MXGP 2021 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ YAMAHA MX2

Παρουσιάζοντας μια συναρπαστική σύνθεση τριών αναβατών για το 2021, η ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2 βρίσκεται στο κυνήγι της δόξας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Motocross, καθώς στοχεύει να εξασφαλίσει τη χρυσή πλάκα του Πρωταθλήματος της MX2, ενώ υπερασπίζεται τον τίτλο των κατασκευαστών του περασμένου έτους.

Αποτελούμενη από καθιερωμένους νικητές Grand Prix, τους Jago Geerts και Maxime Renaux, και ενισχυμένη με την προσθήκη του πρωταθλητή EMX250 Thibault Benistant, η ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2 θα έχει και τους τρεις αναβάτες πάνω σε εργοστασιακές Yamaha YZ250FM στην κατηγορία της MX2.

Ο Geerts, ο οποίος μπαίνει στην τέταρτη συνεχόμενη χρονιά του στην MX2 με την ομάδα της Yamaha και επικεφαλής τον Hans Corvers, κέρδισε τον ίδιο αριθμό αγώνων με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020(14 σκέλη), αποδεικνύοντας ότι έχει την ταχύτητα να κατακτήσει το στέμμα. Εκτός από τις 14 νίκες του, ο 20χρονος Βέλγος γιόρτασε έξι νίκες Grand Prix και 12 εμφανίσεις στο βάθρο στο δρόμο του για το δεύτερο μετάλλιο του πρωταθλήματος – τερμάτισε τρίτος το 2019 και δεύτερος το 2020.

Ο Renaux εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο και ήταν ο νικητής του βραβείου Jan de Groot Young Rider της χρονιάς του MXGP. Κέρδισε έναν αγώνα την παρθενική του νίκη σε Grand Prix και ανέβηκε στο βάθρο σε πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις. Ο 20χρονος Γάλλος είναι ήδη εξοικειωμένος με τη νέα του ομάδα, έχοντας αγωνιστεί για ξανά το 2015 – όπου μαζί γιόρτασαν τον παγκόσμιο τίτλο του FIM Junior Motocross 125cc. Αφού πέτυχε τον αρχικό του στόχο να τερματίσει στο βάθρο της ΜΧ2, ο Renaux έχει κάνει το επιπλέον μίλι αυτό το χειμώνα όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και είναι αποφασισμένος να επιτύχει τον τελικό του στόχο…να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2.

Απολαμβάνοντας ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στην καριέρα του στην MX2, αφού κυριάρχησε στο πρωτάθλημα EMX250 με έξι νίκες, ο Benistant συμμετείχε στην ΜΧ2 στο τέλος της σεζόν του 2020. Ο 18χρονος εντυπωσίασε αμέσως με δύο εμφανίσεις στο βάθρο και ένα top-πέντε κατά την διάρκεια των τριών γύρων που έτρεξε στο Βέλγιο και την Ιταλία. Έχοντας εξελιχθεί στις τάξεις της Yamaha την τελευταία δεκαετία, ο νεαρός Γάλλος έχει κερδίσει την θέση του στην ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2 και είναι πρόθυμος να μπει στην MX2 ως ένας από τους ισχυρότερους πρωταγωνιστές το 2021.

Με τους αγώνες της προετοιμασίας να πλησιάζουν γρήγορα, η ομάδα της Monster Energy Yamaha Factory MX2 είναι ενθουσιασμένη που αποκαλύπτει την σύνθεση της για το 2021. Οι νέες και ανανεωμένες ομάδες επιβεβαιώνουν την επέκταση της συνεργασίας με δύο από τις πιο επιτυχημένες μάρκες ρούχων και προστασίας στο motocross, την Troy Lee Designs και την Alpinestars.

Η ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2 έχει προγραμματίσει να συμμετέχει στο Διεθνές Πρωτάθλημα Motocross της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου στη Riola Sardo της Σαρδηνίας.

Jago Geerts: “Η σεζόν προετοιμασίας πάει πολύ καλά. Δεν πιέζουμε ακόμα, γιατί απέχουμε ακόμη δύο μήνες από την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά οδηγώ τρεις φορές την εβδομάδα. Έμαθα πολλά το 2020. Έμαθα ότι η σεζόν είναι μεγάλη και πρέπει να είστε συνεπείς σε όλη τη σεζόν και επίσης έμαθα ότι όλα πρέπει να είναι 100% με τη μοτοσυκλέτα και με τον εαυτό μου. Διαφορετικά, είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθη. Δούλευα σε αυτά τα πράγματα και νιώθω ότι είμαι έτοιμος να αγωνιστώ ξανά για τον τίτλο. Είχα ήδη την ταχύτητα το 2020, απλά πρέπει να είμαι λίγο πιο έξυπνος και λίγο πιο συνεπής και όταν μπορώ να το κάνω αυτό, θα έχω μια καλή ευκαιρία στον τίτλο. “

Maxime Renaux: “Η χειμερινή προετοιμασία μου είναι καλή μέχρι στιγμής. Έχουμε κάνει πολλή φυσική προπόνηση, όχι τόσο οδήγηση, αλλά είμαστε στη Σαρδηνία τώρα, και αρχίζουμε να οδηγούμε περισσότερο με την μοτοσυκλέτα. Έχουμε καλές συνθήκες στη Σαρδηνία, καλό καιρό και καλές πίστες, επίσης η ομάδα συνεργάζεται μαζί μου, οπότε όλα πάνε καλά. Αισθάνομαι πολύ καλά με την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω έτοιμος για τη σεζόν του 2021. Έχω ακόμα κάποια πράγματα να δουλέψω και να βάλω περισσότερο χρόνο στη νέα μοτοσυκλέτα. Πέτυχα τον στόχο μου το 2020 να είμαι στο βάθρο με την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, οπότε ο στόχος μου για το 2021 είναι να πάω καλύτερα. Θέλουμε να πιάσουμε τον τίτλο. Όλοι εργάζονται για αυτό. Αυτός είναι ο κύριος στόχος. δεν υπάρχει πίεση για αλλά είναι κάτι που θέλω να πετύχω. Είναι το όνειρό μου. Θα κάνω τα πάντα για αυτό. “

Thibault Benistant: “Η χειμερινή προετοιμασία μου πηγαίνει πολύ καλά, και είμαι πραγματικά περήφανος γι ‘αυτό. Απολαμβάνω κάθε στιγμή με την μοτοσυκλέτα μου Yamaha Factory YZ250FM. Απολαμβάνω χρόνο με τον προπονητή μου και με όλα τα μέλη της ομάδας. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσει η σεζόν του 2021. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην MX2, θέλω απλώς να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν υπάρχει πίεση, οπότε νομίζω ότι μπορώ να εκπλήξω τους ανθρώπους με αυτά που μπορώ να κάνω. “

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...