MXGP 2020 – ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ FAENZA

Ανατροπές, εκπλήξεις και ανακατατάξεις έφερε η δεύτερη φετινή τριλογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2020 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Faenza. Μετά την Kegums της Λετονίας είχαμε ξανά τρεις διαφορετικούς νικητές και στην Ιταλία, με τον Antonio Cairoli να βλέπει εφικτό το δέκατο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Κατηγορία MXGP
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2020 μετά τους περιορισμούς του COVID-19 μπήκε σε ένα σύντομο πρόγραμμα πρόγραμμα 18 αγώνων με αρκετές διοργανώσεις στην ίδια πίστα και μάλιστα με τρεις αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα. Η πρώτη τριλογία εξελίχθηκε στην Λετονία όπου οι Glenn Coldenhoff, Antomio Cairoli και για πρώτη φορά ο Arminas Jasikonis πήραν τις τρεις νίκες που προσέφερε η πίστα της Kegums. Το σκηνικό πέρασε στην Faenza της Ιταλίας για την δεύτερη τριλογία όπου ο Ηerlings(1-1) κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή διπλή νίκη στο πρωτάθλημα. Και εκεί που ο πρωταθλητής του 2018 έδειχνε ότι έχει πάρει φόρα στις νίκες και με 60 βαθμούς προβαδίσματος στην βαθμολογία, ήρθε η κακιά στιγμή ξανά, με πτώση και τραυματισμό αυτή τη φορά στα δοκιμαστικά της Faenza II.

J.Herlings, J.Seewer και A.Cairoli το βάθρο της Faenza I.

Με τον “Bullet” εκτός, οι υπόλοιποι οδηγοί της Red Bull ΚΤΜ έπρεπε να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, και το έκαναν με τον Jorge Prado, τον “rookie” του πρωταθλήματος, να κερδίζει το πρώτο GP της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία στην Faenza II. Όσο για τον τελευταίο αγώνα τoυ Ιταλικού GP, εκεί έπιασε δουλεία ο Antomo Cairoli που κέρδισε δυνατές μάχες και είχε μεγάλο κίνητρο για να τις κερδίσει καθώς έβλεπε πλέον από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τους υπόλοιπους και στον ορίζοντα, το δέκατο πρωτάθλημα της καριέρας του. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του Ιταλού, η 14η σε Ιταλικό GP και 91η συνολικά της καριέρας του και όλα αυτά κλείνοντας παρουσία πάνω από 250 GP’s.

J.Prado, T.Gajser και j.Seewer οι νικητές της Faenza II.

Αν και στην Ιταλία ο Tim Gajser κατάφερε να κερδίσει δύο από τα έξι συνολικά σκέλη, οι κακές εκκινήσεις και οι επιλογές του στις προσπεράσεις τον έβαλαν σε περιπέτειες στα υπόλοιπα σκέλη, κάτι που τον έφερε δύο φορές στην δεύτερη θέση του βάθρου της Faenza. Το σημαντικό είναι ότι ο Σλοβένος ανέβηκε παρόλα αυτά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς, πίσω από τον νέο πρωτοπόρο Cairoli. Χάνοντας δύο GP, ο Herlings έπεσε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες αναμένετε να χάσει ακόμα δύο GP εφόσον παραμείνει το ημερολόγιο ως έχει. Ο Jeremy Seewer αν και βρέθηκε τουλάχιστον δύο φορές στην κατάκτηση του πρώτου του GP στην μεγάλη κατηγορία, το παράκανε και αντιμετώπισε πτώσεις που του στέρησαν αυτό το δικαίωμα. Και ο Seewer το δικαιούται, γιατί παλεύει σε κάθε αγώνα για το βάθρο από την αρχή του πρωταθλήματος και δεν είναι τυχαίο ότι ακολουθεί μια ανοδική πορεία στην βαθμολογία(4ος).

A.Cairoli, T.Gajser και J.Prado το βάθρο της Faenza III.

Ανοδική πορεία ακολουθεί και ο πέμπτος του πρωταθλήματος Jorge Prado με τις προσωπικές επιτυχίες να ακολουθούν η μία την άλλη. Ο Ισπανός έχει πάρει στο ενεργητικό του επτά φετινές εκκινήσεις, ένα GP όπως αναφέραμε αλλά κατάφερε την περασμένη Κυριακή να πάρει και το πρώτο του σκέλος στην MXGP κερδίζοντας το πρώτο της Faenza III. Στην Ιταλία η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος Jasikonis δεν προσαρμόστηκε με την πίστα σε κανέναν από τους τρεις αγώνες και δεν μπόρεσε να βρεθεί κοντά στην πρώτη τριάδα ώστε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και της καριέρας, που εκτοξεύτηκε φέτος εντυπωσιακά. Παραμένει στην έκτη θέση της βαθμολογίας και αναμένεται να κάνει καλύτερες εμφανίσεις στην επόμενη τριλογία της αμμουδερής Mantova που ακολουθεί.

Κατηγορία ΜΧ2
Για τους δύο καθαρούς διεκδικητές του πρωταθλήματος Tom Vialle και Jago Geerts, η τριλογία της Faenza ήταν πότε κρύο πότε ζέστη, πότε άμυνα και πότε επίθεση. Κερδισμένος της περασμένης εβδομάδας ήταν ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Vialle που κατάφερε να ανέβει και στους τρεις αγώνες στο βάθρο κατακτώντας μάλιστα τους δύο από αυτούς, γεγονός που αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 21 βαθμούς. Ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος Geerts δεν απέφυγε τα λάθη και η πτώση του στην Faenza II τον απομάκρυνε σημαντικά από την κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα έχασε και το βάθρο του συγκεκριμένου αγώνα, μια κατάσταση που δεν έχει την πολυτέλεια να επιτρέπει.

Μ.Renaux, J.Geerts και T.Vialle οι νικητές της Faenza II.

Με τους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος να έχουν ξεχωρίσει μπροστά, μεγάλη μάχη έχει ξεκινήσει για την τρίτη θέση της βαθμολογίας όπου την έκπληξη έκανε ο Maxime Renaux που όχι μόνο ανέβηκε στην τρίτη θέση αλλά κατάφερε να πάρει και τον πρώτο αγώνα της καριέρας του στην Faenza II, σπάζοντας την κυριαρχία στις νίκες των Vialle-Geerts της φετινής περιόδου. Έχοντας πετύχει 20 τερματισμούς μέσα στην πρώτη εξάδα στα 24 σκέλη του έως τώρα πρωταθλήματος, ο Jed Beaton ακολουθεί μια σταθερή τροχιά γύρω από την τρίτη θέση της βαθμολογίας και με το πρόσφατο βάθρο στην Faenza III(3ος) κρατάει καλά την τέταρτη θέση στην βαθμολογία.

T.Vialle, M.Renaux και T.Olsen οι νικητές της Faenza II.

H επέλαση του Roan Van De Moosdijk αμέσως μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος που τον έφερε ακόμα και στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, δεν συνεχίστηκε στην Faenza. Λάθη πτώσεις και εγκαταλείψεις τον έριξαν στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, και σύντομα θα κινδυνεύει από τον έκτο Ben Watson που κινήθηκε ανοδικά στους τελευταίους αγώνες.

Τ.Vialle, J.Geerts και J.Beaton οι νικητές της Faenza III.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2020 θα παραμείνει στην Ιταλία με την τρίτη φετινή τριλογία αγώνων να πραγματοποιείτε στην Mantova, στις 27/9, 30/9 και 4/10/20.

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...