10 ΕΠΙΚΕΣ ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΤΟΥ WESS!

Χώμα, άμμος, πέτρες και τσιμέντο συνθέτουν τις πιο δύσκολες ανηφόρες του απόλυτου πρωταθλήματος World Enduro Super Series.Σε μια διαδρομή αγώνα extreme enduro θα συναντήσεις πολλά και δύσκολα εμπόδια. Με λίγη ή περισσότερη προσπάθεια είναι σίγουρο πως θα τα ξεπεράσεις, μέχρι που στο δρόμο σου θα βρεθεί η απόλυτη δοκιμασία. Πάντα αποτελείται από μεγάλη ανηφορική κλίση και συνήθως γλιστερό τερέν. Σκοπός της είναι να δοκιμάσει την τεχνική και τις δυνάμεις των αγωνιζομένων και να ξεχωρίσει τους Pro από τους ερασιτέχνες. Δες το video με τις δέκα πιο ξακουστές ανηφόρες του WESS:

#10 Rocket Ride

Μία ανηφόρα τεσσάρων επιπέδων αποτελεί το πεδίο μάχης του γρηγορότερου αγώνα Hill Climb, που εδώ και δώδεκα χρόνια πραγματοποιείται παραμονές του θρυλικού Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble στην Αυστρία. Παίρνοντας εκκίνηση από μπάρα τύπου ΜΧ, μόνο οι τρεις ταχύτεροι από τους έξι αναβάτες, θα περάσουν στον επόμενο γύρο και μέχρι να φτάσουμε στον τελικό, υπάρχει πάντα άφθονο θέαμα.

#9 Hawkston Hill

Στο θρυλικό Hawkston park φιλοξενείται ο βρετανικός γύρος του WESS που συνδυάζει δασικά μονοπάτια και ένα μέρος της πίστας Motocross συμπεριλαμβάνοντας την μεγάλη ανηφόρα της πίστας, μήκος 146m. Αν και δεν είναι από τις δυσκολότερες του πρωταθλήματος παίζει καθοριστικό ρόλο στις προσπεράσεις του αγώνα ενώ το γεγονός πως στο ίδιο σημείο έδωσαν επικές μάχες αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross του προηγούμενο αιώνα αυξάνει το δέος που προκαλεί στους συμμετέχοντες.

#8 Xtreme XL Lagares

Βρίσκεται στην πόλη του Porto και είναι το πεδίο δράσης των αναβατών για τη δεύτερη μέρα του αγώνα. Μπορεί να μην είναι μια συνηθισμένη χωμάτινη ανηφόρα enduro αλλά με μερικές χιλιάδες σκαλιά σε στενά σοκάκια και χωρίς χώρο για φόρα, καταφέρνει να μπει στη λίστα των πιο σκληρών του πρωταθλήματος και να δυσκολέψει ακόμα και κορυφαίους αναβάτες.

O Josep Garcia στην πρώτη στάση του World Enduro Super Series.
© JOÃO DA FRANCA / CONTENT POOL

#7 Η αυλή του Δράκουλα

Θα μπορούσε να πει κανείς πως σχεδόν ολόκληρος ο αγώνας Red Bull Romaniacs είναι μια ατέλειωτη ανηφόρα με μερικά… συνδετικά τμήματα! Απλωμένη μέσα σε πυκνά δάση, αποτελείται κυρίως από χώμα ή άμμο ενώ σε αρκετά σημεία υπάρχουν και βράχια και όλα μαζί θα κάνουν τη ζωή και του πιο προπονημένου αναβάτη σκέτη κόλαση.

#6 Three Kings

Αμέσως μετά την εκκίνηση του Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble, τους αναβάτες περιμένουν οι πρώτες, χαρακτηριστικά φαρδιές, ανηφόρες. Το τελευταίο σύμπλεγμα από αυτές είναι ένα πακέτο τριών συνεχόμενων ανηφορικών τμημάτων που περιμένουν να καταστρέψουν τον αγώνα όσων διστάσουν ή όσων το παρακάνουν. Όποιος βγει αλώβητος συνεχίζει στο δασικό τμήμα της διαδρομής ενώ όποιος μπλέξει αναγκαστικά γυρίζει πίσω και προσπαθεί να πάρει σειρά ανάμεσα στους μανιασμένους συναθλητές του.

#5 Checkpoint 9

Λιγότερα από 100 μέτρα αποτελούν το δύσκολο κομμάτι της διαδρομής που κατευθύνει τους αναβάτες προς το ένατο checkpoint της διαδρομής του Red Bull 111 Megawatt. Μια χαρακτηριστική ανηφόρα με παχιά άμμο περιμένει να δοκιμάσει την τεχνική των συμμετεχόντων, να επιτρέψει μόνο στους καλύτερους να συνεχίσουν και φυσικά να προσφέρει άφθονο θέαμα.

#4 GetzenRodeo

Αποτελεί τον παράδεισο των θεατών που θα βρεθούν στη Σαξονία για να παρακολουθήσουν τη γερμανική μάχη του WESS. Μέσο στο δασικό τμήμα υπάρχει μια από τις δυσκολότερες ανηφόρες που στον αγώνα του 2019 είχαν οδηγήσει σε εγκατάλειψη αρκετούς αναβάτες ύστερα από εντυπωσιακές αλλά αποτυχημένες προσπάθειες.

#3 Hixpania

Η τελευταία δοκιμασία ενός σκληρού αγώνα δε θα μπορούσε παρά να ήταν μια extreme δοκιμασία. Μερικές εκατοντάδες μέτρα ανηφορικής διαδρομής, ελισσόμενη ανάμεσα σε βράχια καραδοκεί να τιμωρήσει τους απρόσεκτους αναβάτες λίγο πριν τον τερματισμό. Κανένα λάθος δε συγχωρείται εδώ και σίγουρα μόνο οι καλύτεροι θα φτάσουν στην κορυφή.

O Graham Jarvis στην τελευτάια στάση του World Enduro Super Series
© FUTURE7MEDIA / RED BULL CONTENT POOL

#2 George Avenue

Είναι μια από τις πιο επιβλητικές ανηφόρες του WESS και στη διαδρομή του 2019 οδηγούσε τους αναβάτες στο 23ο από τα 26 συνολικά checkpoint του Red Bull Erzbergrodeo. Καθώς βρισκόταν στο τελευταίο μέρος της διαδρομής, μόνο κορυφαίοι αναβάτες καταφέρνουν να την προσεγγίσουν και να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακά περάσματα με τέρμα γκάζι για αρκετά δευτερόλεπτα. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 21 αναβάτες που πέρασαν από εκεί, οι δεκαέξι κατάφεραν και να τερματίσουν.

#1 Red Bull Romaniacs

Δικαίως το νούμερο 1 της κατάταξης παίρνει η τελική ανηφόρα του εξαήμερου αγώνα στη Ρουμανία. Λίγες εκατοντάδες μέτρα σκληρής και γλιστερής άμμου αποτελούν την τελική δοκιμασία για τους κινητήρες και τους αναβάτες ώστε οι τελευταίοι να γευτούν τη χαρά του τερματισμού σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες off road.

O Pol Tarres στην πέμπτη στάση του World Enduro Super Series
© ATTILA SZABO / RED BULL CONTENT POOL

Πηγή: Red Bull

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...