MXGR 2020 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Α.ΡΑΔΟΥ…ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΙΙ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2020 ολοκλήρωσε τους καλοκαιρινούς του αγώνες με την δεύτερη διοργάνωση της Δράμας όπου μέσα σε δεκαπέντε ημέρες είχαμε αλλαγή σκηνικού με την ζέστη και την σκόνη να διαδέχεται την λάσπη και το βαρύ τερέν του πρώτου αγώνα στην πίστα της Προσοτσάνης. Ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19.

Το Α.Σ. ΜΟ.Σ.Π. σε συνεργασία με την ΛΕ.Μ. Έβρου κατάφεραν να πραγματοποιήσουν δύο αγώνες μέσα σε διάστημα δεκαπέντε μερών για την επανεκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2020 αμέσως μετά την καραντίνα του COVID-19. Από τον κατακλυσμό τις παραμονές του πρώτου αγώνα και την μάχη των διοργανωτών με την λάσπη, στον δεύτερο αγώνα της Δράμας έπρεπε να παλέψουν με τις καλοκαιρινές συνθήκες και την σκόνη, που ταλαιπώρησε τους αθλητές το αγωνιστικό διήμερο. Ευτυχώς, οι σχετικά ανεκτικές για την εποχή θερμοκρασίες και ο περιβάλλων χώρος της πίστας, προσέφεραν γρήγορη αποκατάσταση σε όσους βρέθηκαν στον αγώνα ενώ οι περιορισμένες συμμετοχές έκαναν βιώσιμη την κατάσταση με την σκόνη. Αξίζουν συγχαρητήρια στην οργάνωση για το αποτέλεσμα των δύο αγώνων σε μια πίστα όπου δεν είχε δοκιμαστεί στο αγωνιστικό παρελθόν του ελληνικού motocross, κερδίζοντας το στοίχημα που κυρίως έβαλε η Ομοσπονδία με την επιλογή της αλλά και οι οργανωτές που έπρεπε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να πραγματοποιήσουν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

Κατηγορία ΜΧ1
Στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου μετά τον προηγούμενο αγώνα της Προσοτσάνης, παρέμειναν δύο διεκδικητές όπου επέστρεψαν ισόβαθμοι στην βαθμολογία για την μάχη του τέταρτου αγώνα του πρωταθλήματος. Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης και ο Μανώλης Κρητικός προσπάθησαν να πάρουν κεφάλι στην βαθμολογία αλλά στο τέλος της ημέρας έφυγαν ισόβαθμοι αφού μοιράστηκαν σκέλη, βαθμούς και εντυπώσεις. Στην πίστα της Δράμας η εκκίνηση ήταν κρίσιμη καθώς τα περάσματα είναι λίγα, κάτι που ο Τουρατζίδης στους τελευταίος αγώνες έχει καταλάβει καλά, και φροντίζει να έχει το πάνω χέρι.

Ο Μ.Κρητίκος βρήκε το πέρασμα και έκανε μικρή διαφορά στο πρώτο σκέλος.

Με μια καλή εκκίνηση κέρδισε το προκριματικό σκέλος το Σάββατο ενώ και στα δύο σκέλη της Κυριακής έστριψε πρώτος και οδήγησε τους αγώνες. Σε ένα δύσκολο μέρος για προσπέραση ο Κρητικός βρήκε την ευκαιρία και έκανε την κίνηση του περνώντας μπροστά στο πρώτο σκέλος, γεγονός που του επέτρεψε να δημιουργήσει διαφορά και να κατακτήσει την πρώτη του καρό σημαία στην κατηγορία.

Ο Γ.Τουρατζίδης #100 οδήγησε για την νίκη στο δεύτερο σκέλος, καταδιωκόμενος από τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Μ.Κρητικό #160.

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Τουρατζίδης(2-1) διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι και τον τερματισμό παρά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Κρητικός στους τελευταίους γύρους. Με την νίκη του στο δεύτερο σκέλος ο περσινός πρωταθλητής πήρε το bonus για την κατάκτηση του δεύτερου φετινού του αγώνα. Ο Κρητικός(1-2) κατέλαβε την δεύτερη θέση ενώ ο Άρης Τσαρνάς(3-3) αν και ακόμα τραυματίας, έπρεπε να πιέσει για να πάρει την τρίτη θέση αφού δεν τον άφηνε να πάρει ανάσα η έκτακτη συμμετοχή του Κύπριου πρωταθλητή Μιχάλη Πάμπουκκα(4-4). Ο Κύπριος με εντυπωσιακή οδήγηση τερμάτισε στην τέταρτη θέση με πέμπτο τον Δημήτρη Μπαξεβάνη(5-5) και έκτο τον Χρήστο Κοτούλα(6-6).

Έκτακτη συμμετοχή στην ΜΧ1 από τον Κύπριο πρωταθλητή Μ.Πάμπουκκα φιλοξενούμενο της ΚΤΜ SEE.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο μεγάλος ανταγωνισμός στην κατηγορία έχει δημιουργήσει ένταση με αποτέλεσμα οι θέσεις του βάθρου να κρίνονται στην λεπτομέρια του κάθε αγώνα. Στην Δράμα, και στους δύο αγώνες, ο Ανέστης Ράδος έδειξε ότι διαθέτει τις καλές εκκινήσεις, το καθαρό μυαλό και την σταθερότητα να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις αλλά ίσως λόγω της θέσης του στην βαθμολογία δεν είχε το κίνητρο να μπει στην μάχη της πρώτης θέσης. Αυτό στην Δράμα ΙΙ άλλαξε και ο Ράδος(2-1) βρέθηκε σε θέση ισχύος μετά τις δύο καλές του εκκινήσεις στα αντίστοιχα σκέλη. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον νικητή του πρώτου σκέλους Αλέξανδρο Γεωργαντά αλλά μετά το λάθος του περσινού πρωταθλητή στο δεύτερο σκέλος, δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον πιέσει κερδίζοντας άξια το σκέλος, αποτέλεσμα που τον έφερε αγκαλιά με την πρώτη του νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η ταχύτητα σε συνδυασμό με την σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του Α.Ράδου στην Δράμα ΙΙ, του έδωσε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2.

Πολύ κοντά στην νίκη βρέθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(1-4) για ακόμα μια φορά στην Δράμα αλλά και πάλι δεν απέφυγε τα λάθη. Ο νικητής του προκριματικού σκέλους πήρε και τις δύο εκκινήσεις στα σκέλη της Κυριακής, κατάφερε να πάρει άνετα το πρώτο όμως στο δεύτερο έκανε αρκετά λάθη που τον έριξαν στην κατάταξη. Μετά από σκληρές μάχες ανέβηκε θέσεις και κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στο σκέλος, καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση στον αγώνα. Σε ακόμα έναν αγώνα της Δράμας ο Μάριος Κανάκης(4-2) ήταν εντυπωσιακός. Μετά την πρώτη του νίκη στην ΜΧ125 στον προηγούμενο αγώνα, πάλεψε για μια θέση στο βάθρο της ΜΧ2 ενώ ήταν και πάλι ο νικητής της δίχρονης υποκατηγορίας. Οι σκληρές του μάχες στο πρώτο σκέλος αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κυνήγησε τον πρωτοπόρο Ράδο στο δεύτερο ήταν εντυπωσιακός και αρκετό για να του δώσουν στην τρίτη θέση της ημέρας, εξέλιξη που πιθανότατα θα τον φέρνει στην διεκδίκηση νίκης στους επόμενους αγώνες. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ανδρέας Ανδρέου(3-3) έκανε έναν συντηρητικό αγώνα με στόχο να διατηρήσει το σημαντικό βαθμολογικό του προβάδισμα που με την τέταρτη θέση στον αγώνα κατάφερε μάλιστα να αυξήσει κατά έναν βαθμό αφού η διαφορά πήγε στους 21, με την άνοδο του Γεωργαντά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι μέτριες εκκινήσεις του Αντώνη Σάγμαλη(6-5) και τα λάθη, δεν δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την πέμπτη θέση. Στο ίδιο μήκος κύματος και η απόδοση του Γιώργου Καριώτη(5-6) που έδωσε μια εκπληκτική μάχη στο πρώτο σκέλος κρατώντας πίσω του τους Κανάκη, Σάγμαλη και Ανδρέου αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά που σε συνδυασμό με το κακό του δεύτερο σκέλος τον έφεραν στην έκτη θέση της ημέρας.

Ο νικητής της ΜΧ300 στην Δράμα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δ.Μπαξεβάνης.

Κατηγορία ΜΧ300
Ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(1-1) δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει ακόμα έναν αγώνα της κατηγορίας παραμένοντας αήττητος την φετινή σεζόν. Την πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία έκανε ο Γιάννης Καυκάς(2-2) αφήνοντας την αγαπημένη του κατηγορία της ΟΡΕΝ για τα μάτια μιας δίχρονης! Τερμάτησε στην δεύτερη θέση με τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Φοίβο Κολλιοπάνο(3-3) να συμπληρώνει την τρίτη θέση και τις συνολικές συμμετοχές τις κατηγορίας.

Έχει πάρει φόρα ο Μ.Κανάκης και μετά την πρώτη του νίκη στην ΜΧ125 ήρθε και το βάθρο στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ125
Ο Μάριος Κανάκης(1-1) έδειξε στην Δράμα ΙΙ ότι η νίκη του στην Δράμα Ι δεν ήταν τυχαία και μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αφού στο δεύτερο μικτό σκέλος της κατηγορίας με την ΜΧ2 διεκδίκησε την νίκη, ανεβαίνοντας τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου της κύριας κατηγορίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αντώνης Σάγμαλης(2-2) δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε και πραγματικά προσπάθησε πολύ να περάσει γρήγορα μπροστά, κάνοντας λάθη και ίσως σπαταλώντας ενέργεια. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Νικόλα Κοσιάβελο(3-3) εν μέσω προβλημάτων και σε αυτόν τον αγώνα της Δράμας, να καταφέρνει να τερματίσει και να παίρνει την τρίτη θέση.

Μετά από σκληρές μάχες ο Δ.Γανωτής πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ85.

Κατηγορία ΜΧ85
Την πρώτη του φετινή νίκη στην κατηγορία πέτυχε ο Δημήτρης Γανωτής(2-1) ανακόπτοντας την νικηφόρα πορεία του Σταύρου Βαγγελακάκη(1-2). Οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου είχαν μια όμορφη μάχη στο πρώτο σκέλος με τον Βαγγελακάκη να περνάει τον Γανωτή σε ένα δύσκολο σημείο που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του Γανωτή. Στο δεύτερο όμως ο Γανωτής έφυγε από την αρχή μπροστά αφήνοντας τον Βαγγελακάκη αρκετά πίσω, μετά μάλιστα και από τις δύο του πτώσεις του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Ο Γανωτής μοιράστηκε βαθμούς με τον Βαγγελακάκη αλλά όχι και την νίκη, κερδίζοντας αγώνα και σκέλος για πρώτη φορά φέτος στην κατηγορία. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σωτήρη Θεοδωρίδη(4-3) επικρατώντας της μάχης της τρίτης θέσης από τον τέταρτο Ιάκωβο Παπαδόπουλο(3-4). Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Μερκούρης(5-5).

Ο Λ.Παπαδάκης κέρδισε τον αγώνα της Δράμας ΙΙ και τώρα απολαμβάνει τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Με διπλή νίκη έφυγε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Λευτέρης Παπαδάκης(1-1) από την Δράμα ΙΙ αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Χρήστο Παναγιώτη Ταμβάκο(2-2) που επέστρεψε στο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Κουκαλιώτης(3-3) ήταν τρίτος με τον Γιώργο Τσαλίκη(4-4) τέταρτο.

Ο Χ.Τομαράς επικράτησε άνετα στην ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Στον προηγούμενο αγώνα είχαμε την ανατροπή του πρωταθλήματος με τις δύο εγκαταλείψεις του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Χρήστου Τομαρά(1-1), γεγονός που ο ίδιος δεν άφησε να επαναληφθεί στην Δράμα ΙΙ, κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας και φυσικά τον αγώνα. Ο νέος πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Βασίλης Πακαταρίδης(2-2) δεν έδειξε να έχει την ταχύτητα του νικητή του αγώνα και ίσως δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει για κάτι παραπάνω από την δεύτερη θέση αφού κατάφερε να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 22 βαθμούς, μετά τις ατυχίες του δεύτερου της βαθμολογίας Βαγγέλη Μπαλατσού(3-11) που τερμάτισε στην έκτη θέση και την άνοδο του Τομαρά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Καλές εκκινήσεις και σταθεροί αγώνες έφεραν τον Σάκη Κονδυλόπουλο(4-3) στην τρίτη θέση του συνόλου, με τον τοπικό Ευγένιο Τσομπάνογλου(4-5) να μην είναι το ίδιο ανταγωνιστικός όσο στον πρώτο αγώνα της Δράμας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ευάγγελος Μπουρίκας(8-4) παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Μ.Καρασακαλίδης στον δρόμο του για μια ακόμα νίκη στην Senior.

Κατηγορία Senior
O Μάρκος Καρασακαλίδης(1-1) μπορεί να παρέμεινε αήττητος και στην Δράμα ΙΙ αλλά το ίδιο σταθερός στην δεύτερη θέση παραμένει και ο Νίκος Δρόσος(2-2) που δεν τον αφήνει να απομακρυνθεί στην βαθμολογία. Από κοντά και ο Χρυσόστομος Αναγνώστου(4-4) που έχασε λίγο παραπάνω έδαφος σε αυτόν τον αγώνα αφού του στέρησε την τρίτη θέση ο Ευάγγελος Αλυφάνταρος(3-3). Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Κοτσανίδης(5-5) με τον Παναγιώτης Σιδέρης(6-6) να επιστρέφει στους αγώνες καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Αθόρυβη και αποτελεσματική σε ακόμα έναν αγώνα η Δ.Μανδάνη.

Κατηγορία MX-WOMAN
Οι Γυναίκες κατάφεραν σε αυτόν τον αγώνα να συμπληρώσουν αρκετό αριθμό συμμετοχών για να εξασφαλίσουν δικά τους αυτόνομα σκέλη και όχι μικτά με την ΜΧ85 όπως στον πρώτο τους φετινό αγώνα στην Δράμα Ι. Μαζί με τις Μανδάνη και Μπάκα της πρώτης τους συνάντησης, οι αδερφές Λάμπρου ανέβασαν τις συμμετοχές στις τέσσερις και έτσι είχαμε τα πρώτα αυτόνομα σκέλη Γυναικών στην ιστορία του πρωταθλήματος. Η Δέσποινα Μανδάνη(1-1) πήρε και τις δύο εκκινήσεις και παρέμεινε ουσιαστική σε ολόκληρο τον αγώνα, πετυχαίνοντας ακόμα μια διπλή φετινή νίκη. Στην πρώτη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα η Αμαλία Λάμπρου(3-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση αφού η αδερφή της Τζονάκι(2-0), στην προσπάθεια της να πιέσει την Μανδάνη για την πρώτη θέση υπέπεσε σε λάθη, με κυριότερο αυτό του δεύτερου σκέλους που την έβγαλε εκτός μάχης με μηχανικό πρόβλημα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Μαρία Μπάκα(4-3).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 5-6 Σεπτεμβρίου Πύργος.

1147 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Η έντονη βροχόπτωση της Παρασκευής δημιούργησε ένα βαρύ τερέν για το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου...