AMA/FIM SX 2021 – O C.WEBB ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ HOUSTON III

Ο Cooper Webb έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής του φετινού AMA/FIM Supercross 2021 κερδίζοντας στο νήμα, τον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος των 450 στο Houston. Νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία για τον Colt Nichols που πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη στα 250 Ανατολής.

Όπως όλοι, ο C.Webb χρειαζόταν μια καλή εκκίνηση για να επιστρέψει στο βάθρο. Αυτή δεν άργησε να έρθει και την εκμεταλλέυτηκε στο έπακρο.

Κατηγορία 450
Καθ όλη την διάρκεια του τελικού υπήρχε μια deja vu αίσθηση στον αέρα, όταν οι Cooper Webb και Κen Roczen έστριψαν πρώτοι και οδήγησαν τον αγώνα. Ο Roczen έκανε νωρίς την κίνηση του στον Webb για την πρωτοπορία, και από εκεί και μετά όλοι περίμεναν την αντίδραση του Webb, μια και στο παρελθόν έχει κλέψει θέσεις και νίκες από τον Γερμανό στον τελευταίο γύρο. Αυτή την φορά χρειάστηκε την βοήθεια του Dean Wilson, που στον τελευταίο γύρο καθυστέρησε αδικαιολόγητα το ντουμπλάρισμα του από τον Roczen, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Webb να περάσει τον Roczen για την νίκη του αγώνα. Φυσικά ο Roczen ήταν εκνευρισμένος στον τερματισμό φωνάζοντας στον Wilson καθώς δύσκολα θα έχανε την νίκη αν δεν τον καθυστερούσε ο Σκωτσέζος. Ο Webb κατάφερε έστω και με αυτόν τον τρόπο να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Roczen που επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στην τρίτη θέση μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα τερμάτισε ο Adam Cianciarulo, ενώ παρά την πτώση του και την κακή του εκκίνηση, ο Justin Barcia κέρδισε την μάχη της τέταρτης θέσης από τον περσινό πρωταθλητή Eli Tomac. Σταθερό αγώνα πραγματοποίησε και ο Malcolm Stewart στην έκτη θέση.

Ο C.Nichols έδειξε στο Houston III ότι είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος φέτος.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Και στην μικρή κατηγορία είχαμε τρίτο διαφορετικό νικητή στους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος με τον Colt Nichols να κερδίζει την μάχη από τον ομόσταυλο του Christain Craig. Οι δύο ισόβαθμοι πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας, έφυγαν μπροστά από την αρχή και στους τελευταίους γύρους ο Craig, έμπλεξε και αυτός με τα ντουμπλαρίσματα(όπως ο Roczen στα 450) γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Nichols προσπερνώντας τον για την νίκη. Ακόμα μια κακή εκκίνηση για τον Jett Lawrence που τον έβαλε να παίρνει πολλά ρίσκα για να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου, σε έναν αγώνα που έπρεπε να αντιμετωπίσει και μια άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά. Ο Αυστραλός ήταν τυχερός καθώς σε αντίστοιχη περίπτωση οι Austin Forkner και RJ Hampshire τραυματίστηκαν και έμειναν εκτός αγώνα, βάζοντας τέλος στα φετινά τους όνειρα για διεκδίκηση του τίτλου. Ο Jo Shimoda ανέβηκε θέσεις για να καταλήξει τελικά στην τέταρτη με τον Michael Mossiman να μην είναι σίγουρα ευχαριστημένος με την προσπέραση του Lawrence που τον έριξε στο έδαφος, πέφτοντας από την τρίτη θέση στην πέμπτη. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο “rookie” της κατηγορίας Max Vohland τερματίζοντας στην έκτη θέση μετά από πολύ καλή εκκίνηση.

Στο Houston III έλαβε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή ΑΜΑ SX 2020 o Eli Tomac καθώς οι απονομές – Gala των περσινών πρωταθλημάτων δεν έγινε λόγω Covid-19.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επιστροφή στα κόκκινα για τον K.Roczen.
Συγκάτοικοι στην κορυφή C.Nichols – C.Craig.

Επόμενος αγώνας 30/1/21 Indianapolis IN.

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...