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο την αργία που του είχε επιβάλει η FIM για διευκρινήσεις περίπτωσης ντόπινγκ. Ο Michale Missiman κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον Forkner να κατατάσσεται τελικά πέμπτος μπροστά από τον έκτο Cameron Mcadoo.

To πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στην Ανατολική ακτή και το St.Louis, ΜΟ στις 11/1/2020.

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...