AMA/FIM SX 2020 – O K.ROCZEN ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ST.LOUIS

Στον δεύτερο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2020 στο St.Louis, ο Ken Roczen επέστρεψε στις νίκες της μεγάλης κατηγορίας μετά από τρία χρόνια τραυματισμών και προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε. Στα 250 Δύσης, ο Austin Forkner πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τρία χρόνια είναι πολλά, όμως η νίκη ήρθε την κατάλληλη στιγμή όπου ο K.Roczen δείχνει έτοιμος ακόμα και για τον φετινό τίτλο των 450.

Κατηγορία 450
Ήταν το 2017 η τελευταία φορά που είχε δοκιμάσει την γεύση της νίκης ο Ken Roczen καθώς μετά θα ακολουθούσαν τρία χρόνια σοβαρών τραυματισμών που περιόρισαν τον Γερμανό σε μεγάλες περιόδους αποθεραπείας. Πέρσι βρέθηκε πολύ κοντά να πάρει μια νίκη αλλά ο Cooper Webb του την στέρησε στο νήμα, το βασικότερο όμως ήταν ότι ολοκλήρωσε την χρονιά του 2019 χωρίς τραυματισμούς, γεγονός που του έδωσε την αυτοπεποίθησή να πάρει νωρίς την πρώτη του νίκη το 2020. Ο Roczen είχε καλή εκκίνηση στο St.Louis και μετά από μια αποφασιστική προσπέραση στον πεισματάρη Zach Osborne που οδηγούσε τον αγώνα, πήρε την πρωτοπορία και ουσιαστικά δεν την άφησε ποτέ, μέχρι και τον τερματισμό. Νωρίς στην δεύτερη θέση πέρασε ο νικητής του πρώτου αγώνα Justin Barcia, ο οποίος αντιμετώπιζε μια ίωση και δεν είχε τις δυνάμεις να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο. Αρκέστηκε στην δεύτερη θέση κρατώντας πίσω του στην τρίτη, τον Jason Anderson που ανέβαινε θέσεις μετά την μέτρια εκκίνηση του. Θέσεις έπρεπε να ανέβει και ο Eli Tomac τερματίζοντας τελικά τέταρτος ενώ ο Osborne μετά την εξαιρετική του εκκίνηση κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Malcolm Stewart δίνοντας πολλές μάχες μέσα στην πρώτη δεκάδα.

O A.Forkner απέφυγε τα λάθη του πρώτου αγώνα, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία 250
Τα προβλήματα για τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Dylan Ferrandis δεν τελείωσαν με την κακή εκκίνηση του Anaheim I, συνεχίστηκαν και στο St.Louis με κακή εκκίνηση και πτώση στην πρώτη στροφή, αναγκάζοντας τον Γάλλο να περάσει και από τα pits για να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του. Τερμάτισε τελικά στην δωδέκατη θέση, δείχνοντας σε ακόμα έναν αγώνα την εκπληκτική του ταχύτητα. Μπροστά, ο Austin Forkner πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα με τον 16χρονο Αυστραλό Jett Lawrence να τον ακολουθεί από κοντά. Ο νικητής του Anaheim I Justin Cooper, ξεκίνησε μέσα στην πρώτη εξάδα και στα μισά του αγώνα βρέθηκε στην δεύτερη θέση, προσπαθώντας να μειώσει την διαφορά από τον πρωτοπόρο. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, και ο Forner κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη ανεβαίνοντας παράλληλα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η μάχη της πέμπτης θέσης έγινε μέσα σε έναν γύρο, μάχη για το βάθρο, όταν ο τέταρτος Chrestian Craig και ο J.Lawrence είχαν πτώσεις μένοντας πίσω. Έτσι ο Brandon Hartranft κέρδισε την μάχη από τους Alex Martin, Jet Lawrence και Jacob Hayes να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα ενώ εκείνος απολάμβανε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΕΣ

Επόμενος αγώνας 18/1/2020 Αnaheim II, CA.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...