AMA/FIM SX 2020 – ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ Ο E.TOMAC ΣΤΗΝ DAYTONA

Στα 50 χρόνια της ιστορικής Daytona o Eli Tomac έγινε ο τέταρτος αναβάτης στην ιστορία που κερδίζει τέσσερις φορές τον σημαντικότερο αγώνα του πρωταθλήματος. Ο δέκατος γύρος του AMA/FIM Supecross 2020 ήταν σημαδιακός και στην κατηγορία 250 Ανατολής καθώς ο Garrett Marchbanks πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Ο E,Tomac γράφει ιστορία στην Daytona κερδίζοντας εντυπωσιακά τον πέμπτο φετινό του αγώνα.

Κατηγορία 450
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας καθώς στους πρώτους γύρους έκανε ένα λάθος χάνοντας αρκετό έδαφος από την πρώτη θέση. Με τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Ken Roczen σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα μπροστά από την δεύτερη θέση, ο Tomac ξεκίνησε στα μισά του αγώνα να ανεβάζει στροφές, περνώντας στην δεύτερη θέση και δύο λεπτά πριν την λευκή σημαία του τελευταίου γύρου έπιασε τον πρωτοπόρο. Ένα λάθος του Γερμανού έφερε τον Tomac στην πρώτη θέση, κερδίζοντας οριακά για τέταρτη φορά την Daytona. O Roczen αν και βρέθηκε νωρίς στην πρώτη θέση δεν κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά του από τον Tomac και παρά το λάθος του προσπάθησε να περάσει ξανά στην πρώτη θέση χωρίς επιτυχία. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση, βλέποντας ξανά την απομάκρυνση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Νωρίς στην δεύτερη θέση βρέθηκε και ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb, όμως και αυτός δεν μπόρεσε να ανακάμψει την επέλαση του Tomac, διατηρώντας τελικά την τρίτη θέση. Η καλή εκκίνηση του Jason Anderson τον έφερε να οδηγεί τον αγώνα στον πρώτο γύρο όμως σταδιακά έχανε έδαφος από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Ξεκινόντας μέσα στην πρώτη πεντάδα ο Justin Barcia δεν κατάφερε να μετακινηθεί πιο μπροστά, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση του αγώνα. Με καλή εκκίνηση και χωρίς λάθη αυτή την φορά ο Aaron Plessinger κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο του φετινό τερματισμό στην έκτη θέση.

“Πήρα την εκκίνηση και δεν κοίταξα ποτέ πίσω” δήλωσε ο G.Marchbanks μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Daytona.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο Garrett Marchbanks πήρε την εκκίνηση δίνοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, καταφέρνοντας να τον διατηρήσει μέχρι και τον τερματισμό, κατακτώντας έτσι την πρώτη νίκης της καριέρας του. Στην δεύτερη θέση από νωρίς βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chase Sexton, κάνοντας έναν συντηρητικό αγώνα καθώς ο Marchbanks δεν τον απειλεί στην βαθμολογία. ανεβαίνοντας θέσεις ο Jeremy Martin κατάφερε να φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση στην οποία τερμάτισε. Στους τρεις τελευταίους γύρους ο RJ Hampshire έχασε το βάθρο από τον Martin τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση, με τον Shane Mcelrath να καταλαμβάνει τελικά την πέμπτη θέση μετά από κακή εκκίνηση. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πραγματοποίησε ο Pierce Brown τερματίζοντας στην έκτη θέση στον δεύτερο φετινό αγώνα που συμμετείχε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΕΣ

Επόμενος αγώνας 14/3/20 Indianapolis IN.

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...