RALLY DAKAR 2021 – ΕΤΟΙΜΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ MONSTER ENERGY YAMAHA RALLY

Μπαίνοντας στο 2021 η ομάδα Monster Energy Yamaha Rally επικεντρώθηκε στην επιτυχία και για πρώτη φορά στην ιστορία, θα συμμετάσχει στο Dakar Rally με πέντε αναβάτες. Σχηματίζοντας μια τρομερή σύνθεση έμπειρων και αποφασισμένων αναβατών, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στους Adrien Van Beveren, Franco Caimi, Andrew Short, Ross Branch και Jamie McCanney καθώς και οι πέντε θα κληθούν να ανταπεξέλθουν σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες εκτός δρόμου στον κόσμο.

Μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες πριν την εκκίνηση του Dakar Rally 2021, όλα τα μέλη της ομάδας είναι πλήρως προετοιμασμένα για την μεγάλη πρόκληση. Γνωρίζοντας καλά τις απαιτητικές μέρες που έρχονται μπροστά, κάθε αναβάτης κατευθύνεται προς τη γραμμή εκκίνησης με μεγάλες ελπίδες και με την εμπειρία που απαιτείται για να εξασφαλίσει ένα δυνατό αποτέλεσμα στην έρημο.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο έμπειρος Γάλλος Adrien Van Beveren. Πλήρως επικεντρωμένος στο όνειρό του να κερδίσει το Dakar Rally, αφού πέρασε τις αρχές του 2020 αναρρώνοντας από χειρουργική επέμβαση, πρόσφατα πέρασε μεγάλο μέρος του φθινοπώρου και στις αρχές του χειμώνα στο Ντουμπάι, για να εγκλιματιστεί με τις ίδιες συνθήκες ερήμου που θα αντιμετωπίσει αυτόν τον Ιανουάριο. Σήμερα αισθάνεται δυνατός καθώς έρχεται από μια θετική απόδοση στο Hail Rally. Ο Van Beveren είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο Rally Dakar στην αναμφισβήτητα την καλύτερη του φόρμα.

Ο Franco Caimi ήταν συνεπής απειλή για την κορυφή τις πέντε πρώτες ημέρες του Rally Dakar του 2020, με τον 32χρονο να τερματίζει τελικά στην όγδοη γενική θέση για να ταιριάξει με το καλύτερο τερματισμό της καριέρας του με τον αγώνα του 2017. Έκτοτε, ο Franco επέστρεψε στην πατρίδα του την Αργεντινή και μετά από μια σύντομη περίοδο ανάκαμψης από τραυματισμό, έστρεψε την προσοχή του στο 2021. Τώρα, με μήνες προπόνησης κάτω από τη ζώνη του, ο Caimi είναι σίγουρος ότι θα καθιερωθεί ως διεκδικητής τίτλου.

Από τότε που συμμετείχε με την ομάδα Monster Energy Yamaha Rally τον Μάρτιο του 2020, ο Andrew Short πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου του στην έρημο της Νεβάδας, εξοικειωμένος πλήρως με την μηχανή του Yamaha WR450F Rally. Μετά από μήνες προπόνησης, έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα στο Ράλι της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, όπου ένα θετικό αποτέλεσμα είδε τον Short να προσαρμόζεται με αυτοπεποίθηση στο νέο περιβάλλον του ομίλου και να αναπτύσσει περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα του. Κοιτάζοντας μπροστά, ο Andrew βασίστηκε στις εμπειρίες του από τα προηγούμενα Ντακάρ για να σχηματίσει μια σταθερή στρατηγική αγώνων για τον αγώνα του 2021 καθώς ανυπομονεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Rally Dakar.

Όπως και οι ομόσταυλοι των Franco και Andrew, ο Ross Branch έχει περάσει μεγάλο μέρος της προπόνησης του 2020, σημειώνοντας αμέτρητα μίλια στο Yamaha WR450F Rally του στην πατρίδα του Μποτσουάνα. Δουλεύοντας για την περαιτέρω βελτίωση των δεξιοτήτων του με το roadbook, και τώρα οπλισμένος με την πλήρη υποστήριξη της Monster Energy Yamaha Rally Team, ο Ross είναι ενθουσιασμένος που αγωνίζεται στην 43η έκδοση του Ντακάρ. Με τον Branch να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ωμή ταχύτητά του για να εξασφαλίσει σταθερά υψηλά αποτελέσματα στις ειδικές, ο 34χρονος στοχεύει την δεκάδα στο συνολικό αποτέλεσμα.

Ο νεότερος αναβάτης της ομάδας είναι ο 26χρονος Jamie McCanney, ο οποίος είναι καλά προετοιμασμένος για το δεύτερο Rally Dakar. Ακόμα πολύ νέος, ο Manxman έκανε το ντεμπούτο του στο Ντακάρ πριν από ένα χρόνο, κάνοντας θετικά βήματα.. Προς το τέλος του αγώνα των δύο εβδομάδων, ο Jamie σημείωσε γρήγορη πρόοδο, παραδίδοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα με την έκτη θέση στη 11η ειδική, αποτέλεσμα που τον βοήθησε να ανέβει στην πρώτη δεκαπεντάδα στην τελική κατάταξη. Με την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί και με περισσότερο χρόνο που αφιερώνεται στην προετοιμασία του Yamaha WR450F Rally, ο McCanney είναι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί περισσότερο.

Το Rally Dakar του 2021 ξεκινά στο λιμάνι της πόλης της Jeddah στις 3 Ιανουαρίου και θα διανύσει περισσότερα από 7500 χιλιόμετρα πριν τελειώσει στην ίδια τοποθεσία στις 15 Ιανουαρίου.

474 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο M.LETTENBICHLER!

Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro είδε τον Manuel Lettenbichler της Red...