AMA/FIM SX 2020 – NIKH Ε.ΤΟΜΑC ΣΤΟ OAKLAND ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Φτάνοντας στον πέμπτο αγώνα της χρονιάς στο Oakland, οι διεκδικητές του πρωταθλήματος AMA/FIM Supercross 2020 ξεκίνησαν να κάνουν τις κινήσεις τους για περισσότερες νίκες. Μετά από αρκετές μάχες, ο Eli Tomac κέρδισε στα 450 με τον Dylan Ferrandis να επικρατεί στα 250 Δύσης, νίκη που τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ζευγάρωσε τις φετινές του νίκες ο E.Tomac.

Κατηγορία 450
Στο Oakland όλοι ήθελαν την νίκη για διαφορετικούς λόγους, με κοινό όμως σκοπό, την αφετηρία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Ken Roczen , Eli Tomac, Adam Cianciarulo και Cooper Webb είχαν καλή εκκίνηση και όλα έδειχναν ότι θα γινόταν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της νίκης. Ο Roczen πήρε την πρωτοπορία και προσπάθησε να απομακρυνθεί με σφικτό γυρολόγιο στους πρώτους γύρους, ενώ την επίθεση του για την δεύτερη θέση έκανε ο Cianciarulo στον ομόσταυλο του τον Tomac. O Webb άρχισε να χάνει έδαφος, και λίγο πριν τα μισά του αγώνα ο Tomac ανέβασε ρυθμό προσπερνώντας τον Cianciarulo, πλησιάζοντας σύντομα και τον Roczen, διεκδικώντας την πρώτη θέση. Λίγο μετά κατάφερε να την πάρει αλλά ένα λάθος τον έφερε ξανά δεύτερο. Εξαπολύωντας εκ νέου επίθεση κατάφερε να περάσει ξανά στην πρώτη θέση την οποία κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Στον τελευταίο γύρο τα αρκετά λάθη του Roczen αλλά και ο δαιμονισμένος ρυθμός του Webb τους έφερε μαζί στην τελευταία στροφή πριν το άλμα του τερματισμού, με τον Webb να περνάει τον Roczen με επαφή, που είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του Γερμανού. Ο Roczen δεν είχε πρόβλημα με τον τραυματισμό του όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου, και παρά την τρίτη θέση κατάφερε για τρεις βαθμούς να παραμείνει μπροστά από τον Tomac στην βαθμολογία. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Cianciarulo αποφεύγοντας τα λάθη των προηγούμενων αγώνων ενώ ο Jason Anderson πέτυχε ακόμα ένα αποτέλεσμα στην πρώτη πεντάδα. Μετά από κακή εκκίνηση αλλά καλό ρυθμό και οδήγηση, ο Justin Barcia κατέλαβε την έκτη θέση.

Στο Oakland ήταν η ώρα του πρωταθλητή να πάρει τα ηνία του πρωταθλήματος 250 Δύσης. Ο D.Ferrandis έκανε υπομονή αλλά τώρα τα περιθώρια στένευαν.

Κατηγορία 250 Δύσης
Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε ο Dylan Ferrandis αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Γάλλος. είχε καλή εκκίνηση αυτή την φορά και βρέθηκε από την αρχή του αγώνα πίσω από τον πρωτοπόρο Austin Forkner. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Justin Cooper αν και είχε καλή εκκίνηση ωστόσο έμπλεξε σε μια πτώση άλλων οδηγών, γεγονός που τον καθυστέρησε. Μπροστά ο Ferrandis έκανε την κίνηση του για την πρώτη θέση όταν ο Forkner έκανε ένα μικρό λάθος δίνοντας την ευκαιρία για προσπέραση, και από εκεί και μετά ο οδηγός της Yamaha έδειξε ότι ήταν γρηγορότερος κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Ο Forkner τερμάτισε δεύτερος, ψαλιδίζοντας και σε αυτόν τον αγώνα την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας. Παρά την ατυχία του και σε αυτόν τον αγώνα, ο Cooper κατάφερε να σώσει βαθμούς αλλά όχι και την πρωτοπορία του στην βαθμολογία τερματίζοντας τρίτος. Οι καλές εκκινήσεις του Alex Martin τον έφεραν αυτή τη φορά κοντά στο βάθρο καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση ενώ ο πέμπτος Luke Clout, κατάφερε να πετύχει το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τον ίδιο, αλλά και για την ιδιωτική ομάδα της Penrite Honda. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Mitchell Oldenburg.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 08/01/20 San Diego CA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...