ENDUROGP 2020 – O S.HOLCOMBE ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΙ

Ο Steve Holcombe είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP 2020 μετά από έναν δραματικό αγώνα της τελευταίας ημέρας του πρωταθλήματος στην Πορτογαλία ΙΙ. Ο Brad Freeman οδήγησε στην πρώτη θέση ολόκληρη την ημέρα, για να εγκαταλείψει δραματικά στην τελευταία ειδική μένοντας από βενζίνη! H νίκη της γενικής πήγε στον Josep Garcia για δεύτερη φορά στους τέσσερις φετινούς αγώνες που έχει συμμετάσχει. Ο Andrea Verona κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της E1 και το χάλκινο μετάλλιο στην EnduroGP, ενώ η Jane Daniels είναι ξανά η πρωταθλήτρια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών. Την πρώτη ημέρα της δεύτερης Πορτογαλίας, οι Holcombe στην E2 και ο Freeman στην Ε3 είχαν κλειδώσει τους τίτλους μαζί με τον Hamish Macdonald στην Junior.

Steve Holcombe:

«Ειλικρινά, δεν αξίζω να κερδίσω με αυτόν τον τρόπο ειδικά μετά την σημερινή μου οδήγηση, αλλά αν κρίνουμε πως έχω οδηγήσει όλη τη σεζόν, το αξίζω»

Οι δύσκολες, συνθήκες της βροχής ευνόησαν τον Brad Freeman στον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα του πρωταθλήματος EnduroGP 2020. Οι μάρκες έπεσαν στην μάχη των ομόσταυλων της Beta και σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, ο Freeman τα έδωσε όλα. Μια αποφασιστική στιγμή στον τρίτο γύρο o Brand ήταν σχεδόν 10 δευτερόλεπτα πιο γρήγορoς συνολικά, ενώ ο Holcombe έχασε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα και έμοιαζε να του ξεγλιστρά ο παγκόσμιος τίτλος της EnduroGP από τα χέρια. Αλλά ή τύχη τον βοήθησε καθώς η μοτοσυκλέτα του πρωτοπόρου Freeman αντιμετώπισε πρόβλημα στην όγδοη ειδική πριν τελικά εγκαταλείψει στην ένατη και τελευταία, μένοντας από καύσιμο.

Με τον κυριότερο τίτλο στο τραπέζι του τελευταίου αγώνα, η νίκη του J.Garcia σε EnduroGP και E2, πέρασε στα ψιλά.

Αυτός ο τελευταίος γύρος έδωσε στον Josep Garcia τη νίκη της ημέρας στην γενική και την δεύτερη θέση στον Holcombe που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. «Ειλικρινά, δεν αξίζω να κερδίσω με αυτόν τον τρόπο μετά την σημερινή μου οδήγηση, αλλά μετά το πώς έχω οδηγήσει όλη τη σεζόν, το αξίζω». Είπε ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο αγώνας για τρίτη της γενικής και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα E1 πήγε στον αγαπητό Andrea Verona που είχε ήδη προβάδισμα επτά βαθμών έναντι του Thomas Oldrati, αλλά πήρε την νίκη της E1 και τον τίτλο της E1 κατακτώντας back to back πρωταθλήματα.

Την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ο Andrea Verona κατάφερε να πάρει τον τίτλο στην E1.

Το δράμα της τελευταίας ημέρας επεκτάθηκε και στον αγώνα τίτλου Enduro της Youth, όπου ο Jed Etchells ήταν επίσης θύμα προβλημάτων με την μοτοσυκλέτα του. Μια αποσυνδεμένη ντίζα γκαζιού τον έφερε να χάνει 24 λεπτά και με αυτόν τον τρόπο ο τίτλος πήγε στον Sergio Navarro. Οι σκληρές συνθήκες έφεραν τα καλύτερα στους Hary Edmondsonκαι τον Claudio Spanu, οι οποίοι αντάλλαξαν την πρώτη θέση στην κατηγορία Youth με τον Claudio στο τέλος να παίρνει την παρθενική του νίκη.

Πρωταθλητής στην Youth o Sergio Navarro.

Η Jane Daniels εξασφάλισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών στο τέλος του πρώτου γύρου. Η Βρετανή αναβάτης κατάφερε να πάρει την νίκη και τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο γυναικών. Οι δύσκολες συνθήκες έφεραν την αναβάτη του hard enduro, Snadra Gomez, να κερδίζει ακόμα και ειδικές στο δρόμο της τρίτης θέσης του βάθρου πίσω από την συμπατριώτη της Mireia Badia, που πήρε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Παρόλο που ο Hamish Macdonald πήρε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2020, αυτό δεν τον εμπόδισε καθόλου στο να πάρει την τελευταία νίκη της Junior με σχεδόν ένα λεπτό διαφοράς. Ο Macdonald πήρε επίσης τον τίτλο της J2 και συνοδεύτηκε στον κύκλο των πρωταθλητών της Junior από τον Roni Kytonen που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής J1.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...