AMA/FIM SX 2020 – Ο C.WEBB ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ…ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΔΥΝΑΤΑ Ο A.FORKNER ΣΤΟ SLC IIII

O δεύτερος στην ιστορία αγώνας του AMA/FIM Supercross 2020 ημέρα Τετάρτη, δεν γνωρίζει άλλον νικητή από τον Cooper Webb που έφτασε τις τρεις φετινές του νίκες στα 450. Το πρωτάθλημα των 250 Δύσης επέστρεψε στο Salt Lake City IIII με τον Austin Forkner να κερδίζει και να μαζεύει την διαφορά στην βαθμολογία.

Οι αγώνες την Τετάρτη φαίνεται να πηγαίνουν καλά στον C.Webb προσφέροντας του νίκες που τον έφεραν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
Η κακή εκκίνηση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Eli Tomac ήταν αυτό που χρειαζόντουσαν οι διώκτες του Κen Roczen και Cooper Webb για να μειώσουν την διαφορά, στο κυνήγι του τίτλου. Μετά από μια μικρή μάχη ο Webb κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη θέση αφήνοντας τον Roczen να χάνει έδαφος πίσω του. O περσινός πρωταθλητής οδήγησε με ασφάλεια μέχρι την καρό σημαία κερδίζοντας ξανά τον αγώνα της Τετάρτης στο συρρικνωμένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας παράλληλα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ακόμα μια καλή εκκίνηση εκτέλεσε ο Zach Osborne, έμεινε πίσω από την μάχη της πρώτης θέσης και τερμάτισε στην δεύτερη θέση , περνώντας τον Roczen που οπισθοχωρούσε. Ξεκινώντας τον αγώνα έξω από την πρώτη δεκαπεντάδα ο Tomac κατάφερε να πραγματοποιήσει έναν εκπληκτικό αγώνα μέχρι και την τρίτη θέση την οποία και τερμάτισε, διορθώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα του στην εκκίνηση. Στους τελευταίους γύρους ο Blake Baggett κατάφερε και αυτός να περάσει τον Roczen για την τέταρτη θέση, αφήνοντας τον Γερμανό, πέμπτο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Martin Davalos κερδίζοντας την μάχη με τον Jason Anderson.

Tα 250 Δύσης επέστρεψαν στην δράση με τον A.Forkner #52 να παίρνει μια πολύτιμη νίκη.

Κατηγορία 250 Δύσης
Το ίδιο σκηνικό με τα 450 διαδραματίστηκε και στην μικρή κατηγορία της Δύσης που επέστρεψε στο πρωτάθλημα. Η μέτρια εκκίνηση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και περσινού πρωταθλητή Dylan Ferrandis, έδωσε την ευκαιρία που χρειαζόταν ο δεύτερος της βαθμολογίας Austin Forkner, για να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη. Ο Forkner πήρε την πρωτοπορία λίγο μετά την εκκίνηση και οδήγησε χωρίς πρόβλημα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα. Ο Ferrandis ξεκίνησε οριακά μέσα στην πρώτη εξάδα, ωστόσο γρήγορα βρέθηκε στην τέταρτη θέση και από εκεί και μετά δεν άργησε να περάσει δεύτερος. Ήταν αδύνατον να πιάσει τον πρωτοπόρο Forkner και ο Γάλλος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, βλέποντας το βαθμολογικό του προβάδισμα να μειώνεται στους δέκα βαθμούς. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Camerron Mcadoo κερδίζοντας την μάχη με τον Justin Cooper για την τρίτη θέση στο βάθρο. Ο Cooper πήρε την εκκίνηση αλλά γρήγορα έχασε έδαφος από την πρώτη τριάδα τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Michael Mosiman μετά από σταθερό αγώνα μέσα στην πρώτη εξάδα ενώ στους ίδιος ρυθμούς κινήθηκε και ο Alex Martin της έκτης θέσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

450

250 Δύσης

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...