AMA MX 2020 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ A.CIANCIARULO ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΠΛΗ!

Ο Adam Cianciarulo διπλασίασε τις νίκες του κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην μεγάλη κατηγορία. Η νίκη του Spring Creek για τον έκτο αγώνα του AMA Motocross 2020 αυτή τη φορά ήταν διπλή όπως και η επιστροφή στις νίκες του Dylan Ferrandis στα 250.

Κατηγορία 450
Πριν τρεις αγώνες ο AC πέτυχε την πρώτη του νίκη σε σκέλος και στον επόμενο αγώνα κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε αγώνα. Αν και η νίκη του στο Red Bud θα μπορούσε να είναι διπλή αν δεν έπεφτε στο δεύτερο σκέλος, αυτή η επιτυχία θα έπρεπε να περιμένει μια εβδομάδα και τον αγώνα του Spring Creek. O Cianciarulo(1-1) πήρε και τις δύο εκκινήσεις δίνοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα και στα δύο σκέλη, κερδίζοντας άνετα τον δεύτερο φετινό του αγώνα στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Ο A.Cianciarulo είχε την ταχύτητα από την αρχή της χρονιάς, τώρα βρήκε και τον τρόπο να την μετατρέπει σε νίκες.

Με καλές εκκινήσεις αλλά και μετά από δυνατές μάχες στο πρώτο σκέλος ο Blake Baggett(2-2) πέρασε τους Chase Sexton και Marvin Musquin και προσπάθησε να κυνηγήσει τον AC χωρίς να καταφέρει να τον πιάσει, ένα σενάριο που παίχτηκε και στο δεύτερο σκέλος, στην αρχή αλλά και στο τέλος, χωρίς όμως και πάλι ο Baggett να καταφέρει κάτι καλύτερο από δύο δεύτερες θέσεις για την δεύτερη θέση της ημέρας. Ξεκινώντας οριακά μέσα στην δεκάδα και στα δύο σκέλη, ο Justin Barcia(5-4) ήταν από τους λίγους αναβάτες που κινήθηκαν ανοδικά. Μπήκε και στα δύο σκέλη μέσα στην πρώτη εξάδα και η σταθερότητα του αυτή τον έφερε να συμπληρώνει το βάθρο της κατηγορίας. O pole man του αγώνα Sexton(8-3), είχε καλές εκκινήσεις και θα μπορούσε να τερματίσει στο βάθρο αν δεν έκανε ένα λάθος στο πρώτο σκέλος που τον έριξε από την τρίτη θέση στην όγδοη. Στο δεύτερο, κέρδισε την μάχη της δεύτερη θέσης από τον Baggett όμως ο “chupacabra” επέστρεψε για να τον ρίξει στην τρίτη θέση. Ο δεύτερος “rookie” του φετινού πρωταθλήματος τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή Eli Tomac(6-5) που κατέλαβε την πέμπτη θέση μετά από κακές εκκινήσεις. Την εξάδα συμπλήρωσε ακόμα ένας αναβάτης που διεκδίκησε μια θέση στο βάθρο ο Musquin(3-10), που μια πτώση στο δεύτερο σκέλος τον έριξε από την τέταρτη στην δέκατη για την έκτη θέση της ημέρας. Ο Γάλλος έχασε έδαφος και στην βαθμολογία αφού τον πέρασε ο νικητής του αγώνα Cianciarulo στην δεύτερη θέση ενώ στην πρώτη παραμένει με 15 βαθμούς διαφοράς ο Zach Osborne(4-16) που είχε καταστροφικό δεύτερο σκέλος, τερματίζοντας με σκασμένο εμπρός ελαστικό.

Κατηγορία 250
Αποφασισμένος να αλλάξει την ροή του πρωταθλήματος στην κατηγορία, ο Dylan Ferrandis(1-1) παρότι δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, κατάφερε να κάνει τις προσπεράσεις και να πάρει την νίκη αφήνοντας δεύτερο τον πεισματάρη RJ Hampshire. Στο δεύτερο σκέλος είχε λίγο καλύτερη εκκίνηση και βρέθηκε νωρίτερα στην πρώτη θέση για να δώσει την μάχη της πρώτης θέσης στην βαθμολογία με τον Jeremy Martin. O Γάλλος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και να τον κατεβάσει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Επιστροφή στις νίκες και την κορυφή της βαθμολογίας για τον D.Ferrandis.

Μετά την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ο Martin(5-2) πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατήσει έστω και οριακά το βαθμολογικό του προβάδισμα, προσπαθώντας να κλέψει την πρώτη θέση από τον Ferrandis στο δεύτερο σκέλος. Ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων δεν τα κατάφερε τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο. Με σχετικά καλές εκκινήσεις ο Alex Martin(4-4) κέρδισε και έχασε μάχες μέσα στην πρώτη εξάδα, διασφάλισε πάντως την τρίτη θέση του βάθρου κρατώντας το πρόσημο στον αγώνα του θετικό. Εντυπωσίασε σε ακόμα ένα αγώνα ο 16χρονος Jett Lawrence(3-6) ανεβαίνοντας από την όγδοη θέση στην τρίτη στο πρώτο σκέλος και από την 19η στην έκτη στο δεύτερο για την τέταρτη θέση της ημέρας! Ο Justin Cooper(9-3) βελτίωσε σημαντικά τις εκκινήσεις του ξεκινώντας και στα δύο σκέλη από την δεύτερη θέση. Έχασε τον ρυθμό του στο πρώτο ενώ κρατήθηκε μπροστά στο δεύτερο για να πάρει τελικά την πέμπτη θέση. Ένα καλό και ένα κακό σκέλος για τον Hampshire(2-11) διεκδίκησε την νίκη στο πρώτο ενώ μια πτώση στο δεύτερο τον έριξε στην έκτη θέση του αγώνα.

Επόμενος αγώνας 26/9/20 Jacksonville FL.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...