AMA/FIM SX 2021 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.LAWRENCE ΣΤΟ HOUSTON II…E.TOMAC IS BACK!

O 17χρονος Αυστραλός Jett Lawerence στην δεύτερη του χρονιά στο AMA/FIM Supercross κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο Houston II για τα 250 της Ανατολής! Στην μεγάλη κατηγορία η καλή εκκίνηση αλλά και η εμπειρία, έδωσαν στον περσινό πρωταθλητή Eli Tomac την νίκη.

Μας έχει συνηθίσει ο E.Tomac σε μεγαλειώδεις επιστροφές μετά από άσχημα αποτελέσματα. Φέτος και τα δύο ήρθαν νωρίς.

Κατηγορία 450
Καταφέρνοντας να αποφύγει τα λάθη του πρώτου αγώνα, ο Eli Tomac είχε στο Houston II μια σχετικά καλή εκκίνηση αλλά το σημαντικότερο όπως δήλωσε, νέο πιρούνι στην μοτοσυκλέτα του που έκανε όλη την διαφορά. Ξεκίνησε μέσα στην πρώτη πεντάδα και σύντομα βρέθηκε πίσω από τους Chase Sexton και Adam Cianciarulo που είχαν την δική τους μάχη για την πρώτη θέση επιβάλλοντας δυνατό ρυθμό. Στους πρώτους γύρους όμως ο Cianciarulo θα έκανε ένα λάθος στο κομμάτι με την άμμο χάνοντας αρκετές θέσεις ενώ λίγο μετά και ο πρωτοπόρος του αγώνα Sexton θα έπεφτε στο ίδιο σημείο και θα εγκατέλειπε με πιθανό τραυματισμό. Η πρώτη θέση έτσι πέρασε στον Tomac που την κράτησε μέχρι και τον τερματισμό, παρά την πίεση που προσπάθησε να του επιβάλλει ο Zach Osborne προς το τέλος του αγώνα. Ο Osborne θα είχε και αυτός πτώση δύο γύρους πριν τον τερματισμό πέφτοντας στην δέκατη θέση. Το πρώτο του βάθρο πέτυχε ο “rookie” Dylan Ferrandis οδηγώντας εξαιρετικά, ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα και ανεβαίνοντας μέχρι και την δεύτερη θέση όπου τερμάτισε! Μετά από δύο χρόνια ο 36χρονος βετεράνος της κατηγορίας Justin Brayton κατάφερε να ανέβει ξανά στο βάθρο, διατηρώντας την θέση του στην πρώτη τριάδα σχεδόν από την αρχή του αγώνα, αντέχοντας μέχρι το τέλος στην πίεση από το τρενάκι που τον ακολουθούσε των Cooper Webb, Ken Roczen και Malcolm Stewart. Και σε αυτόν τον αγώνα ο πρωταθλητής του 2019 Cooper Webb έπρεπε να αναρριχηθεί μετά από κακή εκκίνηση για να τερματίσει στην τέταρτη θέση, κερδίζοντας δυνατές μάχες από τους Roczen και Stewart. Η πέμπτη θέση ήταν αρκετή για τον Roczen για να φύγει από το Houston II με την πρωτοπορία της βαθμολογίας ενώ ο Marvin Musquin επέστρεψε στην πρώτη εξάδα μετά από μια πτώση που είχε στα μισά του αγώνα, και αυτός στο κομμάτι με την άμμο.(την επόμενη ημέρα μετά τον αγώνα η AMA τιμώρησε με 4 βαθμούς ποινής τον Ken Roczen επειδή πήδηξε με την σημαία γιατρού, χάνοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία)

O J.Lawerence δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί της χρονιάς…αν και φέτος δεν είναι λίγες οι εκπλήξεις στην κατηγορία.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Όπως στην μεγάλη κατηγορία έτσι και στην μικρή οι εκκινήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο και καλύτερη απόδειξη δεν θα μπορούσε να είναι ο Jett Lawerence. To απόλυτο φαβορί της off season δεν είχε καλή εκκίνηση στον πρώτο αγώνα και περιορίστηκε εκτός βάθρου όμως στον δεύτερο, πήρε την εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της επαγγελματικής του καριέρας στο SX. Για την δεύτερη θέση επικράτησε χαμός, με τον Austin Forkner να βρίσκεται σε αυτήν στην αρχή αλλά να κάνει ένα λάθος που επέτρεψε στον RJ Hampshire να βρεθεί πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Forkner θα διεκδικούσε ξανά την θέση από τον Hampshire αλλά η προσπάθεια να τον περάσει, θα έβρισκε και τους δύο στο έδαφος. Από εκεί και μετά ανέλαβαν οι αναβάτες της Star Yamaha, Colt Nichols και Christian Craig, ανταλλάσσοντας την δεύτερη θέση μέχρι αυτή να καταλήξει στον Nichols. O Craig σε ακόμα έναν αγώνα εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός από τις προηγούμενες του σεζόν αλλά δεν ρίσκαρε περισσότερο με τον Nichols, καθώς με την τρίτη θέση παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ξεκινώντας οριακά μέσα στην δεκάδα ο Michael Mossiman κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση ενώ σε παρόμοια θέση βρέθηκε και ο Jo Simonda που πήρε τελικά την πέμπτη. Μετά τις πτώσεις του ο Forkner δεν βρήκε ξανά τον ρυθμό του τερματίζοντας έκτος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 23/1/21 Houston III, TX.

947 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...