ENDUROGP 2020 – O S.HOLCOMBE ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ!

Μετά από μια σκονισμένη πρώτη μέρα, οι καταρρακτώδεις βροχές το βράδυ το Σάββατο έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα στους αγώνες της Κυριακής. Παρόλο που δεν ήταν λασπώδες, οι τρεις ειδικές είχαν αλλάξει… αν και αυτό δεν άλλαξε τίποτα για τους κορυφαίους αναβάτες, οι οποίοι συνέχισαν την διεκδίκηση της κορυφής.

S.Holcombe, B.Freeman και A.Verona οι νικητές της EnduroGP.

Για άλλη μια φορά, ο Steve HOLCOMBE (GB – Beta) έπρεπε να παρακολουθεί την πλάτη του μέχρι το τέλος της ημέρας, με τους Andrea VERONA (I – TM) και Brad FREEMAN (GB – Beta) να τον πλησιάζουν στα 16 δευτερόλεπτα. Ο HOLCOMBE έχασε σχεδόν όλη τη σκληρή δουλειά του στο τελευταίο τεστ, όταν οι δύο διώκτες του ήταν πολύ καυτοί στα τακούνια του. Αλλά ο αναβάτης της Factory Beta κατάφερε να πάρει μια ακόμη οριακή νίκη, μόλις 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Brad FREEMAN (GB – Beta)!
Ακριβώς όπως την Ημέρα 1, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής EGP του 2019 χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μπει στον ρυθμό και για άλλη μια φορά έχασε μια νίκη. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να επιλύσει πριν από το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία. Ωστόσο, παρά το ότι ήταν έξω από το Top 3 για την πλειονότητα της ημέρας, ο FREEMAN κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, απόδειξη της δύναμης του χαρακτήρα του. Όπως χθες, ο Andrea VERONA (I – TM) προσπάθησε για μια θέση στο βάθρο της EGP. Ο Ιταλός πρωταθλητής θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πτώση της απόδοσης του HOLCOMBE για να πάρει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία, αλλά μια πτώση στο τελευταίο Champion Enduro Test του Σαββατοκύριακου του στέρησε την νίκη όπως και την 2η θέση!

Εκρηκτικός ο A.Verona στην E1.

Πίσω από το κορυφαίο τρίο, ο Jaume BETRIU (E – KTM) είχε έναν πολύ καλό αγώνα. Στο συνολικό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Καταλανός βγήκε από το Enduro για λίγο για να επικεντρωθεί στο Ράλι Ντακάρ, αλλά προφανώς δεν έχει χάσει την ταχύτητα του, παίρνοντας μια υπέροχη 4η θέση .
Τέταρτη την Ημέρα 1, ο Loïc LARRIEU (TM) της Γαλλίας πήρε ένα άλλο Top 5 εις βάρος του έκτου Danny MCCANNEY (GB – Honda).
Μια ειδική αναφορά πάει πάλι στον Jérémy TARROUX (F – Sherco), ο οποίος κατόρθωσε την 7η θέση, και για τον πρωτάθλημα Senior Class του Βελγίου, τον Antoine MAGAIN (Sherco – 9ος), καθώς και τον Marc SANS SORIA (KTM – 10ος).

Νέα μέρα, ίδιοι νικητές!
Στην Enduro 2 η HOLCOMBE κέρδισε μια άλλη νίκη επί των Loïc LARRIEU (F – TM) και Danny MCCANNEY (GB – Honda). Οι Matteo CAVALLO (I – Sherco) και Alex SALVINI (I – Honda) ολοκλήρωσαν το Top 5.

Στην Enduro 1, θα βρούμε επίσης τον ίδιο νικητή από την προηγούμενη μέρα με τη μορφή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Junior 2019, Andrea VERONA. Ο TARROUX ακολούθησε με τον Thomas OLDRATI (I – Honda) 3ο. Οι δύο τελευταίες θέσεις στο Top 5 πήγαν στους Antoine MAGAIN και Christophe CHARLIER (F – Beta).

Από την πλευρά του E3, η ίδια ιστορία ισχύει με τον FREEMAN να κερδίζει τον Jaume BETRIU. Μετά από μια υπέροχη μέρα αγώνων, ο Marc SANS SORIA ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου με τέταρτο τον Davide GUARNERI (I – TM), ενώ ο Cristobal GUERRERO (E – Beta) τερμάτισε 5ος.

Τ.Espinasse, Η.MacDonald και M.Pavoni οι νικητές της Junior.

Κατά τη διάρκεια της πολύ αμφισβητούμενης κατηγορίας Junior, ο Théo ESPINASSE (F – Sherco) για άλλη μια φορά έκανε τη ζωή δύσκολη για όλους τους ανταγωνιστές του με μια άλλη νίκη. Θα πάει στην Ιταλία το επόμενο Σαββατοκύριακο με το ταμπελάκι του Junior leader! Τελείωσε με περισσότερο από 27 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλο του στην Sherco Factory, τον Hamish MACONALD (NZ) και τον Matteo PAVONI (I – Beta Boano). με δυσκολίες στην αρχή της ημέρας, ο Αυστραλός Wil RUPRECHT (AUS – Beta Boano) έκανε μια εκρηκτική επιστροφή στον τελευταίο γύρο, αλλά ήταν πολύ μακριά από το κορυφαίο τρίο για να δει ένα βάθρο! Ένας τρίτος αναβάτης Beta Boano ανέβηκε στο Top 5 που δεν ήταν άλλος από τον Lorenzo MACORITTO (I). Αναγνωρισμένη ως δύο από τις καλύτερες ομάδες για την προσέλκυση νέων ταλέντων, οι Sherco Factory και Beta Boano πήραν το μερίδιο του λέοντος στις ηλικίες κάτω των 23 ετών.

Ο ESPINASSE λοιπόν πήρε επίσης το διπλό στην J2 μπροστά από τους Hamish MACDONALD και Matteo PAVONI, ενώ ο Lorenzo MACORITTO κέρδισε στην Junior 1 τους Roni KYTÖNEN (SF – Honda) και τον Βραζιλιάνου Bruno CRIVILIN (Honda).

O J.Etchells έφερε την πρώτη νίκη της Fantic στο ντεμπούτο της εταιρείας στο EnduroGP.

Πρώτη νίκη για την Fantic
Αυτή τη φορά, ο Jed ETCHELLS (GB – Fantic) δεν στάθηκε άτυχος σαν την προηγούμενη μέρα και ως εκ τούτου πήρε την πρώτη του νίκη στην Youth 125cc στο τέλος της ημέρας. Ο Βρετανός πρωταγωνιστής έχει ήδη δώσει μια πρώτη νίκη στην Fantic και την D’Arpa Sicilia Racing Team που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος! Η ETCHELLS κράτησε τον Sergio NAVARRO (E – Husqvarna) σε απόσταση μεγαλύτερη από 26 δευτερόλεπτα. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Claudio SPANU (I – Husqvarna).

Τέλος, στο Champion Lubricants Enduro Open World Cup, ο Gonçalo REIS (P – KTM) συνεχίζει να κυριαρχεί στην κατηγορία Open 2-Stroke μπροστά από τον Robert FRIEDRICH (CZ – KTM) ενώ ο Loris GUBIAN (F – Sherco) κερδίζει ένα δεύτερο βάθρο. Στην Open 4-Stroke, τα πράγματα ήταν αμετάβλητα με τον Damiaens DIETGER (KTM) νικητή, με τον Mathias VAN HOOF (Husqvarna) 2ο και τον Benet GOMEZ (E – Honda) 3ο.
Στην κατηγορία Seniors, είδαμε μια αναταραχή καθώς ο Ιταλός Duccio GRAZIANI (Beta) πήρε την πρώτη του νίκη της σεζόν μπροστά από τον Arnaud ADAM της Γαλλίας (Honda) και τον David MARTINEZ CORBALAN (KTM) της Ισπανίας.

Μια άλλη φανταστική μέρα μάχης και εξαιρετικής οδήγησης σημαίνει ότι το Grand Prix της Γαλλίας που φιλοξενείται από το Réquista Moto Sport club υπήρξε επιτυχημένο άνοιγμα της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Borilli EnduroGP! Θα επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα για τον Γύρο 2, στο Spoleto της Ιταλίας.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
Steve HOLCOMBE: «Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι δεν είμαι ευτυχής που αφήνω τη Γαλλία με το ταμπελάκι του πρωτοπόρου στην EnduroGP και δύο μεγάλες νίκες. Αλλά έχω ακόμα πολλά πράγματα να τακτοποιήσω, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ειδικής έχασα πάρα πολύ χρόνο προσπαθώντας να διασφαλίσω τη νίκη και μου κόστισε σχεδόν ξανά την νίκη. Αλλά είναι επίσης καθησυχαστικό, αυτό σημαίνει ότι έχω ακόμα δουλειά μπροστά μου και μετά μπορώ να είμαι ακόμα πιο γρήγορο. »

Brad FREEMAN: «Για άλλη μια φορά, είμαι θυμωμένος! Όταν βλέπω τον τελευταίο γύρο που έβαλα, με τρελαίνει που δεν βρήκα τον ρυθμό στην αρχή της ημέρας! Αλλά στην προσωρινή κατάταξη του Πρωταθλήματος, ο Steve δεν είναι πολύ μακριά και είναι μόνο η αρχή της σεζόν. Τέλος πάντων, είμαι πολύ χαρούμενος με τη διπλή νίκη μου στο E3, αλλά πρέπει να ψάξω περισσότερα στην EnduroGP! “

Andrea VERONA: «Είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος με σήμερα από ότι χθες! Πάλεψα όλη την ημέρα με την HOLCOMBE για τη νίκη, αλλά δυστυχώς η πτώση μου στην τελευταία ειδική της ημέρας μου κόστισε μια πιθανή νίκη και επίσης την δεύτερη θέση. Αλλά τελικά, δεν περίμενα να πετύχω το διπλό στην E1 και να φτάσω τόσο κοντά στο EnduroGP, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος! “

Théo ESPINASSE: «Χθες κέρδισα με 15 δευτερόλεπτα, σήμερα από σχεδόν 30 … δεν είναι καθόλου κακό για μια επιστροφή τραυματισμού! Είμαι πολύ χαρούμενος με τον εαυτό μου και με όλη τη δουλειά που έκανε η ομάδα CH Racing, η οποία ήταν εξαιρετική όλο το Σαββατοκύριακο. “

Αποτελέσματα δεύτερης ημέρας Γαλλικού EnduroGP

OPEN

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...