AMA/FIM SX 2020 – ΝΙΚΗ C.WEBB ΣΤΑ 450…ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο S.MCELRATH ΣΤΑ 250 ΤΟΥ SLC II

Για πρώτη φορά στην ιστορία του AMA/FIM Supercross πραγματοποιήθηκε αγώνας ημέρα Τετάρτη ενώ συνεχίστηκε η απαγόρευση στους θεατές στο Rice-Eccles Stadium σε όλη την διάρκεια της ημέρας στο Salt lake City της Utah. O Cooper Webb πήρε μια πολύτιμη νίκη στα 450, μένοντας ζωντανός στην υπεράσπιση του περσινού πρωταθλήματος όμως η μεγάλη ανατροπή ήρθε στα 250 Ανατολής, με την νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία του Shane McElrath.

Με σωστή στρατηγική και διαχείριση του αγώνα ο C.Webb κατέκτησε την δεύτερη φετινή του νίκη.

Κατηγορία 450
Οι Τελικοί αγώνες του δωδέκατου γύρου AMA/FIM Supercross 2020, αυτή την φορά πραγματοποιήθηκαν την νύχτα και όχι το μεσημέρι όπως στον προηγούμενο αγώνα κάτι που βοήθησε στους αναβάτες να βρούνε περισσότερη πρόσφυση. Ο Zach Osborne κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα και μάλιστα παρέμεινε στην πρώτη θέση μέχρι και τον προτελευταίο γύρο, όπου τον πέρασαν οι Cooper Webb και Eli Tomac. O περσινός πρωταθλητής ακολούθησε τον Osborne σχεδόν από την αρχή και έκανε την κίνηση του όταν άρχισε να δέχεται πίεση από τον Tomac. Στον τελευταίο γύρο πέρασε στην πρώτη θέση, καταφέρνοντας να κατακτήσει την δεύτερη φετινή του νίκη. Ο Tomac δεν είχε καλή εκκίνηση και περίπου στα μισά του αγώνα κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση. Προς το τέλος του αγώνα ανέβασε ταχύτητα διεκδικώντας την νίκη, όμως ποτέ δεν κατάφερε να περάσει τον Webb, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Μέσα σε ένα γύρο, ο Osborne βρέθηκε από την πρώτη θέση στην τρίτη όπου και τερμάτισε. Για δεύτερο συνεχώμενο αγώνα ο Jason Andrson τερμάτισε μια ανάσα από το βάθρο καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση ενώ ο Ken Roczen ταλαιπωρήθηκε και αυτός από κακή εκκίνηση και δεν είχε τον ρυθμό για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Η καλή εκκίνηση του Dean Wilson τον έφερε μέσα στην πρώτη εξάδα από την αρχή, καταφέρνοντας να κρατήσει στο τέλος την έκτη θέση.

Ο S.McElrath επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας με τρεις νίκες πλέον στο ενεργητικό του.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Από την εκκίνηση οι ομόσταυλοι Colt Nichols και Shane McElrath οδήγησαν τον αγώνα ενώ λίγο πίσω τους βρισκόταν στην τέταρτη θέση ο Chase Sexton. Στον δεύτερο γύρο ο Sexton έκανε ένα λάθος που τον έστειλε στην 15η θέση ενώ ο McElrath λίγο αργότερα κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην Utah, ο McElrath πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού βλέποντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Οι δύο αναβάτες βρέθηκαν ισόβαθμοι στην βαθμολογία με 140 βαθμού έκαστος αλλά οι τρεις φετινές νίκες του McElarth του δίνουν το πλεονέκτημα.

Ακολουθεί video με την πτώση του C.Sexton.

Την δεύτερη θέση κατάλαβε ο Nichols επιστρέφοντας δυναμικά στο βάθρο μετά τον καταστροφικό του αγώνα την περασμένη Κυριακή(πτώση). Ο Jeremy Martin μετά από σχετικά καλή εκκίνηση, δεν έχασε την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο, αφήνοντας τέταρτο τον Sexton, μετά την μεγάλη του προσπάθεια ανάκαμψης του περσινού πρωταθλητή, από την 15η θέση. Μεγάλη προσπάθεια έκανε και ο Garrett Marchbanks να μπει στη πρώτη εξάδα ξεκινώντας τον αγώνα από την 14η θέση. Κατάφερε να πάρει τελικά την πέμπτη θέση από τον Kyle Peters που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...