MXGR 2020 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ.IVANOV ΣΤΗΝ ΜΧ1…ΝΙΚΗΤΗΣ Ο Α.ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΜΧ2 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μετά από τρεις εβδομάδες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2020 πέρασε από τις Σέρρες στα Τρίκαλα για τον δεύτερο αγώνα της σεζόν. Η παρουσία του Michael Ivanov ανακάτεψε το ενδιαφέρον στην ΜΧ1, ωστόσο ο Βούλγαρος αναβάτης κατάφερε να πάρει την νίκη. Στην ΜΧ2 ο Ανδρέας Ανδρέου πήρε την πρώτη του φετινή νίκη ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ και στις υπόλοιπες κατηγορίες υπήρξαν αλλαγές στους νικητές και την κατάταξη του πρωταθλήματος.

Το τοπικό σωματείο Μ.Α.Σ.Τ. σε συνεργασία με τον Μ.Α.Ο.Κ. διοργάνωσαν τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2020 στην αναβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια, πίστα του Πρίνος Τρικάλων. Οι διοργανωτές έπρεπε να παλέψουν με τον άστατο καιρό που απειλούσε με βροχή αλλά τελικά προτίμησε να βγάλει δυνατό αέρα και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, κάτι που βοήθησε τελικά στην διεξαγωγή του αγώνα. Αυτό όμως ήρθε με το τίμημα, της αρκετής σκόνης. Αλλού λάσπη, αλλού σκόνη και αλλού ιδανικό τερέν, ήταν τα στοιχεία που έπρεπε να διαχειριστούν οι περίπου 100 συμμετέχοντες του αγώνα, γεγονός που δεν τους εμπόδισε να προσφέρουν θέαμα με τις μάχες τους σε όλες τις κατηγορίες. Αν ο καιρός ήταν λίγο καλύτερος, την πίστα θα κατέκλυζαν περισσότεροι θεατές δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν φέτος οι δύο κύριες κατηγορίες. Βέβαια, ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια είναι ικανοποιητικός στο Πρίνος, και εξαίρεση δεν αποτέλεσε και αυτός ο αγώνας.

Νίκη “Mickey” στα Τρίκαλα! Ίσως να έχουμε γίνει κουραστικοί με την εντυπωσιακή οδήγηση του M.Ivanov όποτε αγωνίζεται στην χώρα μας.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο Michael Ivanov 1-1 επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την τελευταία του συμμετοχή πέρσι στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στην Νέα Γωνιά. Αυτή την φορά αγωνίστηκε με δίχρονο 250cc καθώς τα τελευταία χρόνια αναζητεί την θέση του στο διεθνές στερέωμα και μάλλον θα τον δούμε να συμμετάσχει στην κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΜΧ300 την φετινή σεζόν. Από το Σάββατο ο Βούλγαρος αθλητής έδινε τον ρυθμό του αγώνα, πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους όμως από τα προκριματικά σκέλη έδειξε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε μάχες, επηρεάζοντας την έκβαση του ελληνικού πρωταθλήματος. Έδειξε υπομονή και στα δύο σκέλη καθώς δεν πήρε καμιά από τις δύο εκκινήσεις, και όταν τα πράγματα κάπως ξεκαθάρισαν, πέρασε τους Παναγιώτη Κουζή και Γιάννη Τουρατζίδη στο πρώτο σκέλος για να πάρει την πρωτοπορία και κέρδισε την μάχη με τον Μανώλη Κρητικό στο δεύτερο, φεύγοντας από τα Τρίκαλα νικητής με δύο καρό σημαίες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κρητικός 4-2, παρουσιάζοντας μια επιφυλακτικότητα στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έδειξε ότι ήθελε την νίκη προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στον Ivanov. Τα λάθη φαίνεται να ήρθαν νωρίς για τον Γιάννη Τουρατζίδη 2-5. Μετά από ένα πολύ δυνατό πρώτο σκέλος ο περσινός πρωταθλητής είχε δύο πτώσεις στο δεύτερο που κυρίως του στέρησαν βαθμούς αλλά και μια καλύτερη θέση στο βάθρο. Τερμάτισε για δεύτερη φορά φέτος στην τρίτη θέση ψαλιδίζοντας όμως και αυτός βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Παναγιώτης Κουζής 3-4 έδωσε αρκετές μάχες και στα δύο σκέλη ειδικά στους πρώτους γύρους, διεκδικώντας μια θέση στην πρώτη τριάδα. Δεν έδειξε να έχει την αντοχή σε αυτόν τον αγώνα να ακολουθήσει τον ρυθμό που έθετε ο Ivanov ενώ μια πτώση στο δεύτερο σκέλος ουσιαστικά τον έφερε εκτός βάθρου, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Η σταθερή απόδοση του Νίκου Λυρίου 5-3 σε αυτόν τον αγώνα και υπομονή που έδειξε σε όλη την διάρκεια του, τον έφεραν να ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με τον Κουζή όμως το καλύτερο μεταξύ τους αποτέλεσμα έφερε τον Κουζή τέταρτο και τον Λυρίου πέμπτο. Για την έκτη θέση ο Κώστας Καράκης 6-7 έπρεπε να δώσει σκληρές μάχες, στο πρώτο σκέλος με τον Δημήτρη Μπαξεβάνη και στο δεύτερο με τον Γιάννη Πάσσα που συμμετείχε στον πρώτο του φετινό αγώνα.

Ο Α.Ανδρέου ήθελε την νίκη στα Τρίκαλα και την πήρε ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Νέο νικητή και νέο πρωτοπόρο της βαθμολογίας είχαμε για την κατηγορία στα Τρίκαλα. Η καθολική υπεροχή του Φραγκίσκου Ζούνη στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες, αντικαταστάθηκε από την υπεροχή του Ανδρέα Ανδρέου στα Τρίκαλα, κερδίζοντας σε προκριματικά και στον αγώνα παρά την πτώση που αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος. Ο Χαλκιδαίος αθλητής έδειξε ότι ήθελε την νίκη περισσότερο από τον ανταγωνισμό και στα δύο σκέλη, επέστρεψε στην δεύτερη θέση μετά την πτώση του στο πρώτο ενώ οδηγούσε τον αγώνα και εξαφανίστηκε μπροστά στο δεύτερο για να πάρει την νίκη. Ο περσινός πρωταθλητής Αλέξανδρος Γεωργαντάς 1-2 ήρθε στα Τρίκαλα έχοντας χάσει βαθμούς από εγκατάλειψη στις Σέρρες και ήθελε κυρίως βαθμούς και όχι τόσο την νίκη στον αγώνα. Κινήθηκε μεθοδικά, γνωρίζοντας ότι τα λάθη για αυτόν πλέον απαγορεύονται, κέρδισε το πρώτο σκέλος μετά την πτώση του Ανδρεόυ και έκανε μια προσπάθεια για την νίκη στο δεύτερο χωρίς όμως να ρισκάρει. Ισοβάθμησε στην πρώτη θέση αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα του Ανδρέου στο δεύτερο σκέλος έφερε τον Γεωργαντά δεύτερο. Ο Ανδρέου όμως δεν ήταν ο μόνος των διεκδικητών της πρώτης τριάδας που αντιμετώπισε πτώση. Ο νικητής των Σερρών Ζούνης 3-4 αντιμετώπισε πτώσεις που τον έφεραν να κάνει μεγάλη προσπάθεια για την τρίτη θέση του συνόλου. Πτώσεις και μέτριες εκκινήσεις είχε και ο Αντώνης Σάγμαλης 4-4 χάνοντας έδαφος στην εκπληκτική του απόδοση πάνω σε δίχρονο, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Ο Παναγιώτης Παπίλας 6-3 οδήγησε καταπληκτικά και στα δύο σκέλη, όμως στο πρώτο σκέλος μπλέχτηκε σε μια πτώση οδηγών στον πρώτο γύρο ξεκινώντας από την 19η θέση. Την καλή του απόδοση επιβεβαίωσε και στο δεύτερο σκέλος με την τρίτη θέση, τερματίζοντας τελικά πέμπτος στο σύνολο. Οι καλές εκκινήσεις του Ανέστη Ράδου 5-6 τον έφεραν μπροστά όμως η πίεση του αγώνα τον ανάγκασε να κάνει λάθη που του στοίχισαν με πτώσεις και απώλεια ενέργειας και στα δύο σκέλη. Κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στα Τρίκαλα, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Δύο στα δύο για τον Δημήτρη Μπαξεβάνη στην ΜΧ300.

Κατηγορία ΜΧ300
Αήττητος παρέμεινε στην κατηγορία ο Δημήτρης Μπαξεβάνης 1-1 επικρατώντας και στα δύο σκέλη, διεκδικώντας παράλληλα και μια θέση στην πρώτη εξάδα της ΜΧ1 στα μικτά σκέλη που αγωνίζονται οι δύο κατηγορίες. Χωρίς προβλήματα σε αυτόν τον αγώνα ο Παναγιώτης Θερριός 2-2 κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας και στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τρίτος ήταν ο Φοίβος Κολιοπάνος 3-3 με τον Γιώργο Σπύρη 4-4 τέταρτο.

Ο Α.Σαγμαλης κέρδισε στην ΜΧ125 αλλά δεν ήταν ευχαριστημένος καθώς έχασε το βάθρο της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ125
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αντώνης Σάγμαλης 1-1 ένοιωσε και σε αυτόν τον αγώνα την πίεση από τον Μάριο Κανάκη 2-2, όμως και οι δύο οδηγοί έκαναν λάθη αλλάζοντας θέσεις. Ο Σάγμαλης ήταν ο νικητής με τον Κανάκη δεύτερο ενώ την μάχη της τρίτης θέσης κέρδισε ο Γεράσιμος Λιούμπας 4-3 από τον τέταρτο τελικά Κυριάκο Μπόγρη 3-4. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Νικόλας Κοσιάβελος 5-5 με έκτο τον Γιάννη Χόντο 6-6.

Κατηγορία ΜΧ85
Η συμμετοχή του Βούλγαρου γιγαντόσωμου αναβάτη για την κατηγορία Georgiev 1-1 και η άνετη επικράτηση του, ήταν το ένα γεγονός της κατηγορίας, γιατί κυρίως απασχόλησε η μάχη για την δεύτερη θέση μεταξύ τριών διεκδικητών. Οι Σωτήρης Φωτάκης, Σταύρος Βαγγελακάκης και Δημήτρης Γσνωτής πάλεψαν για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Στο πρώτο σκέλος ο νικητής των Σερρών Βαγγελακάκης μετά από μεγάλη μάχη με τον Φωτάκη κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στο νήμα και προσπάθησε να κάνει το ίδιο στο δεύτερο, περνώντας στους τελευταίους γύρους τον Γανωτή, πλησιάζοντας και πάλι επικίνδυνα τον Φωτάκη στον τερματισμό. Ο Φωτάκης 3-2 πήρε τελικά την δεύτερη θέση, με δεύτερο τον Βαγγελακάκη 2-3 και τέταρτο τον Γανωτή 4-4. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Θεοδωρίδης 6-5 με έκτο τον Κωνσταντίνο Μερκούρη 5-6.

Ακόμα μια άνετη νίκη του V.Tochev στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Την δεύτερη του νίκη κατάφερε να πάρει ο Βούλγαρος αθλητής Ventislav Tochev 1-1 επικρατώντας άνετα σε ακόμα δύο σκέλη της κατηγορίας. Άνετα δεύτερος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας(οι αλλοδαποί αθλητές δεν βαθμολογούνται στο ελληνικό πρωτάθλημα) Λευτέρης Παπαδάκης 2-2 με τον Χρήστο Παναγιώτη Ταμβάκο 3-3 να καταλαμβάνει την τρίτη θέση από τον τέταρτο Σωτήρη Ντουμάνη 4-4. Την μάχη της πέμπτης θέσης κέρδισε ο Παναγιώτης Κεραμυδάς 6-5 από τον έκτο Σόλων Τριανταφυλλόπουλο 5-6.

Ο Κ.Τζιώρας άφησε την Γερμανία όπου διαμένει και επέστρεψε στην πατρίδα του την Καλαμπάκα και το Πρίνος για τον αγώνα της ΟΡΕΝ. Κέρδισε ίσως το καλύτερο σκέλος της αγωνιστικής του πορείας.

Κατηγορία OPEN
Το σκέλος της χρονιάς ή τουλάχιστον ένα από τα εντυπωσιακότερα που έχουμε δει στην κατηγορία κέρδισε ο Κώνσταντινός Τζιώρας 1-2 ανταλλάσσοντας την πρώτη θέση σε ολόκληρο το σκέλος με τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Βασίλη Πακαταρίδη 2-0. Ο Τζιώρας με την δεύτεηρη του θέση στο δεύτερο σκέλος πήρε τελικά και τον αγώνα με τον Πακαταρίδη να έχει πτώση και εγκατάλειψη μένοντας πίσω στην κατάταξη.

Παρά την πτώση και εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος, ο Β.Πακαταρίδης χαμογελάει στην κάμερα!

Τερματίζοντας στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος, κερδίζοντας όμως άνετα το δεύτερο, ο Χρήστος Τομαράς 3-1 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο τοπικός Βαγγέλης Μπαλατσός 4-3 πήρε την τρίτη θέση με τον Ευάγγελο Μπουρίκα 6-4 να κερδίζει την μάχη της τέταρτης θέσης από τον Σοφοκλή Μαμμωνά 5-5 των δύο νεοεμφανιζόμενων αθλητών στην κατηγορία. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Σάκης Κονδυλόπουλος 7-7.

Με διπλή νίκη έφυγε και από τα Τρίκαλα ο Μ.Καρασακαλίδης στην Senior.

Κατηγορία Senior
Συνεχίζοντας το αήττητο του σερί, ο Μάρκος Καρασακαλίδης 1-1 κέρδισε και στα Τρίκαλα επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα. Ο Νίκος Δρόσος 2-2 πήρε άνετα την δεύτερη θέση με τον Χρυσόστομο Αναγνώστου 3-4 να επικρατεί στην τρίτη θέση. Ευάγγελος Αλυφάνταρος 4-5, Κωνσταντίνος Καραϊσκος 5-6 και Κώστας Ιακωβίδης 6-7 συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα ενώ ο περσινός πρωταθλητής Σπύρος Μητρόπουλος 0-3 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 28-29/3//2020 Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.

1146 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 3ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross περνάει στον τρίτο του φετινό αγώνα στην ιστορική...