AMA/FIM SX 2020 – Ε.TOMAC KAI D.FERRANDIS ΦΕΥΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ANAHEIM II

O τρίτος γύρος του AMA/FIM Supercross 2020 στο Anaheim II της California αποδείχτηκε μια δύσκολη δοκιμασία για τους αναβάτες, κυρίως λόγω της απαιτητικής σχεδίασης της πίστας. Ο Eli Tomac στα 450 έδειξε ότι ήταν σε καλή μέρα και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη αλλά και ο Dylan Ferrandis στα 250 Δύσης κατέκτησε πειστικά επίσης την πρώτη του φετινή νίκη. Απασχόλησε όμως αρνητικά στον αγώνα, με τις προσπεράσεις του.

O E.Tomac ξεκίνησε νωρίς τις νίκες φέτος(πέρσι πρώτη νίκη στον πέμπτο αγώνα) και είναι σίγουρο ότι θα πάρει πολλές ακόμα, θα είναι αρκετές και για το πρωτάθλημα;

Κατηγορία 450
Οι κακές του εκκινήσεις έχουν βάλει σε μπελάδες τον Eli Tomac στο ξεκίνημα της σεζόν όμως στο Anaheim II αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τον οδηγό της Κawasaki, καθώς η εξαιρετική του απόδοση σε συνδυασμό με την απαιτητική πίστα, ήταν στοιχεία που δύσκολα θα του αποσπούσαν την νίκη. Ο Tomac δεν ξεκίνησε καλά όμως κατάφερε στους πρώτους γύρους να βρεθεί μέσα στην πρώτη πεντάδα και με μεθοδικές κινήσεις κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και από εκεί να κερδίσει εύκολα τον αγώνα. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Ken Roczen, αν και πήρε νωρίς την πρωτοπορία ωστόσο δεν κατάφερε να σταματήσει την άνοδο του Tomac στον αγώνα, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Με καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο και την τρίτη θέση του Anaheim II. Δυνατές μάχες έδωσε σε ακόμα έναν αγώνα ο Zach Osborne καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση μπροστά από την ομόσταυλο του Jason Anderson. Ο Adam Cianciarulo εμφανίστηκε κάπως κουρασμένος στον αγώνα, και μετά από μερικές μάχες τερμάτισε στην έκτη θέση. Στο Anaheim II άλλαξε και η βαθμολογία της κατηγορίας με τον Ken Roczen να περνάει στην πρώτη θέση ρίχνοντας τον Justin Barcia στην δεύτερη μετά την πολύ κακή εκκίνηση του στον αγώνα και την ένατη θέση. Επίσης, ανέβηκε και Tomac στην τρίτη θέση με την πρώτη του φετινή νίκη.

Η στιγμή που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Ferrnadis #1 πέφτει πάνω στον C.Craig…τα υπόλοιπα στην συνέχεια παρακάτω.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο περσινός πρωταθλητής Dylan Ferrandis έπρεπε να ξεκινήσει να πετυχαίνει νίκες αν ήθελε να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα. Οι δύο προηγούμενοι αγώνες είχαν στεφτεί με ατυχίες και παρότι ο Γάλλος ήταν φανερά πιο γρήγορος δεν μπόρεσε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στο Anaheim II, και πάλι δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση, πίσω από τους οδηγούς της Geico Honda Chrisrtian Craig και Jett Lawrence. O Ferrandis δεν άργησε να φτάσει τον Craig αλλά έπρεπε να τον περάσει σύντομα καθώς ο Lawrence είχε απομακρυνθεί 10” μπροστά. Με μια παράτολμη κίνηση ο Ferrandis έκοψε εσωτερικά του Craig αλλά έπεσε και πήρε μαζί του και τον αναβάτη της Honda. Αυτό δεν άρεσε στο κοινό και αποδοκίμαζε τον Γάλλο σε κάθε του ενέργεια από εκεί και μετά. Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε εκεί. Ο Ferrandis σηκώθηκε και μάλιστα κατάφερε να καλύψει την διαφορά του από τον Αυστραλό, και στον τελευταίο γύρο του επιτέθηκε. Ο Lawrence αντέδρασε αλλά ο 16χρονος δεν είχε την εμπειρία να ανταποκριθεί σε τέτοια πίεση και μόλις τον πέρασε ο Ferrandis, έπεσε τερματίζοντας τελικά στην ένατη θέση. Ο Ferrandis πήρε την νίκη υπό αποδοκιμασίες ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Justin Cooper. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Brandon Hartranft ανέβηκε στο βάθρο με τον Michael Misiman να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Αρχίζει και βρίσκει ρυθμό Alex Martin μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα ενώ ο Luke Clout από την Αυστραλία στο ντεμπούτο του ίδιου αλλά και της αυστραλιανής ομάδας Penrite Hondaν στο πρωτάθλημα, μπήκαν στην πρώτη εξάδα για πρώτη φορά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας μορφής Triple Crown και θα πραγματοποιηθεί στις 25/1/2020 στο Gelndale ΑΖ.

939 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί...