AMA/FIM SX 2020 – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΕΠΤΑ ΑΓΩΝΕΣ!

Μετά τον τελευταίο αγώνα πριν την κρίση του κορωναϊού στην Daytona τον Μάρτιο, το πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross 2020 επανέρχεται για να ολοκληρωθεί με νέα δεδομένα. Στις 31 Μαΐου, στο Rice-Eccles Stadium στο Salt Lake City στην Utah, θα πραγματοποιηθεί ο ενδέκατος αγώνας του πρωταθλήματος, ξεκινώντας μια σειρά επτά αγώνων στην ίδια τοποθεσία.

Το πρωτάθλημα δεν θα μετακινηθεί από το Salt Lake City καθώς και οι υπόλοιποι έξι αγώνες θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στην ίδια πόλη και στάδιο κάθε Κυριακή και Τετάρτη φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα στις 21 Ιουνίου όπου θα έχουμε και το Shootout Ανατολής και Δύσης στα 250. Φυσικά οι αγώνες για την κατηγορία 250SX έχουν χωριστεί σε Ανατολής και Δύσης.

Οι αγώνες θα ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα της πολιτείας της Utah σχετικά με τον COVID-19 και θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης για να ακολουθηθούν οι κανόνες ανάμεσα στους αγωνιζόμενους και τις ομάδες τους, η μορφή των αγώνων θα έχει ως εξής:

  • Στην κατηγορία 450SX Class θα μπορούν να συμμετέχουν οι 40 αναβάτες της παρούσας βαθμολογίας και οι 100 καλύτεροι αναβάτες των προκριματικών του 2020
  • Στην κατηγορία 250SX Class θα μπορούν να συμμετέχουν οι 40 αναβάτες της παρούσας βαθμολογίας και οι 100 καλύτεροι αναβάτες των προκριματικών του 2020
  • Δύο χρονομετρημένα δοκιμαστικά θα πραγματοποιηθούν για την θέση στην μπάρα της εκκίνησης για κάθε κατηγορία
  • Για την κατηγορία 250SX Class θα πραγματοποιηθούν δύο σκέλη Heat Races και ένα τελευταίας ευκαιρίας
  • Για την κατηγορία 450SX Class θα πραγματοποιηθούν δύο σκέλη Heat Races και ένα τελευταίας ευκαιρίας
  • Ένας Τελικός για την κατηγορία 250SX
  • Ένας Τελικός για την κατηγορία 450SX

Οι ημερομηνίες των επτά αγώνων είναι:

31 Μαΐου Salt Lake City(250 Ανατολής)
3 Ιουνίου Salt Lake City(250 Ανατολής)
7 Ιουνίου Salt Lake City(250 Ανατολής)
10 Ιουνίου Salt Lake City(250 Δύσης)
14 Ιουνίου Salt Lake City(250 Δύσης)
17 Ιουνίου Salt Lake City(250 Ανατολής)
21 Ιουνίου Salt Lake City(250 Ανατολή/Δύση)

Τέλος να αναφέρουμε ότι αυτό το σενάριο είχε εξεταστεί αρχικά να ακολουθηθεί στην Arizona καθώς και εκεί το επέτρεπαν οι περιορισμοί της πολιτείας αλλά λόγω ότι σε αυτή την μορφή θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες και από άλλα αθλήματα της Αμερικής, δεν υπήρχε διαθεσιμότητα φιλοξενίας και του AMA/FIM Supercross. Επίσης το πρωτάθλημα ΑΜΑ Motocross αναμένεται να ανανεώσει το ημερολόγιο του ξεκινώντας μετά τις 21 Ιουνίου.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...