ΑΜΑ ΜΧ/SX – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL KTM 2021

Η Red Bull KTM North America ανακοίνωσε την σύνθεση της ομάδας που θα την εκπροσωπήσει στην προσπάθεια της για την κατάκτηση των τίτλων σε AMA Supercross και AMA Motocross για την νέα σεζόν του 2021. Στην μεγάλη κατηγορία παραμένουν οι Marvin Musquin και Cooper Webb ενώ μετά από πέντε χρόνια η ομάδα θα έχει παρουσία στα 250. Ο 17χρονος Maximus Vohland γνωστός από τον θείο του Tyson που αγωνίστηκε επαγγελματικά στην Αμερική αλλά και φυσικά από τον πατέρα του Tallon που άφησε ιστορία σε αμερικάνικο αλλά και παγκόσμιο motocross, θα κάνει το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας, συνεχίζοντας με ΚΤΜ, την εταιρεία που τον συνόδευσε στην επιτυχημένη ερασιτεχνική του πορεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ RED BULL KTM N.A.
Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για την αγωνιστική σεζόν του 2021, η Red Bull KTM Factory Racing Team ανακοίνωσε την ομάδα τριών αναβατών της, στην πίστα «RD Field» της Νότιας Καλιφόρνιας. Με δύο από τους κορυφαίους διεκδικητές του πρωταθλήματος στα 450cc, Marvin Musquin και Cooper Webb, η ομάδα είναι επίσης υπερήφανη να παρουσιάσει το ανερχόμενο αστέρι Maximus Vohland στην προσπάθειά του στα 250cc, καθώς πρόκειται να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2021.

450SX / MX
Ο βετεράνος της Red Bull KTM Factory Racing Team Marvin Musquin, θα επιστρέψει στη σειρά των 450cc το 2021 στο επερχόμενο AMA Supercross Championship ζητώντας εκδίκηση αφού έχασε το πρωτάθλημα του περασμένου έτους λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Έχοντας χάσει σχεδόν έναν χρόνο αγώνων συνολικά, ο Γάλλος αναβάτης επέστρεψε στο χώμα για το Πρωτάθλημα AMA Pro Motocross 2020, όπου κατάφερε να κατακτήσει την τέταρτη θέση στην βαθμολογία. Ο Musquin θα συνεχίσει να δουλεύει κατά τη διάρκεια του offseason για να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός και έτοιμος να αγωνιστεί για τον τίτλο των 450SX πάνω σε μια KTM 450 SX-FACTORY EDITION τον Ιανουάριο.

Marvin Musquin

Ο Webb, ο Πρωταθλητής του 450SX του 2019, παρά τις δυσκολίες υπερασπίστηκε τον τίτλο του φέτος καθώς έφερε το πρωτάθλημα του 2020 στον τελευταίο αγώνα, τερματίζοντας τελικά δεύτερος με τέσσερις νίκες και εννέα βάθρα. Ένας τραυματισμός στην πλάτη τον κράτησε εκτός στο πρωτάθλημα AMA Pro Motocross, αλλά ο αναβάτης από την Βόρεια Καρολίνα, δουλεύει σκληρά και είναι έτοιμος να μπει στην μάχη το 2021. Έχοντας υπογράψει ακόμα μια άλλη διετή συμφωνία με την Red Bull KTM Factory Racing, ο Webb θα προσπαθήσει να επιστρέψει το νούμερο ένα στην μοτοσυκλέτα του KTM 450 SX-F FACTORY EDITION τις επόμενες δύο σεζόν.

Cooper Webb

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας: «Είμαστε πολύ σίγουροι για τον Marvin και τον Cooper για τη σεζόν του 2021. Ο Marvin είναι εδώ και μια δεκαετία με την KTM North America και πάντα αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο. Έχοντας χάσει τη σεζόν του 2020, είναι πρόθυμος να επιστρέψει στους αγώνες SX και η υγεία του είναι μεγάλο μέρος του παζλ. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τις δοκιμές αυτήν την εβδομάδα για να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα μας του 2021 – έχουμε μερικά νέα στοιχεία να δοκιμάσουμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που θα βοηθήσει τον Marvin να βελτιώσει τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του. Ανυπομονούμε για το τι μπορεί να κάνει ο Marvin το 2021, με τον έμπειρο μηχανικό μας Frank Latham είναι σε καλά χέρια. Ο Cooper έχει πολλή εμπειρία ερχόμενος το 2021 και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα τώρα που είναι μαζί μας για δύο χρόνια. Μαζί με τον μηχανικό του, Carlos Rivera, αισθάνομαι ότι είμαστε όλοι σε ένα σημείο όπου καταλαβαίνουμε τα δυνατά σημεία του άλλου και αυτό οδηγεί σε καλύτερες ρυθμίσεις και αλλαγές στην ημέρα του αγώνα. Ο Cooper είναι τώρα υγιής, οπότε είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι έτοιμος για το 2021. “

Maximus Vohland

250SX / MX
Για πρώτη φορά από το 2015, η Red Bull KTM Factory Racing Team θα επιστρέψει επίσημα στην προσπάθειά της στα 250cc το 2021. Ο Maximus Vohland, της Βόρειας Καλιφόρνιας με ισχυρή κληρονομιά motocross στο αίμα του, έρχεται με πολλά χρόνια υπό την καθοδήγηση του προγράμματος Orange Brigade Amateur Motocross της KTM. Ο πέντε φορές πρωταθλητής AMA της Loretta Lynn, και πρόσφατα στέφθηκε AMA Youth Rider της χρονιάς για το 2019, έχει αποδείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο των ερασιτεχνικών αγώνων όπου ξεκινά τώρα το επόμενο κεφάλαιο στο επαγγελματικό supercross ντεμπούτο πάνω σε μια KTM 250 SX -FΑ.

Ο Harrison προσθέτει, «Ο Max είχε ένα μακρύ και επιτυχημένο ταξίδι ως ερασιτέχνης με την KTM και είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στην αρχή της νέας καριέρας του. Τον γνώρισα πριν από χρόνια και έχω δει την πρόοδό του στις ερασιτεχνικές κατηγορίες – είναι νέος και έχει πολλές δυνατότητες. Ο χρόνος θα δείξει πώς διαχειρίζεται τα σκαμπανεβάσματα των επαγγελματικών αγώνων και θα είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο που μπορούμε. Στόχος μας είναι να έχουμε τον Max και την KTM μπροστά. “

Το Πρωτάθλημα 2021 AMA Supercross πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο Στάδιο NRG στο Houston του Texas.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...