AMA/FIM SX 2020 – ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο E.TOMAC…ΤΥΧΕΡΟΣ Ο C.SEXTON ΣΤΟ SALT LAKE CITY III

O τρίτος αγώνας στο Salt Lake City και 13ος του AMA/FIM Supercross 2020, ήταν εξίσου διαφορετικός και μετά τους μεσημεριανούς Τελικούς του Ι, τον πρώτο ιστορικό αγώνα ημέρα Τετάρτη του ΙΙ ήρθε ο βρόχινος του ΙΙΙ. Εκεί ο Eli Tomac κατάφερε να επιστρέψει δύσκολα στις νίκες, επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα ενώ ο Chase Sexton στα 250 Ανατολής σώθηκε από έναν καταστροφικό αγώνα από την κόκκινη σημαία!

O E.Tomac δεν χρειαζόταν(βαθμολογικά) να περάσει τον C.Webb για την νίκη στο SLC II. Το έκανε όμως δείχνοντας, ποιος είναι το αφεντικό σε αυτό το πρωτάθλημα.

Κατηγορία 450
Η βροχή και το κρύο, χτύπησε την Κυριακή την Utah μετατρέποντας τον 13ο γύρο του πρωταθλήματος σε λασπερό αγώνα, γεγονός που προσφερόταν για ανατροπές. Όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Eli Tomac πήρε καλή εκκίνηση και μπόρεσε να διεκδικήσει την νίκη από την αρχή. Με τον Zach Osborne να οδηγεί τον αγώνα, οι Cooper Webb και Tomac δεν άργησαν να τον περάσουν παλεύοντας για την νίκη. O περσινός πρωταθλητής και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, σχεδόν ισάξια μοιράστηκαν σε γύρους την πρώτη θέση οδηγώντας μέσα σε χάος ντουμπλαρισμάτων, ενδεικτικότερο της κατάστασης ήταν το γεγονός ότι έριξαν δύο γύρους στον δεύτερο της βαθμολογίας Ken Roczen, που είχε καταστροφικό αγώνα. Στον τελευταίο γύρο ο Tomac πέρασε τον Webb για να πάρει την έβδομη φετινή του νίκη και να βρεθεί σχεδόν αγκαλιά με τον πρώτο του τίτλο στην μεγάλη κατηγορία. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Webb, δεν το παράτησε προσπαθώντας να πάρει την νίκη μέχρι και την γραμμή του τερματισμού, καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση. Μετά από τέσσερις αγώνες και πολλές τέταρτες θέσεις ο Jason Anderson επέστρεψε στο βάθρο έχοντας καλή εκκίνηση και κάνοντας την προσπέραση στον ομόσταυλο του Zach Osborne λίγο πριν τα μισά του αγώνα για να πάρει την τρίτη θέση. Οι καλές εκκινήσεις του Osborne στους τελευταίους αγώνες τον έχουν φέρει σε μόνιμο διεκδικητή του βάθρου, τερματίζοντας στο SLC III στην τέταρτη θέση. Ανεβασμένος είναι ο Malcolm Stewart στους αγώνες της Utah και μετά την πρώτη του νίκη σε προκριματικά στον προηγούμενο αγώνα, επέστρεψε στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Ο Dean Wilson πέτυχε την δεύτερη σερί έκτη θέση, συνεχίζοντας να διαγράφει ανοδική πορεία στην βαθμολογική κατάταξη. O τραυματισμός του Adam Cianciarulo στον 12ο γύρο του πρωταθλήματος ήταν πιο σοβαρός από ότι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις και ο “rookie” της κατηγορίας αναγκάστηκε να τερματίσει την φετινή supercross προσπάθεια του. Αναμένετε να τον δούμε στο AMA Motocross 2020.

Το γύρισε C.Sexton με την βοήθεια της τύχης!

Κατηγορία 250 Ανατολής
Μετά την νίκη του Shane McElarth στον προηγούμενο αγώνα, ισοβάθμησε με τον Chase Sexton στην βαθμολογία και οι δυο τους ήρθαν στο SLC III με το κόκκινο φόντο στα νούμερα τους. Στο Τελικό οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος έφυγαν μπροστά όμως ο Sexton είχε μια πτώση και λίγο αργότερα έπεσε ξανά, βλέποντας τον McElrath να απομακρύνετε με την νίκη και ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην βαθμολογία. Όμως η άσχημη πτώση του Garrett Marchbanks ανάγκασε τους διοργανωτές να βγάλουν κόκκινη σημαία, ξεκινώντας τον αγώνα ξανά από την μπάρα της εκκίνησης. Για δεύτερη φορά ο McElrath κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα με τον Sexton κοντά πίσω του. Αυτή τη φορά ο McElrath ήταν αυτός που έκανε το λάθος επιτρέποντας σtον Sexton να πάρει την πρωτοπορία και τελικά την νίκη, βγαίνοντας στην κορυφή μετά από μια απίστευτη εξέλιξη γεγονότων. Ο McElrath πήρε την δεύτερη θέση παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου με δύο αγώνες να απομένουν για την κατηγορία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Colt Nichols, ωφελιμένος και αυτός από την κόκκινη σημαία καθώς στην πρώτη εκκίνηση είχε πτώση, με τον “rookie” Pierce Brown να εντυπωσιάζει στην τέταρτη θέση. Σταθερός στην πρώτη εξάδα ο Kyle Peters με τον Jerek Swoll να κινείτε αθόρυβα στην έκτη θέση, γεγονός που τον φέρνει πέμπτο στην βαθμολογία! Τέλος της supercross σεζόν για τον Jeremy Martin που έφτασε στο όριο των βαθμών για να παραμείνει στα 250 και την επόμενη χρονιά. Δεν βρήκε συμβόλαιο για τα 450 του 2021 και μαζί με την ομάδα του αποφάσισαν να μην πάρουν άλλους βαθμούς που θα τον έφεραν βάσει κανονισμών στην μεγάλη κατηγορία. Πιθανότατα θα παραμείνει στα 250 και την Geico Honda και το 2021.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

450

250 Ανατολής

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...