AMA/FIM SX 2020 – ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο K.ROCZEN ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ SLC 5…ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ A.FORKNER

Έχοντας χάσει αρκετό έδαφος στους προηγούμενου αγώνες, ο Ken Rocszen αποφάσισε να ανατρέψει την κατάσταση στον 15ο γύρο του AMA/FIM Supercross 2020 κερδίζοντας τον Τελικό στα 450 του Salt Lake City V. Παίζοντας τα “όλα ή τίποτα” ο Austin Forkner κατάφερε να πάρει ακόμα μια φετινή νίκη στα 250 Δύσης πλησιάζοντας κι άλλο την κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 450
H χρονιά δεν έχει εξελιχθεί χωρίς προβλήματα για τον Ken Roczen και μετά την κόπωση στα μισά του πρωταθλήματος ήρθαν τα αναπνευστικά προβλήματα στο υψόμετρο του Salrt Lake City και επιπλέον μια ίωση που ταλαιπώρησε τον Γερμανό. Όλα αυτά έδειξαν να το επηρεάζουν αλλά όταν στον προηγούμενο αγώνα ο Cooper Webb του πήρε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία, εκεί χτύπησε ένα καμπανάκι.

Ο K.Roczen έβαλε τα προβλήματα του στην άκρη και πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη.

Ο Roczen όπως και στο SLC IIII βρέθηκε πίσω από τον Webb μετά την εκκίνηση του Τελικού και κατάφερε να τον περάσει στους πρώτους γύρους. Όμως σε αυτόν τον αγώνα ο Γερμανός κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά και να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Cooper Webb τερμάτισε άνετα στην δεύτερη θέση όμως είδε να πέφτει στην ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αφού ο Roczen με την νίκη επέστρεψε πίσω από τον πρωτοπόρο. Όσο για τον Eli Tomac, αν και είχε καλή εκκίνηση σε αυτόν τον αγώνα, ο Webb του έκοψε την φόρα και λίγο έλειψε να τον ρίξει και στο έδαφος αλλά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας το έσωσε, κάνοντας από εκεί και μετά αγώνα στρατηγικής. Ανέβηκε μέχρι και την τρίτη θέση την οποία και τερμάτισε. Με καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο Zach Osborne βρέθηκε σε ακόμα έναν αγώνα στην πρώτη τετράδα με τον Malcolm Stewart να τερματίζει στην πέμπτη θέση. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Dean Wilson κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην έκτη θέση.

O Α.Forkner ήθελε την νίκη περισσότερο και τελικά την πήρε, μειώνοντας κι άλλο την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και περσινός πρωταθλητής Dylan Ferrandis κατάφερε αυτή την φορά να έχει μια καλή εκκίνηση οδηγώντας τον Τελικό της κατηγορίας από την αρχή. Ο Γάλλος κατάφερε μάλιστα να κάνει και μια μικρή διαφορά από την δεύτερη θέση στην οποία βρέθηκε πολύ σύντομα ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Austin Forkner. Η μάχη για την πρώτη θέση είχε φυσικά και βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι δύο αναβάτες διεκδικούν τον φετινό τίτλο. Με δύο αγώνες της κατηγορία να έχουν απομείνει ο Forkner τα έπαιξε όλα για όλα, έπιασε τον Ferrandis και κατάφερε να τον περάσει επτά γύρους πριν τον τερματισμό, κερδίζοντας την τέταρτη φετινή του νίκη, πλησιάζοντας παράλληλα επτά βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ferrandis έδειξε να μην νοιώθει άνετα με την πίστα μετά τα μισά του αγώνα και απλά προσπάθησε να μην κάνει κάποιο λάθος που θα του στοίχιζε το προβάδισμα του στην βαθμολογία. Άντεξε πνευματικά ακόμα κι όταν ο Forkner τον έβγαλε με την προσπέραση του εκτός πίστας, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Το πρώτο του βάθρο πέτυχε επιτέλους ο “rookie” Jett Lawrence μετά από πολλές φετινές ευκαιρίες ακόμα και για νίκη! Ο 16χρονος Αυστραλός αναρριχήθηκε εντυπωσιακά από την ενδέκατη θέση για να ανέβει για πρώτη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η σκληρή προπόνηση του Camerron Mcadoo κατά την διάρκεια της καραντίνας τον έχει φέρει σε διεκδικητή του βάθρου στους τελευταίους αγώνες, τερματίζοντας στο SLC 5 στην τέταρτη θέση. Οι μέτριες εκκινήσεις των Michael Mossiman και Justin Cooper τους έφεραν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

450

250 Δύσης

939 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ LAWRENCE ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΝ 16Ο ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ DENVER

Το ΑΜΑ Supercross 2024 έφτασε αισίως στον προτελευταίο του γύρο στο Denver, οπού οι αδερφοί...