ENDUROGP 2020 – O S.HOLCOMBE ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟΥ GP

Η πρώτη ημέρα του GP του GP της Πορτογαλίας ήταν γεμάτη δράση και υπόσχεται ακόμη περισσότερα! Τρεις ειδικές δοκιμές σχεδιάστηκαν τέλεια από το Moto Clube Marco, με ζεστό καιρό από και με όλους τους αναβάτες να θέλουν να δώσουν μάχες μετά το διάλειμμα του ενάμιση μήνα. Όλα ήταν έτοιμα για να περάσουν μια διαβολεμένη ημέρα αγώνων!

Και αυτό έχουμε στο EnduroGP! Ενώ ο Brad FREEMAN (GB – Beta) ξεκίνησε πολύ δυνατός και πήρε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο, ο μεγάλος αντίπαλός του Steve HOLCOMBE (GB – Beta) τον πλησίαζε. Το αουτσάϊντερ του Σαββατοκύριακου, ο Josep GARCIA (E – KTM) πίεσε σκληρά, και ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος από του περσινού πρωταθλητή. Ο δεύτερος γύρος πήγε υπέρ της HOLCOMBE που πήρε το προβάδισμα στην κατηγορία με 2,96 δευτερόλεπτα από τον FREEMAN. Ο τρίτος γύρος ήταν εξαιρετικά έντονος καθώς το αποτέλεσμα κρίθηκε στην τελευταία ειδική δοκιμή! Πράγματι, ο FREEMAN είχε κυριαρχήσει το πρωί αλλά ξεκίνησε στο τελευταίο Τεστ Technomousse Xtreme με μόλις 2,17 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα. Ωστόσο, ο συμπατριώτης του και ο ομόσταυλος του στο εργοστάσιο Beta, έριξαν τα πάντα σε αυτή την τελευταία ειδική και τελικά κέρδισε την ημέρα με 1,76 δευτερόλεπτα, από τον απογοητευμένο FREEMAN.

Ο GARCIA επιστρέφει δυνατά!
Από την πλευρά του, ο GARCIA έκανε κάποια λάθη στον δεύτερο γύρο, και ως εκ τούτου ο Ισπανός έπρεπε να συμβιβαστεί με έναν εξαιρετικό τερματισμό στο βάθρο κατά την επιστροφή του στο EGP μετά από τρία χρόνια απουσίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής E2 του 2017 έχει όλα όσα χρειάζεται να έρθει και να αγωνιστεί για τη νίκη με τους δύο Βρετανούς. Ο Andrea VERONA (I – TM) δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχήσει για να υπερασπιστεί την 4η θέση του συνόλου, συνεχίζοντας να αποκτά πολύτιμη εμπειρία στην πρώτη σεζόν στην Senior.. Τέλος, Antoine MAGAIN (B – Ο Sherco) είναι σίγουρα ένας από τους αναβάτες της ημέρας καθώς ανέβηκε από την 14η στην πρώτη ειδική, κατευθείαν για το Top 5 με χρόνους στο ίδιο επίπεδο με τους FREEMAN και HOLCOMBE!

Όσο για την Enduro 1, με την νίκη του σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του αντιπάλου του Thomas OLDRATI (I – Honda), ο VERONA έχει πλέον 7 βαθμούς συνολικά. Ο αναβάτης Factory TM, εκτός από τη δική του εξαιρετική απόδοση, μπορεί επίσης να ευχαριστήσει τον καλό ρυθμό του Antoine MAGAIN που μπήκε ανάμεσα των δύο Ιταλών.
Το Eero REMES (SF – Yamaha) και ο τοπικός Diogo VENTURA (P – Beta) ολοκλήρωσαν το Top 5.

Στην Enduro 2, ο Steve HOLCOMBE παραμένει αήττητος παρά την παρουσία του Josep GARCIA που τερμάτισε δεύτερος στην επιστροφή του στο EnduroGP. Ο Danny MCCANNEY (GB – Honda) ολοκλήρωσε το Top 3, εις βάρος του περσινού πρωταθλητή της E2 Loïc LARRIEU (F – TM) και του Matteo CAVALLO (I – Sherco).

Όπως ο HOLCOMBE στην E2, ο FREEMAN παραμένει επίσης στην κορυφή της κατηγορίας του E3. Κυριάρχησε στην κατηγορία του, περισσότερο από ενάμιση λεπτό μπροστά από τον δεύτερο Jaume BETRIU (E – KTM)! Ο Antoine BASSET (F – Beta) ολοκλήρωσε το βάθρο μπροστά από τον συμπατριώτη του David ABGRALL (F – Beta) και ο Rudy MORONI (I – KTM) έκλεισε την ημέρα στην 5η θέση.

MACDONALD Ο νέος ηγέτης της Junior!
Στην ανταγωνιστική Junior, δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για την πρώτη στιγμή του δράματος! Ο πρωτοπόρος Théo ESPINASSE (F – Sherco) αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από την αρχή λόγω ενός προβλήματος στο μπουζί. Η ανάκαμψη του στην βαθμολογία θα είναι πολύ δύσκολη ακόμα κι αν ο Γάλλος θα μπορέσει να ξεκινήσει αύριο το πρωί. Ακόμα περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι ο ομόσταυλος του στην Sherco Factory και ο αντίπαλος του τίτλου, ο Hamish MACDONALD (NZ) κέρδισε την ημέρα μετά από μια υπέροχη μονομαχία με τον Wil RUPRECHT (AUS – Beta Boano)!
Το Kiwi έχει επομένως καταλάβει την πρωτοπορία στην Junior με μόνο τρεις μέρες αγώνων. Πίσω από αυτόν, ήταν ο Roni KYTÖNEN της Φινλανδίας (SF – Honda) που ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανακάμπτοντας μετά από ένα μεγάλο λάθος στο πρώτο Τεστ Technomousse Xtreme της ημέρας. Το Ruy BARBOSA της Χιλής (CL – Husqvarna) πήρε την 4η θέση με 7 δευτερόλεπτα μπροστά από το Krystof KOUBLE (Sherco) της Τσεχίας!

Στην J1, ο Roni KYTÖNEN κέρδισε για άλλη μια φορά και εδραιώνει τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας, μπροστά από τους Ruy BARBOSA και Antoine CRIQ (F – Sherco), που πήραν ένα μεγάλο βάθρο. Ενώ στην J2 ο MACDONALD παίρνει φυσικά και αυτός την πρωτοπορία στην βαθμολογία μπροστά από τους RUPRECHT και KOUBLE.

Όσο για τη συναρπαστική κατηγορία Youth 125cc, για μεγάλο χρονικό διάστημα φαινόταν ότι ο Sergio NAVARRO (E – Husqvarna) θα μπορούσε να κερδίσει την ημέρα, αλλά αυτό ήταν χωρίς να υπολογίζουμε την έκπληξη της σεζόν, τον Jed ETCHELLS (GB – Fantic)! Ο αναβάτης της Fantic D’Arpa Racing πήρε την 4η νίκη της σεζόν, περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ισπανό αντίπαλό του. Ο Ιταλός Claudio SPANU (I – Husqvarna) ολοκλήρωσε το βάθρο μπροστά από τον Harry EDMONDSON (GB – Fantic). Ο Hermanni HALJALA (SF – Beta Boano) ολοκλήρωσε το Top 5.

Τέλος, στην Champion Lubricants Enduro Open World Cup, ο Gonçalo REIS (P – KTM) παραμένει αήττητος στην κατηγορία Open 2-Stroke καθώς κερδίζει την ημέρα μπροστά από τον συμπατριώτη του Gonçalo SOBROSA (P – Beta) και τον Τσέχο αναβάτη Robert FRIEDRICH (CZ – KTM). Στη μάχη των Βέλγων, ο Damiaens DIEGTER (KTM) επικράτησε του Mathias VAN HOOF (Husqvarna) στην Open 4-Stroke. Μαζί τους στο βάθρο ο Jorge PARADELO (E – KTM). Ο Alessio PAOLI (I – Husqvarna) εν τω μεταξύ πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία Open Senior μπροστά από τους David MARTINEZ (E – KTM) και Duccio GRAZIANI (I – Beta).

Η πρώτη ημέρα του GP του GP της Πορτογαλίας ήταν συναρπαστική από το ξεκίνημα, και αύριο υπόσχεται ακόμα περισσότερα – καθώς και λίγη βροχή!

Ο HOLCOMBE είναι τώρα 9 βαθμούς μπροστά από τον FREEMAN στη μεγάλη μάχη της EnduroGP, αλλά αύριο αναμένεται εκρηκτική ημέρα καθώς ο FREEMAN θέλει εκδίκηση και ο GARCIA μπαίνει στις μάχες για να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει στην EGP παρά την 3ετή απουσία του.

Τι είπαν:

Steve HOLCOMBE: «Άργησα να μπω στην δράση σήμερα το πρωί και μετά βρήκα την αίσθηση στο δεύτερο γύρο, που φάνηκε στα αποτελέσματά μου. Μετά από αυτό, ο Brad ήταν πολύ δυνατός στον τελευταίο γύρο, αλλά αποφάσισα να κλείσω τον εγκέφαλό μου στην τελευταία ειδική και απέδωσε! Πάρα πολλές φορές αυτή τη σεζόν, δεν ήθελα να αναλάβω ρίσκα και κατέληξα να το μετανιώνω. Αυτή τη φορά, δεν μετανιώνω! “

Brad FREEMAN: «Είμαι τόσο αναστατωμένος και απογοητευμένος! Πραγματικά νόμιζα ότι θα έκανα ένα καλό χρόνο στο τελευταίο τεστ ή τουλάχιστον αρκετά για να εξασφαλίσω τη νίκη. Και έπειτα ο Steve έφτασε και έθεσε έναν τρελό γρήγορο χρόνο! Είμαι πραγματικά απογοητευμένος γιατί οδήγησα καλά όλη την ημέρα, παρά μερικά λάθη εδώ και εκεί. Πρέπει να προσπαθήσω να ξεπεράσω την απογοήτευση και να εστιάσω στο αύριο. “

Josep GARCIA: “Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στα paddock βλέποντας πάλι όλους από το EnduroGP! Όσο για τον αγώνα, ήξερα ότι μπορούσα να έρθω και να πολεμήσω με αυτά τα παιδιά και ήθελα να το αποδείξω. Έπεσα δύο φορές στο στον δεύτερο γύρο, έτσι έχασα χρόνο εκεί, αλλά είμαι ακόμα χαρούμενος με αυτήν την πρώτη μέρα και ανυπομονώ να αγωνιστώ για τη νίκη αύριο. “

Antoine MAGAIN: “Ο στόχος στην αρχή της σεζόν ήταν να είμαι σε θέση να παλέψω για μια θέση μπροστά στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς, οπότε είμαι αρκετά ικανοποιημένος με σήμερα γιατί πήρα ένα ωραίο τελικό Top 5, Οι χρόνοι μου ήταν εκεί με τους καλύτερους από αυτούς! Πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να συνεχίζουμε να κοιτάμε ψηλότερα! “

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...