AMA/FIM SX 2020 – C.WEBB ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ…ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο C.SEXTON ΜΕΤΑ ΤΟ SALT LAKE CITY VI

O προτελευταίος αγώνας και 16ος της σειράς AMA/FIM Supercross 2020 πραγματοποιήθηκε ξανά ημέρα Τετάρτη όπου ο Cooper Webb κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη στα 450 περνώντας στην ιστορία ως ο μοναδικός νικητής του πρωταθλήματος τις Τετάρτες! Τα 250 Ανατολής επέστρεψαν, με τον Chase Sexton να κερδίζει τον τέταρτο φετινό του αγώνα, βαζοντας γερά θεμέλια για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου.

Κατηγορία 450
Φτάνοντας στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Eli Tomac ήθελε δύο βαθμούς για να περάσει τον δεύτερο της κατάταξης Ken Roczen και έναν τον τρίτο Cooper Webb, για να πάρει στο Salt Lake City VI το πρώτο του AMA Supercross πρωτάθλημα. Η καταστροφική του εκκίνηση όμως, του έδωσε ελάχιστες πιθανότητες για τίτλο σε αυτόν τον αγώνα, ξεκινώντας από τελευταίος. Σταδιακά ανέβηκε θέσεις, πέρασε τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Roczen βγάζοντας τον έξω από την διεκδίκηση του φετινού τίτλου, και μάλιστα κατάφερε να πιάσει και να πιέσει τον Webb για την πρώτη θέση.

Ο C.Webb έκανε αυτό που έπρεπε. Πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη, πέρασε ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο.

Στο τέλος όμως ο περσινός πρωταθλητής Webb ήταν αυτός που πήρε την νίκη και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου του. Ο Tomac εντυπωσίασε ξανά ερχόμενος από τις πίσω θέσεις για να πάρει την δεύτερη θέση ενώ ο Zach Osborne από την πρωτοπορία του αγώνα βρέθηκε μέσα σε μια στροφή, στην τρίτη θέση την οποία και τερμάτισε. Ο Roczen δεν έδειξε να μπορεί για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση αυτή την φορά με τον Jason Anderson να επιστρέφει στην πρώτη εξάδα μετά τον καταστροφικό του αγώνα στο SLC 5. Καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα πραγματοποίησε ο Justin Brayton για την έκτη θέση.

Τέταρτη φετινή και εξαιρετικά σημαντική νίκη για τον C.Sexton με τραγική φόντο τους “θεατές του COVID-19” που πλήρωσαν μια θέση στις κερκίδες του σταδίου για να βάλουν την φωτογραφία τους.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Στον έκτο αγώνα του Salt Lake City ήρθε η σειρά της Ανατολής να πιάσουν τα τιμόνια πριν τον τελευταίο αγώνα Shootout Ανατολής-Δύσης για τις κατηγορίες των 250cc. που θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Chase Sexton και ο διώκτης του Shane McElrath καταλάβαιναν την σημασία του αγώνα για την μάχη του τίτλου, καθώς στο Shootout όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά όταν κρίνεται το πρωτάθλημα. Ο McElrath ήθελε να φέρει ξανά σε ισοβαθμία το πρωτάθλημα και είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να το πετύχει όταν πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα. Όμως ο Sexton ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο και στον τέταρτο γύρο έκανε την επίθεση του με χαρακτηριστικό έντονο τρόπο για να πάρει την πρωτοπορία. Τα κατάφερε και από εκεί και μετά δεν απειλήθηκε για την πρώτη θέση την οποία και κατέκτησε, αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους έξι βαθμούς. Ο McElrath πήρε την δεύτερη θέση απογοητευμένος που δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη ενώ ο ομόσταυλός του Colt Nichols έκανε έναν ωραίο αγώνα ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. O “rookie” Pierce Brown πήρε την τέταρτη θέση από τον πέμπτο Jo Simonda που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Ο φετινός πρωταθλητής AMA Arenacross Kyle Peters συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

450

250 Ανατολής

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...