MXGP 2020 – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ T.GAJSER KAI T.VIALLE ΣΤΟ TRENTINO II

Έχοντας αφήσει πολύ λίγα περιθώρια στον ανταγωνισμό, οι Tim Gajser και Tom Vialle έφτασαν στον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2020 με ανοιχτές τις πιθανότητες να κατακτήσουν πρόωρα τους φετινούς τίτλους σε MXGP και ΜΧ2 αντίστοιχα. Ο Gajser πήρε το τρίτο του πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία με νίκη στο Trentino II ενώ ο Vialle μπήκε στον κόσμο των παγκόσμιων πρωταθλητών παρά την επικράτηση του μεγάλου του φετινού αντίπαλου Jago Geerts.

O T.Gajser δεν είχε την τέλεια σεζόν όμως κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα από τους αντιπάλους του, τα προβλήματα που του προέκυψαν. Πήρε τον τρίτο του τίτλο στην μεγάλη κατηγορία και θα τολμήσουμε να πούμε ότι η πορεία του θυμίζει λίγο αυτή του A.Cairoli.

Κατηγορία MXGP
Με 73 βαθμούς διαφοράς, δύσκολα θα μπορούσε να χάσει ο Tim Gajser τον φετινό τίτλο στην κατηγορία. Τίποτα όμως δεν τον σταμάτησε να το πετύχει έναν αγώνα πριν το φινάλε του πρωταθλήματος στο Trentino. Oύτε η σοκαριστική στιγμή που πάτησε τον Jeremy van Horebeek(ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό) στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία αλλά ούτε φυσικά και η πτώση του, μια από τις πολλές φέτος, καταφέρνοντας εντυπωσιακά να ανακάμψει και να απειλήσει τον Jeremy Seewer για την νίκη του πρώτου σκέλους. Ο Gajser(2-1) κυριάρχησε στο δεύτερο σκέλος κατακτώντας το πρωτάθλημα με νίκη, μπαίνοντας στην ιστορία αναβατών που έχουν κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα όπως οι Jeffrey Herlings, Harry Everts, Heikki Mikkola και Torsten Hallman.

Πολύ κοντά στην κατάκτηση της νίκης βρέθηκε ο Jeremy Seewer(1-3) επικρατώντας των Gajser και Cairoli στο πρώτο σκέλος όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους Romain Febvre και Gajser στο δεύτερο, μένοντας τελικά στην δεύτερη θέση της ημέρας. Με μια καλή και μια κακή εκκίνηση ο Febvre(5-2) κατάφερε να ανέβει στο βάθρο εντυπωσιάζοντας και στα δύο σκέλη με την άνοδο του στο πρώτο από την 13η θέση στην πέμπτη και την διεκδίκηση της πρώτης θέσης από τον πρωταθλητή Gajser στο δεύτερο. Ανταμείφθηκε για την προσπάθεια του με την τρίτη θέση του βάθρου. Κοντά στο βάθρο βρέθηκε και σε αυτόν τον αγώνα ο Clement Desalle(4-4) κερδίζοντας μάχες και στα δύο σκέλη αλλά οι μέτριες εκκινήσεις του δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Ο νικητής της προηγούμενης Κυριακής του Trentino Antonio Cairoli(6-5) πίεσε στο πρώτο σκέλος για την νίκη μέχρι την άτυχη πτώση του, αλλά από εκεί και μετά με το πρωτάθλημα να έχει χαθεί, δεν έδειξε διάθεση για περισσότερη μάχη, τερματίζοντας το GP στην πέμπτη θέση. Εντυπωσιακός και στο δεύτερο Trentino ήταν ο Alessandro Lupino(3-11) μένοντας μπροστά μετά την καλή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έπρεπε να ανακάμψει από κακή εκκίνηση, καταφέρνοντας τελικά να πάρει την έκτη θέση της ημέρας.

Αποτελέσματα Trentino II MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 47 2. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 45 p.; 3. Romain Febvre (FRA, KAW), 38 p.; 4. Clement Desalle (BEL, KAW), 36 p.; 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 31 p.; 6. Alessandro Lupino (ITA, YAM), 30 p.; 7. Brian Bogers (NED, KTM), 28 p.; 8. Gautier Paulin (FRA, YAM), 26 p.; 9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 26 p.; 10. Ivo Monticelli (ITA, GAS), 20 p.

Ο αγώνας του Trentino II κύλησε όπως σχεδόν ολόκληρη η χρονιά του J.Geert, με λάθη και νίκες…και κυρίως μάζευε ότι του άφηνε ο πρωταθλητής πλέον T.Vialle.

Κατηγορία ΜΧ2
Με νίκη ήθελε να κλείσει το πρωτάθλημα και ο Tom Vialle απολαμβάνοντας και αυτός μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα στην MX2. Πήρε την 16η εκκίνηση του και οδήγησε για την νίκη, πανηγυρίζοντας από το πρώτο σκέλος την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Στο δεύτερο σκέλος μια πτώση στον πρώτο γύρο τον ανάγκασε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στον λεβιέ των ταχυτήτων του, και κάπως έτσι με αυτόν τον τρόπο, ο Γάλλος κατέκτησε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Ο αγώνας όμως μετά την εγκατάλειψη του Vialle, έπεσε στα χέρια του Jago Geerts(5-1) παρά το καταστροφικό του πρώτο σκέλος με πτώση στον δεύτερο γύρο. O Geerts επέστρεψε στο δεύτερο και παρά την πίεση του ομόσταυλου του Ben Watson κατάφερε να πάρει την νίκη σε σκέλος και σύνολο. Ο Watson(4-2) πάλεψε για την δεύτερη φετινή του νίκη όμως έμεινε δεύτερος για μόλις έναν βαθμό. Αντεπίθεση για την τρίτη θέση της βαθμολογίας εξαπέλυσε ο Jed Beaton(2-4) πίεσε και στα δύο σκέλη για την πρώτη τριάδα καταφέρνοντας να ανέβει στο τρίτο σκαλί του Trentino II. Όμως ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα Maxime Renaux(3-5) ανταποκρίθηκε στην πρόκληση προστατεύοντας την θέση του στη κατάταξη του πρωταθλήματος με την τέταρτη θέση στο GP. Εκπληκτικός σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ο φετινός πρωταθλητής της ΕΜΧ2 Thibault Benistant(7-3) πετυχαίνοντας ακόμα έναν τερματισμό στην πρώτη τριάδα σε σκέλος(στο δεύτερο) ενώ μπήκε για δεύτερη φορά στους τρεις αγώνες που έχει συμμετάσχει στην ΜΧ2, στην πρώτη εξάδα. Καλή εμφάνιση και για τον νεαρό Ισπανό Ruben Fernandez(8-6) τερματίζοντας στην έκτη θέση του συνόλου.

Αποτελέσματα Trentino II MX2: 1. Jago Geerts (BEL, YAM), 41 2. Ben Watson (GBR, YAM), 40 p.; 3. Jed Beaton (AUS, HUS), 40 p.; 4. Maxime Renaux (FRA, YAM), 36 p.; 5. Thibault Benistant (FRA, YAM), 34 p.; 6. Ruben Fernandez (ESP, YAM), 28 p.; 7. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 28 p.; 8. Tom Vialle (FRA, KTM), 25 p.; 9. Stephen Rubini (FRA, HON), 24 p.; 10. Alvin Östlund (SWE, HON), 20 p.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 673
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 584
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 580
4. Romain Febvre (FRA, KAW), 525
5. Jorge Prado (ESP, KTM), 476
6. Gautier Paulin (FRA, YAM), 467
7. Clement Desalle (BEL, KAW), 438
8. Glenn Coldenhoff (NED, GAS), 375
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 316
10. Brian Bogers (NED, KTM), 282

ΜΧ2
1. Tom Vialle (FRA, KTM), 718
2. Jago Geerts (BEL, YAM), 661
3. Maxime Renaux (FRA, YAM), 541
4. Jed Beaton (AUS, HUS), 528
5. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 517
6. Ben Watson (GBR, YAM), 506
7. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 454
8. Conrad Mewse (GBR, KTM), 338
9. Ruben Fernandez (ESP, YAM), 332
10. Stephen Rubini (FRA, HON), 259 

Κατασκευαστών MXGP
1. KTM, 733
2. Honda, 710
3. Yamaha, 650
4. Kawasaki, 614
5. GASGAS, 473
6. Husqvarna, 360

Κατασκευαστών MX2
1. Yamaha, 763
2. KTM, 745
3. Husqvarna, 619
4. Kawasaki, 541
5. Honda, 382
6. GASGAS, 308

Επόμενος αγώνας 8/11/20 Trentino III Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...