50 ΧΡΟΝΙΑ RENTHAL – ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ & VIDEO)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Bike Alert Hellas γιορτάζοντας την 50η επέτειο από την ίδρυση της Renthal, «αποκαλύπτει» μέσα από ένα μικρού μήκους φιλμ, την εταιρία, από τις πρώτες της μέρες και μέχρι και σήμερα. Οδηγοί – θρύλοι όπως Jeremy McGrath, ο Mitch Payton, ο Rachel και ο Dan Atherton περιγράφουν τις εμπειρίες τους με την Renthal, από την οπτική του επίσημου οδηγού ομάδας.

Η Renthal ιδρύθηκε το 1969, από δύο καλούς φίλους και ενθουσιώδεις μοτοσυκλετιστές, τον Henry Rosenthal και τον Andrew Renshaw, οι οποίοι συνδύασαν τα επώνυμα τους, με το ‘Ren’ από το Renshaw και το ‘thal’ από το Rosenthal για να δημιουργήσουν το brand name Renthal.

Andrew Renshaw (Δ) και Henry Rosenthal (Α), Renthal Workshop, 1969

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα τιμόνια Renthal κατασκευάστηκαν για Trial μοτοσυκλέτες και ήταν τα πρώτα που κατασκευάστηκαν από αλουμίνιο. Από τις πρώτες ημέρες ζωής της, η εταιρία εστίασε στην υποστήριξη των καλύτερων αναβατών στον κόσμο και το 1971, η Renthal κερδίζει τον πρώτο της Παγκόσμιο τίτλο σε αγώνες Trial με οδηγό τον Mick Andrews.

Mick Andrews.. 1971 Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τrials . (Image – Eric Kitchen)

Στην συνέχεια η Renthal «εισχωρεί» στο αναπτυσσόμενο motocross, με το οποίο είναι πλέον συνώνυμη. Κερδίζει άμεση αναγνωρισημότητα και αγωνιστική επιτυχία, καθώς το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross κερδήθηκε για την Renthal το 1981, από τον Neil Hudson.

Neil Hudson. Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross 250cc 1981 . (Image – Jack Burnicle)

Παράλληλα το Supercross ανθεί στις Η.Π.Α την δεκαετία του ΄80 και η Renthal ήταν στο επίκεντρο, υποστηρίζοντας τον θρύλο του sport και επτά (7) φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Supercross, Jeremy McGrath. Σε αυτή την ιστορική διαδρομή των 50 ετών, η Renthal, είχε σαν στόχο να συνεργάζεται με τους ταχύτερους αναβάτες στον κόσμο.

Jeremy McGrath. επτά φορές Πρωταθλητής ΑΜΑ Supercross. (Image – MXA)

Υποστήριξε αθλητές που κέρδιζαν Παγκόσμια Πρωταθλήματα κάθε χρόνο, από το 1983 έως και σήμερα. Συνολικά οι υποστηριζόμενοι από την Renthal αθλητές, έχουν κερδίσει 213 Παγκόσμιους τίτλους and 222 τίτλους στις Η.Π.Α.

Jorge Prado. Παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ2 2019. (Image – Enzo Tempestini)

Renthal “We Build Champions”

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε απευθείας με την εταιρία μας Bike Alert Hellas στα τηλέφωνα:

Λ. Αθηνών: 210-3413733, 210-5123823
Κουκάκι: 210-9222776

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...