Ο Π.ΚΟΥΖΗΣ ΣΤΟ PODCAST “ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάνος Κουζής, ένας μοτοκροσας χωρίς όρια! Ο Πάνος Κουζής έχει κερδίσει 16 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο μοτοκροκρος. Ζει για να είναι μέσα στις χωμάτινες πίστες και όπως αφηγείται στη Λέτα Γκαρέτσου και στο podcast “Πέρα απότα όρια”, μόνο νεκρός θα σταματήσει το μοτοκρος. Η ζωή, τα ρίσκα, οι αγώνες και οι σκέψεις ενός αθλητή μοτοκρος πρώτης γραμμής.

Για την πρώτη φορά που καβάλησε μηχανάκι:
“Πρέπει να καβάλησα το 1997 και να έτρεξα και αγώνα κιόλας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Γινόταν το Athens super cross. Κάθε χρόνο μέχρι το 2005 που σταμάτησε, το 2010. Και εκεί έτρεξα στα baby cross, ήταν και όλοι οι σημερινοί μου αντίπαλοι που τρέχουν και άλλα παιδιά που σταμάτησαν. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Μπήκα σε ένα κλειστό στάδιο με 6.000 κόσμο μέσα, μικρό παιδί βέβαια, δεν καταλάβαινα και πολλά και έκανα γύρους”.

Για όσα γίνονται μέσα στην πίστα:
“Πάντα κάνω το σταυρό μου πριν μπω γιατί είναι ένα δύσκολο άθλημα. Αλλά επειδή συμβαίνουν και οι ακραίες περιπτώσεις, πάντα παρακαλάω να βγούμε όλοι ζωντανοί τουλάχιστον, το βασικό, να βγούμε όλοι όρθιοι και ό,τι γίνει. Ο καλύτερος ας κερδίσει. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους αναβάτες εκεί πέρα. Όλοι τρέχουμε για την πάρτη μας και να δούμε εάν η προπόνηση που κάνουμε αν πιάνει τόπο στην ουσία”.

Για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια:
“Τα τελευταία 3, 4 χρόνια δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μετρήσει 4 άτομα σε καροτσάκι από το άθλημα το οποίο είναι πολύ κακό ποσοστό για τη χώρα μας και για το επίπεδο των αναβατών. Δεν ξέρω τι πάει λάθος. Το καλό είναι ότι όταν συμβεί, δεν το παίρνεις χαμπάρι, γιατί το βλέπεις σαν μια πτώση μέσα στην πίστα. Κάποιος έπεσε, έχει βγάλει ο κριτής κίτρινη σημαία, έχει πάει το ασθενοφόρο. Μπορεί να έχει σπάσει το χέρι του, μπορεί να έχει μείνει και ανάπηρος. Δεν ξέρεις πώς γίνονται αυτά. Το μαθαίνεις μετά. Μετά λίγο φοβάσαι”.

Για την πιο δύσκολη πίστα που έχει αγωνιστεί:
“Το Βέλγιο είναι γενικά η πιο δύσκολη πίστα motocross που παίζει. Είναι με άμμο. Άμμο βαθιά. Είναι αντρική η πίστα. Δηλαδή για μας τους Έλληνες δεν κάνει. Ούτε απ’ έξω να περνάμε”

Της Λέτας Γκαρέτσου

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...