MXGP 2020 – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ GAS GAS KAI ΤΟΝ G.COLDENHOFF!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2020 ξαναβρήκε τον δρόμο του μετά την καραντίνα και τους περιορισμούς της πανδημίας του COVID-19, περνώντας στον τρίτο αγώνα του θεσμού στην πίστα Kegums της Λετονίας, μετά από ένα διάλειμμα πέντε μηνών. Η επανεκκίνηση ήταν εντυπωσιακή, με μάχες και θέαμα στις δύο κατηγορίες., η παράσταση όμως ανήκε στον Gelnn Coldenhoff και την Gas Gas που πέτυχαν την πρώτη νίκη της εταιρείας στην μεγάλη κατηγορία.

Κατηγορία MXGP
Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος έφερε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα όχι μόνο με την τήρηση των περιορισμών COVID-19 και το υγειονομικό πρωτόκολλο αλλά και στο πρόγραμμα, όπου το Σάββατο έγιναν οι αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την Κυριακή ολόκληρη η διαδικασία του παγκοσμίου με ελεύθερα, χρονομετρημένα και σκέλη την ίδια ημέρα όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Η δύσκολη πίστα και οι ζεστές κλιματικές συνθήκες της εποχής έπαιξαν τον ρόλο τους καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη λόγω του σφικτού προγράμματος. Παρά την άσχημη επίδοση του στα χρονομετρημένα και την 16η επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης, ο Glenn Coldenhoff κατάφερε να πάρει δύο εξαιρετικές εκκινήσεις, δίνοντας ουσιαστικά την μάχη της πρώτης θέσης με τον pole man Tim Gajser και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Ολλανδός κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον Σλοβένο όμως έκανε ένα λάθος και ο περσινός πρωταθλητής ξαναβρέθηκε στην πρώτη θέση την οποία δεν άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Στο δεύτερο ο Coldenhoff οδήγησε από την αρχή το σκέλος και άντεξε στην πίεση του Gajser αλλά και του Jeremy Seεwer που του επιτέθηκε στους τελευταίους γύρους.

Ιστορική νίκη για την Gas Gas!

Με τερματισμούς 2-1 ο Coldenhoff πέτυχε την τέταρτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία, παραδίδοντας την πρώτη της νίκη, στην πρώτη της χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, για την Gas Gas. Πολύ κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε ο Tim Gajser(1-5), ανέβηκε προς στιγμήν όταν κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά στην προσπάθεια του να κερδίσει και το δεύτερο είχε μια άσχημη πτώση που τον έριξε στην πέμπτη θέση. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και παρέμεινε δεύτερος στην βαθμολογία, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Jeffrey Herlings. Δυναμική επιστροφή μετά τον τραυματισμό του πραγματοποίησε ο Romain Febvre(3-3). Πάνω στην καινούργια του μοτοσυκλέτα(Kawasaki) είχε δύο μέτριες εκκινήσεις αλλά κατάφερε σταδιακά να ανέβει θέσεις τερματίζοντας τελικά τρίτος στην κατάταξη της ημέρας, αναβαίνοντας ξανά στο βάθρο της κατηγορίας μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Ο Seewer το πάλεψε για το βάθρο προσπαθώντας να πάρει την νίκη στο δεύτερο σκέλος αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ήταν μαχητικός και στα δύο σκέλη και ίσως αν δεν έκανε λάθη στο πρώτο σκέλος να είχε πετύχει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings(4-4) δεν είχε καλές εκκινήσεις και έπρεπε να πάρει πολλά ρίσκα στην δύσκολη για προσπέραση πίστα της Λετονίας για να μπει στην πρώτη εξάδα. Τα πήρε και του βγήκαν, σώζοντας την πρωτοπορία της βαθμολογίας με την πέμπτη θέση της ημέρας. Μαχητικός και στα δύο σκέλη εμφανίστηκε ο Arminas Jasikonis(6-6), είχε καλές εκκινήσεις και πάλεψε να κρατηθεί μπροστά όμως δεν είχε την αντοχή για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Λετονίας I MXGP
1 259 Coldenhoff, Glenn NED KNMV GAS 22 25 47
2 243 Gajser, Tim SLO AMZS HON 25 16 41
3 3 Febvre, Romain FRA FFM KAW 20 20 40
4 91 Seewer, Jeremy SUI FMS YAM 16 22 38
5 84 Herlings, Jeffrey NED KNMV KTM 18 18 36
6 27 Jasikonis, Arminas LTU LMSF HUS 15 15 30
7 61 Prado, Jorge ESP RFME KTM 13 14 27
8 21 Paulin, Gautier FRA MCM YAM 12 10 22
9 6 Paturel, Benoit FRA FFM HON 7 13 20
10 25 Desalle, Clement BEL FMB KAW 9 11 20

Κατηγορία ΜΧ2
Όλοι περίμεναν την επιστροφή του πρωταθλήματος της κατηγορίας με τους δύο διεκδικητές Tom Vialle και Jago Geerts να έχουν εντυπωσιάσει στους αγώνες που συμμετείχαν πριν την επανεκκίνηση του παγκοσμίου. Η δύσκολη πίστα δοκίμασε και τους δύο αλλά κυρίως τον Geerts που κυνήγησε και στα δύο σκέλη τον Vialle αντιμετωπίζοντας δύο πτώσεις στο πρώτο σκέλος που τον έριξαν σημαντικά στην κατάταξη. Ο Vialle(1-2) πήρε μια σχετικά άνετη νίκη στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο δεν έδειξε ενδιαφέρον να κοντράρει τον Geerts για την πρώτη θέση(είχε εξασφαλίσει την νίκη) μέχρι τους τελευταίους γύρους όπου βρέθηκε κοντά και είπε να το προσπαθήσει, όμως η απάντηση του Βέλγου ήταν άμεση.

Στον τελευταίο γύρο του 2ου σκέλους ο Vialle πέρασε τον Geerts, όμως πριν τον τερματισμό ο Βέλγος έκοψε εσωτερικά του Γάλλου. Ο Geerts #193 πήρε το σκέλος και ο Vialle #28 τον αγώνα.

Ο Vialle κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη, αυξάνοντας σημαντικά το βαθμολογικό του προβάδισμα. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου έγινε πραγματικά σφαγή με τον νεαρό Roan Van De Moosdijk(2-4) να παίρνει τελικά την δεύτερη θέση μετά από ένα δυνατό πρώτο σκέλος και σωστή διαχείριση στο δεύτερο. Ο pole man Mathys Boisrame(3-4), απείλησε ακόμα και για την πρώτη θέση στα δύο σκέλη όμως έμεινε νωρίς από δυνάμεις. Ευτύχησε να ανέβει στο πρώτο του φετινό βάθρο συμπληρώνοντας την τρίτη θέση πίσω από τον ομόσταυλο του στην F&H Racing Kawasaki Van De Moosdijk. Την παράσταση του αγώνα έκλεψε ο νεαρός Ruben Fernandes(3-4) αναβαίνοντας εντυπωσιακά θέσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα για να βρεθεί και να απειλήσει την πρώτη τριάδα και των δύο αγώνων. Η επίσης εντυπωσιακή πτώση του όμως στο δεύτερο σκέλος, τον περιόρισε στην τέταρτη θέση. Με σταθερή απόδοση ο Ben Watson(6-5) βρέθηκε στην πέμπτη θέση ενώ πάρα το καταστροφικό του πρώτο σκέλος ο Geerts τερμάτισε έκτος.

Αποτελέσματα Λετονίας I MX2
1 28 Vialle, Tom FRA FFM KTM 25 22 47
2 39 Van De Moosdijk, Roan NED KNMV KAW 22 18 40
3 172 Boisrame, Mathys FRA FFM KAW 18 20 38
4 70 Fernandez, Ruben ESP RFME YAM 20 14 34
5 919 Watson, Ben GBR ACU YAM 15 16 31
6 193 Geerts, Jago BEL FMB YAM 5 25 30
7 959 Renaux, Maxime FRA FFM YAM 14 11 25
8 19 Olsen, Thomas Kjer DEN DMU HUS 10 12 22
9 14 Beaton, Jed AUS MA HUS 6 15 21
10 303 Forato, Alberto ITA FMI HUS 11 10 21

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 12/8/20 Λετονία ΙΙ.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...