MXGP 2020 – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μετά από πολλές τροποποιήσεις, αλλαγές και μεταβολές λόγω της πανδημίας COVID-19, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ΜΧGP 2020 ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο με τον πρώτο από τους τρεις αγώνες στην πίστα Kegums της Λετονίας που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Πέρασαν πέντε μήνες από τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος στο Valkenswaard, λίγο πριν το παγκόσμιο lockdown της πανδημίας του κορωναϊού, και τελικά μέσα στον Αύγουστο δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP. Φυσικά οι ομάδες και οι αναβάτες του MXGP δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια όλο αυτό το διάστημα και με την πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, συμμετείχαν σε αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να τους προετοιμάσει για αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος απλά μπόρεσαν να μείνουν σε εγρήγορση μέχρι αυτή την στιγμή που ξεκινάει το πραγματικό παγκόσμιο. Και μάλιστα αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό με νέες συνθήκες καθώς ξεκινάει στην Λετονία με τρεις αγώνες(Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή) μέσα σε μια εβδομάδα στην πίστα Kegums της Λετονίας. Αυτή, δεν θα είναι η μοναδική “διαβολοβδομάδα” για του παγκόσμιους στους επόμενους πέντε μήνες. Μετά την Λετονία ακολουθεί το GP της Τουρκίας και μετά ένα εικοσαήμερο τεσσάρων αγώνων στην Ιταλία. Ακολουθεί ένας αγώνας στην Ισπανία για να περάσουμε στην εβδομάδα του Lommel με τρεις σερί αγώνες μέσα σε επτά ημέρες, στην δυσκολότερη πίστα του πλανήτη! Μετέπειτα το πρωτάθλημα θα επιστρέψει στην Ιταλία, θα περάσει από την Αργεντινή για να ολοκληρωθεί στην Ρωσία ή την Πορτογαλία, υπολογίζουμε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Let the games begin…!

Βαθμολογίες

MXGP : 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 94 points; 2. Tim Gajser (SLO, HON), 85 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 68 p.; 4. Clement Desalle (BEL, KAW), 60 p.; 5. Gautier Paulin (FRA, YAM), 58 p.; 6. Glenn Coldenhoff (NED, GAS), 56 p.; 7. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 53 p.; 8. Jorge Prado (ESP, KTM), 47 p.; 9. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 42 p.; 10. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 39 p.

MX2 : 1. Tom Vialle (FRA, KTM), 87 points; 2. Jago Geerts (BEL, YAM), 82 p.; 3. Jed Beaton (AUS, HUS), 74 p.; 4. Maxime Renaux (FRA, YAM), 61 p.; 5. Rene Hofer (AUT, KTM), 53 p.; 6. Mikkel Haarup (DEN, KAW), 52 p.; 7. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 51 p.; 8. Ben Watson (GBR, YAM), 48 p.; 9. Conrad Mewse (GBR, KTM), 48 p.; 10. Jeremy Sydow (GER, GAS), 35 p.

1977 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο T.GAJSER…ΣΤΟΝ 7Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Το γαλλικό κοινό περίμενε με αδημονία τον αγώνα του St. d'Angely για τον έβδομο γύρο...