ENDUROGP 2020 – ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο J.GARCIA…ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ Ι

“Το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο της σεζόν …” Έτσι, πολλοί αναβάτες περιέγραψαν τη δεύτερη μέρα στο GP της Πορτογαλίας. Η βροχή ήταν το γεγονός της Κυριακής στο Marco de Canaveses, αλλά είδαμε ακόμα 99 πρωταγωνιστές να ξεκινούν από τη γραμμή εκκίνησης, εξασφαλίζοντας μια θεαματική μέρα αγώνων που είδε έναν νέο νικητή στην κατηγορία EnduroGP. Μετά την τρίτη θέση την χθεσινή ημέρα ο Josep GARCIA δήλωσε ότι θα παλέψει για την νίκη την Κυριακή και τα κατάφερε εντυπωσιακά.

Μετά από τρία χρόνια απουσίας ο Josep GARCIA (E – KTM) έκανε μια μεγάλη επιστροφή το Σάββατο όταν πήρε την 3η θέση στην Γενική, αλλά την Κυριακή κέρδισε εντυπωσιακά την κατηγορία EnduroGP με περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, Brad FREEMAN (GB – Beta) )! Ταιριάζοντας με το ρυθμό του βρετανικού ντουέτου FREEMAN – HOLCOMBE από τον πρώτο γύρο, ο Ισπανός αύξησε την ταχύτητά του στον δεύτερο γύρο, γεγονός που του επέτρεψε να επωφεληθεί από τα διάφορα σφάλματα των δύο αναβατών της Beta Factory για να χτίσει μια διαφορά άνω των 20 δευτερόλεπτων! Αποφασισμένος να δώσει τα πάντα για να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην EnduroGP, ο GARCIA κατάφερε να εξασφαλίσει μια εξαιρετική νίκη!

Επτά βαθμοί μεταξύ HOLCOMBE & FREEMAN
Χάνοντας από τον αναβάτη της Factory KTM, ο FREEMAN έπρεπε να συμβιβαστεί με τους 17 βαθμούς που του δόθηκαν για τη 2η θέση και συνεπώς πήρε δύο βαθμούς από τον αντίπαλό του, Steve HOLCOMBE (GB – Beta). Ακόμα όλα παίζονται μεταξύ των δύο βρετανών ομόσταυλων. Πίσω από το «άθικτο» τρίο, ο Thomas OLDRATI (I – Honda) πήρε το καλύτερο από τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο της E1, Andrea VERONA (I – TM) που συμπλήρωσε το Top 5 στην EnduroGP! Σημειώστε την ενθαρρυντική 8η θέση του Antoine BASSET (F – Beta), αλλά και τα προβλήματα του Βέλγου Antoine MAGAIN (14ος – Sherco), που τον ταλαιπώρησαν προς το τέλος της ημέρας.

Στην Enduro 1, αφού πέτυχε χθες 5 βαθμούς στον αγώνα του για τον τίτλο, ο Thomas OLDRATI (I – Honda) κερδίζει άλλους 3 βαθμούς πίσω από τον συμπατριώτη του Andrea VERONA, με τον αναβάτη της TM να ολοκληρώνει 2ος την ημέρα. Ο αναβάτης της Honda RedMoto είναι πλέον μόνο 4 βαθμούς πίσω στν βαθμολογία του και όλα παραμένουν πολύ αβέβαια στην μικρή κατηγορία. Ο Antoine MAGAIN πήρε το τρίτο του βάθρο αυτήν τη σεζόν μπροστά από τον Davide SORECA (I – Beta Boano) και τον τοπικό Diogo VENTURA (Beta).

Στην E2, ο Steve HOLCOMBE ανατράπηκε! Ο άνθρωπος της ημέρας, ο Josep GARCIA, έριξε τον Βρετανό από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο αναβάτης του Beta Factory έπρεπε να συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση αυτή τη φορά. Όπως και την προηγούμενη μέρα, ο Danny MCCANNEY (GB – Honda) ολοκλήρωσε το βάθρο μπροστά από τον Joe WOOTTON (GB – Husqvarna) και τον Loïc LARRIEU (F – TM).

Στην μεγάλη κατηγορία, E3, είδαμε την 6η συνεχόμενη νίκη του Brad FREEMAN που παραμένει σε εκπληκτική φόρμα. Για να πάρετε μια ιδέα για την κυριαρχία του στην E3, στην 2η θέση, τερμάτισε ο Jaume BETRIU με 1 λεπτό και 54 δευτερόλεπτα διαφοράς. Η τρίτη θέση, πήγε στον Antoine BASSET, που ήταν περισσότερο από 3 λεπτά πίσω! Ο Rudy MORONI (I – KTM) και ο David ABGRALL (F – Beta) ολοκλήρωσαν το Top 5.

Στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, πιστεύαμε ότι βρισκόμασταν στον δρόμο για να δούμε έναν νέο νικητή στην κατηγορία που μέχρι στιγμής κυριαρχούσε το δίδυμο της Sherco Factory ESPINASSE – MACDONALD αυτή τη σεζόν. Πράγματι, η απόδοση του Φιλανδού Roni KYTÖNEN (Honda) έβαλε φωτιά από την αρχή της ημέρας, δημιουργώντας ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Δυστυχώς, στο προτελευταίο τεστ της ημέρας, η μοτοσυκλέτα του είχε προβλήματα και ο Φιλανδός έχασε περισσότερα από 11 λεπτά, χαιρετώντας την πιθανότητα νίκης του. Αλλά η ατυχία ενός αναβάτη είναι η τύχη ενός άλλου, και ήταν ο Hamish MACDONALD (NZ – Sherco) που εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ατυχία του Φιλανδού παίρνοντας την τρίτη του νίκη στην σειρά. Ο Νέο Ζηλανδός έχει τώρα ένα προβάδισμα 19 βαθμών στην κατάταξη, έναντι του ομόσταυλου του Théo ESPINASSE (F – Sherco) που τερμάτισε δεύτερος. Ο Wil RUPRECHT (AUS – Beta Boano) πήρε την 3η θέση, ενώ ο Bruno CRIVILIN (BR – Honda) πέτυχε μια ωραία 4η θέση στην Junior γενικά. Ο αναβάτης της Beta Boano Matteo PAVONI (I) ολοκλήρωσε το Top 5.

Ο CRIVILIN γράφει ιστορία!
Στην J1, οι ατυχίες του KYTÖNEN επωφελήθηκε ο Bruno CRIVILIN που μπαίνει στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Borilli Enduro, ως ο πρώτος Βραζιλιάνος αναβάτης που κερδίζει αγώνα! Επικράτησε μπροστά από τους Ruy BARBOSA (CL – Husqvarna) και Lorenzo MACORITTO (I – Beta Boano) ενώ στην J2, ο MACDONALD κέρδισε τους ESPINASSE και RUPRECHT.

Στην κατηγορία Youth 125cc, σημειώθηκε η 5η συνεχόμενη νίκη του αναβάτη της Fantic D’Arpa Racing, Jed ETCHELLS (GB – Fantic). Αυτή τη φορά, ο Manxman έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του Sergio NAVARRO (E – Husqvarna)! Ο Ισπανός τερμάτισε μόλις 16 δευτερόλεπτα πίσω από το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Για άλλη μια φορά, ο Claudio SPANU (I – Husqvarna) ήταν αυτός που πήρε την 3η θέση και για άλλη μια φορά, ήταν ο Harry EDMONDSON (GB – Fantic) που τερμάτισε λίγο έξω από το βάθρο στην 4η. Ένας άλλος αναβάτης της Fantic, ο Hugo SVÄRD (SF), ήταν 5ος.

Τέλος, στο Champion Lubricants Enduro Open World Cup, ο Gonçalo REIS (P – KTM) παραμένει αήττητος στην Open 2-Stroke. Κέρδισε την ημέρα με 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα έναντι του Arvid MODIN (S – Yamaha) και 2 λεπτών έναντι του Robert FRIEDRICH (CZ – KTM). Όσο για την Open 4-Stroke, ο Damiaens DIEGTER (B – KTM) έκτισε μια ποινή του Σαββάτου και έπρεπε να παραδώσει τη νίκη στον αντίπαλό του και συμπατριώτη του, Mathias VAN HOOF (B – Husqvarna). Αλλά ο αναβάτης του KTM το έκανε την Κυριακή και οι δύο άντρες είναι τώρα ισόβαθμοι στην βαθμολογία. Ο Jorge PARADELO (E – KTM) ολοκλήρωσε και πάλι το βάθρο. Στο Open Senior θρύλος Enduro Alessio PAOLI (I – Husqvarna) κέρδισε ξανά μπροστά από τους David MARTINEZ (E – KTM) και Duccio GRAZIANI (I – Beta).

Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για τους αναβάτες! Και πρέπει να σκεφτούμε ότι θα το κάνουμε ξανά το επόμενο Σαββατοκύριακο, για άλλη μια φορά στο Marco de Canaveses για το φινάλε της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Borilli Enduro!

Τι είπαν:
Josep GARCIA:
«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτήν τη νίκη! Το περίμενα πολύ καιρό! Μου έκανε πολύ καλό η επιστροφή στα paddock του EnduroGP και δεν ξέρετε πόσο χαρούμενος είμαι με αυτήν τη νίκη! Ήμουν αποφασισμένος να τα δώσω όλα μου σήμερα γιατί ήξερα ότι ήμουν κοντά, και απέδωσε! »

Brad FREEMAN: «Είμαι τόσο απογοητευμένος ξανά σήμερα! Πραγματικά απογοητευμένος! Ένιωσα καλά εδώ και νομίζω ότι είχα καλά περάσματα, αλλά δυστυχώς κάθε φορά χάνω… πήρα ακόμα μερικούς πόντους από τον Steve και όλα είναι ακόμα υπό έλεγχο, αλλά είναι ενοχλητικό να μην κερδίζω! “

Thomas OLDRATI: «Ποτέ δεν κατάφερα να διατηρήσω επαφή με τον Andrea χθες και έχασα πολλούς βαθμούς εκεί, οπότε ήθελα να το αντισταθμίσω σήμερα. Δεν είναι εύκολο, ο Andrea ήταν πολύ γρήγορος όλο το Σαββατοκύριακο! Είμαι 4 βαθμούς πίσω, και αυτό είναι εντάξει. Ο στόχος για το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι να τερματίζω πάντα μπροστά από τον αντίπαλό μου. “

Hamish MACDONALD: «Δεν ήμουν σαφώς, ο ταχύτερος αναβάτης σήμερα. Ο Roni ήταν εντυπωσιακός και λυπάμαι γι ‘αυτόν που είχε αυτό το μηχανικό πρόβλημα. Αλλά αυτό είναι μέρος των αγώνων και δεν μετανιώνω που κέρδισα. Τώρα είμαι 19 βαθμούς μπροστά, κάτι που είναι πολύ καλό. Τώρα πρέπει να δώσω τα πάντα χωρίς να πανικοβληθώ για να αποκτήσω τον τίτλο το επόμενο Σάββατο!

474 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο M.LETTENBICHLER!

Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro είδε τον Manuel Lettenbichler της Red...