AMA/FIM SX 2020 – H ΩΡΑ ΤΟΥ C.WEBB ΗΡΘΕ ΣΤΟ SAN DIEGO

Η ώρα του πρωταθλητή σήμανε στον έκτο γύρο του AMA/FIM Supercross 2020 και το San Diego, όπου ο Cooper Webb κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στα 450. Σημαντική νίκη πέτυχε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στα 250 Δύσης Dylan Ferrandis, την κρίσιμη στιγμή που το πρωτάθλημα της κατηγορίας, μπαίνει στο καθιερωμένο ρεπό των έξι εβδομάδων.

Η νίκη του C.Webb στο San Diego δεν ήταν σημαντική μόνο για την ψυχολογία του πρωταθλητή. Του προσέφερε επίσης, ένα άλμα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
Η εκκίνηση και σε αυτόν τον αγώνα καθόρισε την εξέλιξη των αποτελεσμάτων με τον Cooper Webb και τον Adam Cianciarulo να επιδίδονται σε μια μάχη από τα παλιά, θυμίζοντας τις κόντρες τους όταν ξεκινούσαν την καριέρα τους στις μικρές κατηγορίες. Ο Cianciarulo άντεξε στις πρώτες επιθέσεις του Webb, στην αρχή του αγώνα αλλά μετά ο περσινός πρωταθλητής ανασυγκροτήθηκε και επιτέθηκε στους τελευταίους γύρους για να πάρει την νίκη. Ο Cianciarulo ανέβηκε ξανά στο βάθρο και την δεύτερη θέση μετά το εκπληκτικό του ξεκίνημα στο Anaheim I. Σταθερά στην τρίτη θέση οδήγησε σχεδόν από την αρχή του αγώνα ο Blake Baggett, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο των νικητών. Η μέτρια εκκίνηση του Eli Tomac και η πίστα με τα λιγοστά σημεία για προσπέραση τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση, κατάφερε όμως να περάσει τον Ken Roczen και να ψαλιδίσει στον ένα βαθμό, την βαθμολογική του απόσταση από τον Γερμανό. Σκληρές μάχες για την πέμπτη θέση έδωσε ο Justin Barcia κρατώντας πίσω του τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Roczen.

Ο D.Ferrandis έφτασε στις τέσσερις φετινές νίκες, υπερασπίζοντας επάξια τον περσινό του τίτλο στην κατηγορία 250 Δύσης.

Κατηγορία 250 Δύσης
O αγώνας του San Diego ήταν σημαντικός για την κατηγορία καθώς η Δύση μπαίνει σε ρεπό έξι εβδομάδων και το πρωτάθλημα θα περιοδεύσει Ανατολικά. Από την εκκίνηση οι Austin Forkner και Dylan Ferrandis έδωσαν τον ρυθμό του αγώνα αφού όμως πρώτα πέρασαν από την σθεναρή αντίσταση του Michael Mossiman. Όλα τελικά κρίθηκαν σε ένα λάθος του Forkner, όπου επέτρεψε στον Ferrandis να βρεθεί δίπλα του και ο Γάλλος δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρωτοπορία και την νίκη στον αγώνα. Ο Forkner τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Justin Cooper να τερματίζει αθόρυβα στην τρίτη θέση. Ο Mossiman κατάφερε τελικά να κρατηθεί τέταρτος μπροστά από τον Brandon Hartranft ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Luke Clout έχοντας εξαιρετική εκκίνηση στον αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 15/2/20 Tampa FL.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...