MXGP 2021 – ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ Ο Ι.MONTICELLI

Η ομάδα Monster Energy Kawasaki είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Ivo Monticelli για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MXGP 2021 στα πράσινα!

Για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του, η KRT θα συνεργαστεί με έναν Ιταλό αναβάτη πλαισιώνοντας τον Romain Febvre. Είκοσι έξι ετών, ο Ivo Monticelli θα εισέλθει στη δέκατη σεζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM και την τέταρτη χρονιά του στην κατηγορία MXGP. Αφού τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα σε αρκετούς γύρους το 2019, ο Ivo αψηφά έναν επίμονο τραυματισμό στο γόνατο την περασμένη σεζόν για να διεκδικήσει αποτελέσματα και έδειξε ανθεκτικότητα για να τερματίσει τη σεζόν στην πρώτη οχτάδα κατά τα τελευταία GP. Με έδρα το Lommel, η Ivo είχε χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς MXGP 2020 και τώρα είναι έτοιμος να ξεκινήσει να οδηγεί το KX450-SR Kawasaki. Τόσο ο Ivo όσο και ο Romain θα συνεργαστούν στενά με τον Jacky Vimond, καθώς ο Γάλλος προπονητής έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα που διευθύνεται από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Thierry Chizat Suzzoni με τη βοήθεια του τεχνικού διευθυντή, Vincent Bereni.

Ivo Monticelli:

“Είμαι ευτυχής που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω με την KRT, σε μια εργοστασιακή ομάδα. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές εργοστασιακές ομάδες στο MXGP, οπότε για μένα είναι τιμή και ένα είδος ονείρου-πραγματικότητα. Έχω ήδη περάσει λίγο χρόνο με το προσωπικό και όλα είναι τέλεια! Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την μοτοσυκλέτα, καθώς έκανα εγχείρηση στο γόνατο μετά το τελευταίο GP. Δυσκολεύτηκα με το γόνατό μου όλη τη σεζόν, ώστε οι γιατροί να το καθαρίσουν και να διορθώσουν τον μηνίσκο που είχε μια μικρή ρωγμή. Έπρεπε να ξεκουραστώ για μερικές εβδομάδες, αλλά κατάφερα να ξεκινήσω την προπόνηση και τώρα είμαι έτοιμος να δοκιμάσω την μοτοσυκλέτα. Αρχίζω ήδη να δουλεύω με τον Jacky Vimond και τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τόσο επαγγελματίες ανθρώπους. Γνωρίζω τον Jacky εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είχα την ευκαιρία να εργάζομαι καθημερινά με έναν προπονητή. Είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει να βελτιωθώ, με τόσους ανθρώπους γύρω μου. Στόχος μου είναι να είμαι συνεπής. Θέλω πραγματικά να αγωνιστώ για την πρώτη πεντάδα και είμαι βέβαιος ότι είναι δυνατό, αν όλα πάνε καλά. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθω πολλά στους αγώνες μαζί με έναν πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή όπως ο Romain. Ανυπομονώ να αρχίσω να οδηγώ μαζί του. “

Thierry Chizat Suzzoni (Διευθυντής ομάδας και ιδιοκτήτης ομάδας): “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Ivo μαζί μας. Έχει μεγάλη εμπειρία καθώς θα είναι η τέταρτη σεζόν του στην MXGP και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι καλός εκπρόσωπος για τον Kawasaki και τους κύριους χορηγούς μας Monster Energy, Motorex και Alpinestars. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία με δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές – Romain και Jacky – θα βοηθήσει τον Ivo να κάνει το επόμενο βήμα και να είναι συχνά στους δέκα πρώτους. Όσον αφορά τον Romain, τώρα γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά μετά από ένα χρόνο μαζί. Όταν ήρθε μαζί μας πέρυσι έπρεπε να χάσει τους δύο πρώτους γύρους λόγω πρώην τραυματισμού, αλλά έδειξε ότι είναι διεκδικητής του βάθρου και είμαι σίγουρος ότι θα αγωνιστεί ξανά για νίκες και βάθρα. Τώρα έχει μια τέλεια KX450-SR, έχει ένα ισχυρό κίνητρο και έχουμε πίστη στην ικανότητά του. γνωρίζουμε ότι χρειάζεστε συνέπεια για να είσαι πρωταθλητής και ότι αρκετοί αναβάτες έχουν τον ίδιο στόχο, αλλά είμαστε σίγουροι. “

Steve Guttridge (Kawasaki Motors Europe – Racing Manager) «Στο τέλος της περασμένης σεζόν ευχηθήκαμε στον βετεράνο του MXGP Clement Desalle μια καλή συνταξιοδότηση που μας άφησε με μερικές μεγάλες μπότες (Alpinestars) για να αντικαταστήσουμε στην KRT για αυτή τη σεζόν. Συναντηθήκαμε με τον Ivo ως εν δύναμή υποψήφιο στον τελευταίο γύρο, στην έδρα του στην Ιταλία. Οι στόχοι και τα κίνητρά του ήταν αμέσως σαφείς και εντυπωσιακά! Έτσι, η ομάδα θα εργαστεί σκληρά για στην προετοιμασία για την μοτοσυκλέτα του στην KRT, ενώ ο Ivo από την μεριά του θα βελτιώσει τις ικανότητες του, σε ταχύτητα και οδήγηση. Με αυτούς τους αποδεδειγμένους συνδυασμούς, είμαι βέβαιος ότι θα δούμε μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα από τον Ivo μέσα σε αυτή τη σεζόν »

Ivo Monticelli Bio
Ημερομηνία γέννησης: 16/08/1994
2020: 15ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP
2019: 11ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP
2018: 23ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP
2015: 16ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...