ENDUROGP 2020 – Ο Β.FREEMAN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΙΙ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP έφτασε στον τελευταίο του γύρο στην Πορτογαλία όπου την πρώτη ημέρα ο Brad κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός στο πρωτάθλημα της EnduroGP κερδίζοντας στις τελευταίες ειδικές. Μαζί με τον πρωτοπόρο της γενικής βαθμολογίας Steve Holcombe, κατάφεραν να κατακτήσουν τους τίτλους σε Ε2 και Ε3.

Ο Steve Holcombe επέβαλε τον ρυθμό του στους πρώτους γύρους στο Marco de Canaveses παίρνοντας το προβάδισμα, κερδίζοντας τις τέσσερις από τις πρώτες έξι ειδικές μπροστά από τον Brad Freeman και τον Josep Garcia.

Πήραν τους τίτλους σε E2 και E3 οι S.Holcombe και B.Freeman αντίστοιχα αλλά θα δώσουν ακόμα μια σκληρή μάχη αύριο για τον τίτλο της EnduroGP.

Προχωρώντας στον τρίτο και τελευταίο γύρο, ο Holcombe χρειαζόταν μόνο για να κρατήσει την διαφορά και φαίνονταν σίγουρος μέχρι την προτελευταία ειδική όπου το έπεσε δύο φορές, χάνοντας 10 δευτερόλεπτα από τον αντίπαλό του.

O Freeman κέρδισε την πρώτη ημέρα της Πορτογαλίας ΙΙ και κρατήθηκε ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου στην EnduroGP.

Δημιούργησε ένταση στην τελευταία ειδική Enduro όπου όλα τα μάτια ήταν στην οθόνη χρονομέτρησης για να δουν τον Brad να σημειώνει έναν εκπληκτικό χρόνο επτά δευτερόλεπτα γρηγορότερο από τον Garcia και 11 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Steve. Με αυτόν, εξασφάλισε την νίκη και όλα στην EnduroGP θα κριθούν την τελευταία μέρα αύριο με μόλις τέσσερις βαθμούς να χωρίζουν τους δύο Βρετανούς.

Με τους αγώνες Hard Enduro να έχουν ρεπό, ο φετινός νικητής του Red Bull Romaniacs Manuel Lettenbichler συμμετείχε στον αγώνα χωρίς όμως αξιώσεις.

Η μάχη στην Ε1 ήταν εξίσου έντονη μεταξύ του Andrea Verona και του Thomas Oldrati, οι οποίοι επίσης παλεύουν για την τρίτη θέση της Γενικής κατάταξης. Το ιταλικό ζεύγος μάχονταν όλη την ημέρα, αλλά τελικά οι ειδικές συνέχιζαν να πηγαίνουν στον αναβάτη της TM που τερμάτισε 15 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Oldrati, ο οποίος τώρα έχει το πλεονέκτημα στην αυριανή τελευταία ημέρα.

Πρωταθλητής στην Junior για το 2020 ο Hamish Macdonald.

Η κατηγορία Junior ξεκίνησε τόσο απρόβλεπτη όσο ποτέ με τους Theo Espinasse, Wil Ruprecht, Roni Kytonen και Hamish Macdonald. Η σταθερότητα ήταν το κλειδί και αφού ξεπέρασε νωρίς ένα μηχανικό πρόβλημα με το Sherco του, ο Macdonald ανέκαμψε στις τελευταίες ειδικές για να κερδίσει την ημέρα και μαζί με τον τίτλο του 2020 στην Junior.
Αντίθετα, ο πρωτοπόρος της Youth Jed Etchells, είχε μια δύσκολη μέρα την στιγμή που ο κύριος αντίπαλός του Sergio Navarro πήρε την νίκη από τον δεύτερο Claudio Spanu και τον αδελφό του Alejandro που κατέλαβε την τρίτη θέση. Με την τέταρτη θέση του Etchells, η διαφορά στην βαθμολογία είναι μόλις τέσσερις βαθμοί με μια μέρα να απομένει.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, η περσινή πρωταθλήτρια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών Jane Daniels κυριάρχησε στο Marco de Canaveses. Η Βρετανή πήρε το αρχικό προβάδισμα και το μεγάλωσε με ιδιαίτερα εντυπωσιακούς χρόνους στην ειδική Enduro για να τερματίσει την ημέρα με πάνω από ένα λεπτό από την Justine Martel και την Mireia Badia της τρίτης θέσης.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...