ENDUROGP 2020 – O S.HOLCOMBE ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ B.FREEMAN ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Είμαστε ήδη μάρτυρες της «επιστροφής της χρονιάς»! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP, ο Brad FREEMAN (GB – Beta), ο οποίος είχε σήμερα ένα κάπως αργό ξεκίνημα, έβγαλε έναν τρελό τελευταίο γύρο για να ασκήσει πίεση στον ομόσταυλο του Steve HOLCOMBE (GB). Αλλά ο αναβάτης με τον χρυσό αριθμό του 12, έχασε για ελάχιστο χρόνο την πρώτη του φετινή νίκη της κατηγορίας EnduroGP η οποία πήγε στον HOLCOMBE με την απίστευτη διαφορά των δύο δεκάτων του δευτερολέπτου! Παρά τα πολλά λάθη στον τελευταίο γύρο, το HOLCOMBE εντυπωσίασε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και με προβάδισμα 18 δευτερολέπτων μπροστά από το FREEMAN σε ένα σημείο!

Ο S.Holcombe δίνει τον ρυθμό της πρώτης ημέρας!

Ένας άλλος σπουδαίος πρωταγωνιστής σε αυτή την πρώτη ημέρα της σεζόν 2020 ήταν ο Πρωταθλητής Junior World 2019, Andrea VERONA (I – TM). Ο αρχάριος στις τάξεις των Senior ήταν πολύ γρήγορος και οδηγούσε μπροστά στο τέλος του πρώτου γύρου. Παραδέχτηκε στο τέλος της ημέρας ότι εξακολουθεί να είναι λίγο «φρέσκος» και ο αναβάτης του Factory TM έκανε πάρα πολλά λάθη υπό πίεση. Παρ ‘όλα αυτά, εξασφάλισε μια λαμπρή 4η θέση στην κορυφαία κατηγορία. Στην πραγματικότητα, η VERONA ήταν μόλις ενάμισι δευτερόλεπτο από την 3η θέση, η οποία καταλήφθηκε από ένα πολύ σταθερό Loïc LARRIEU (F – TM). Ο Γάλλος ξύπνησε σήμερα το πρωί με έναν πόνο στον ώμο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι δυνατός και συνεπής όλη την ημέρα.

Η συμμετοχή της τελευταίας στιγμής του 2020, ο Davide GUARNERI (I – TM) έλαμψε την πρώτη του μέρα πίσω στο FIM Borilli World Enduro Championship και έκανε ένα εξαιρετικό Top 5! Δύο Beta και τρία TM στην πρώτη πεντάδα σήμαναν την αδιαμφισβήτητη ιταλική κυριαρχία όσον αφορά τους κατασκευαστές. Σημειώστε επίσης τις καλές επιδόσεις των επανερχόμενων Jérémy TARROUX (F – Sherco) και Jaume BETRIU (E – KTM) που εντάχθηκαν στους δέκα ταχύτερους αναβάτες της ημέρας.

Ο νικητής του EGP Steve HOLCOMBE κέρδισε επίσης τη νίκη στο Enduro 2 μπροστά από τον Loïc LARRIEU και τον Ιταλό Matteo CAVALLO (Sherco) – επίσης νεοφερμένος στην κατηγορία. Ο Danny MCCANNEY (GB – Honda) και ο Alex SALVINI (I – Honda) ολοκλήρωσαν το Top 5.

VERONA, ασυναγώνιστος στην E1!
Στην Enduro 1, ο Andrea VERONA ξεκίνησε με έμφαση την χρονιά με μια εξαιρετική νίκη. Ξεπέρασε τους πολύ πιο έμπειρους αναβάτες όπως τον δεύτερο Thomas OLDRATI (I – Honda), και τον τρίτο Christophe CHARLIER (F – Beta). Οι δύο τελευταίες θέσεις στο Top 5 καταλήφθηκαν από τον Jérémy TARROUX και τον πολλά υποσχόμενο Antoine MAGAIN (B – Sherco).

Στην E3, ο Brad FREEMAN κέρδισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία μπροστά από τους Davide GUARNERI και Jaume BETRIU. Οι Antoine BASSET (F – Beta) και Marc SANS SORIA (E – KTM) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ESPINASSE & SPANU υπερισχύουν…
Οι κατηγορίες Junior είναι παραδοσιακά από τις πιο σκληρές μάχες του FIM Borilli World Enduro Championship και ο πρώτος γύρος δεν έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα! Το πλήθος στο Requista παρακολούθησε μια υπέροχη μάχη μεταξύ του Ruy BARBOSA (CL – Husqvarna), του τοπικού αναβάτη Théo ESPINASSE (F – Sherco), αλλά και των Roni KYTÖNEN (SF – Honda), Hamish MACDONALD (NZ – Sherco), Lorenzo MACORITTO (I – Beta Boano) και Wil RUPRECHT (AUS – Beta Boano)! Στο προβάδισμα από την αρχή, ο BARBOSA τελικά έσπασε κάτω από τη συνδυασμένη πίεση των ESPINASSE, MACDONALD και KYTÖNEN. Στο τέλος των 10 ειδικών της ημέρας νικητής ήταν ο Γάλλος, που μόλις ανάρρωσε από τον τραυματισμό του με ρήξη συνδέσμων, ο οποίος κέρδισε το Σάββατο μπροστά από τον ομόσταυλο του στην Sherco, MACDONALD και τον Φιλανδό KYTÖNEN. Ο Χιλιανός έπρεπε να είναι ικανοποιημένος με την 4η θέση, ενώ ο MARCORITTO ανέβασε το παιχνίδι του στο τέλος της ημέρας για να μπει στο Top 5, βγάζοντας εκτός τον ομόσταυλο του στην Beta Boano.. Ταυτόχρονα, το ESPINASSE κέρδισε την J2 μπροστά από τους MACDONALD και RUPRECHT, ενώ ο KYTÖNEN κέρδισε το J1 μπροστά από τους BARBOSA και MACORITTO.

Στην Youth 125cc πιστεύαμε ότι η μέρα θα ήταν 100% φανταστική με μονομαχία μεταξύ του Jed ETCHELLS (GB) και του Harry EDMONDSON (GB)! Οι εντυπωσιακοί Βρετανοί κυριάρχησαν από την αρχή της ημέρας, αλλά η επίθεσή τους έληξε κόντρα στους Claudio SPANU (I – Husqvarna) και Sergio NAVARRO (E – Husqvarna). Ενώ ο Ισπανός πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει τη νίκη μέχρι το τελευταίο στάδιο, έχασε την πρώτη θέση από τον Ιταλό! Ο γιος του θρύλου Paul EDMONDSON, Harry, κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο βάθρο, ενώ οι ETCHELLS και Hugo SVARD (SF – Fantic) τερμάτισαν 4ος και 5ος αντίστοιχα. Τρία Fantic στην πρώτη πεντάδα, καθόλου κακή επιστροφή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την ιταλική μάρκα!

Τέλος, στο Champion Lubricants Enduro Open World Cup, ο Gonçalo REIS (P – KTM) ξεκίνησε το 2020 όπως τερμάτισε το 2019, στο κορυφαίο σκαλί του 2-Stroke class βάθρου, μπροστά από τον αναβάτη από το Trial Loris GUBIAN (F – Sherco) και τον Robert FRIEDRICH της Τσεχικής Δημοκρατίας (KTM).
Στην Open 4-Stroke, υπήρχαν δύο Βέλγοι στις δύο πρώτες θέσεις με τους Damiaens DIETGER (KTM) και Mathias VAN HOOF (Husqvarna). Ο Benet GOMEZ (E – Honda) ολοκλήρωσε το βάθρο.
Στην κατηγορία Senior, ο David MARTINEZ CORBALAN (E – KTM) κέρδισε την πρώτη μέρα μετά από μια μεγάλη μάχη με τον Γάλλο Arnaud ADAM (Honda) και τον Ιταλό Duccio GRAZIANI (Beta).

Τι θα έχει η δεύτερη μέρα του Γαλλικού GP; Ένα πράγμα είναι σίγουρο, θα είναι περισσότερο έντονες οι μάχες και πιο εντυπωσιακές όπως ακριβώς μας αρέσει!

Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Steve HOLCOMBE: «Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με αυτήν την πρώτη νίκη του EnduroGP της σεζόν, ειδικά επειδή δεν περίμενα να μπορέσω να πολεμήσω αμέσως μπροστά με το 4 χτύπημα. Έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα της ημέρας στα Cross και Enduro Tests αλλά ποτέ δεν κατάφερα να βρω το σωστό συναίσθημα στο Xtreme. Είναι καταπληκτικό, γιατί αυτό το είδος ειδικής ταιριάζει συνήθως. Και μετά, στον τελευταίο γύρο έκανα πάρα πολλά λάθη και σχεδόν πλήρωσα το τίμημα, καθώς ο Brad (FREEMAN) ήταν μόλις 27 εκατοστά πίσω μου! Αλλά γενικά, είμαι ευχαριστημένος με αυτήν την πρώτη μέρα! “

Brad FREEMAN: «Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο για να ξεκινήσω σήμερα, και μπροστά ο Steve και ο VERONA ξεκίνησαν πολύ δυνατοί. Θέλω να διατηρήσω μια νοοτροπία όπου ποτέ δεν τα παρατάω, από το να πέφτω 18 δευτερόλεπτα πίσω από το HOLCOMBE, ήθελα πραγματικά να δώσω τα πάντα στον τελευταίο γύρο και πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι λίγο αναστατωμένος που τερμάτισα δεύτερος. Αλλά αύριο θα είναι μια άλλη μέρα και θα πρέπει να βρω ρυθμό πιο γρήγορα! “

Andrea VERONA: «Προφανώς, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν την πρώτη νίκη στην E1! Είχα επίσης τη χαρά που μπορούσα να είμαι μπροστά στην EGP στο τέλος του πρώτου γύρου, ο οποίος, πρέπει να ομολογήσω, μου έφερε λίγη πίεση. Όσο κι αν είπα στον εαυτό μου να παραμείνω ήρεμος όταν είδα την προσωρινή κατάταξη, δεν μπορούσα να αποτρέψω τα λάθη που συνδέονται με το άγχος νομίζω. Αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να διασφαλίσω μια ωραία νίκη στην E1, την πρώτη μου στην κατηγορία Senior! Ξέρω επίσης ποια πνευματική πτυχή πρέπει να δουλέψω τώρα, πρέπει να παραμείνω ψύχραιμος και σταθερός. “

Αποτελέσματα πρώτης ημέρας Γαλλικού EnduroGP 2020

OPEN

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...