AMA/FIM SX 2021 – Ο C.WEBB ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ K.ROCZEN… ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ORLANDO I

Μετά τις συνεχόμενες νίκες του Ken Roczen στους προηγούμενους τρεις αγώνες του AMA/FIM Supercross 2021, οι ανταγωνιστές του έπρεπε να του κόψουν την φόρα! Ο Cooper Webb ανταποκρίθηκε στην πρόκληση κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα στο έβδομο γύρο του θεσμού στο Orlando I. Δεύτερη φετινή νίκη και για τον Jett Lawerence στα 250 Ανατολής λίγο πριν το διάλειμμα της κατηγορίας.

Κάποιος έπρεπε να κόψει την φόρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας K.Roczen και ο C.Webb ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Τώρα κάποιος πρέπει να κόψει την φόρα και των δύο, γιατί ξέφυγαν στην βαθμολογία.

Κατηγορία 450
Μετά τις δύο τριλογίες σε Houston και Inianapolis το πρωτάθλημα κινήθηκε ανατολικά για τον έβδομο του γύρο στο Orlando. Το πρώτο φετινό πέρασμα από ανοιχτό στάδιο δεν ήταν τυχερό, με την βροχή να προκαλεί καθυστερήσεις στο πρόγραμμα χωρίς όμως ο αγώνας να είναι λασπερός, χάρη της εξαιρετικής προετοιμασίας τον διοργανωτών. Η εκκίνηση της μεγάλης κατηγορίας έφερε στην πρώτη θέση τον Zach Osborne με τους Justin Brayton, Ken Roczen και Cooper Webb να ακολουθούν. Ο Osborne στους προηγούμενους αγώνες είχε κακές εκκινήσεις αλλά κατάφερνε να ανεβαίνει στην πρώτη εξάδα, όσο πίσω κι αν ξεκινούσε. Όλοι περίμεναν ότι θα πραγματοποιήσει μια ακόμα δυνατή εμφάνιση, αυτή την φορά για την νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Τον πέρασαν γρήγορα οι Brayton και Roczen ενώ ο Webb με μια εκπληκτική κίνηση πέρασε στον πρώτη θέση περνώντας τους Roczen και Brayton σε μια στροφή! Από εκεί και μετά ο Webb προσπάθησε να κρατήσει πίσω του τον Roczen που τον ακολουθούσε, πετυχαίνοντας στο τέλος μια σημαντική φετινή νίκη. Για τον Webb αυτή ήταν η δεύτερη φετινή του νίκη κόβοντας το σερί και την φόρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ken Roczen. O Γερμανός είχε και πάλι μια καλή εκκίνηση και έψαξε για μια ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση όμως ο Webb δεν του άφησε κανένα περιθώριο τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα του Osborne, στο τέλος κατάφερε να ανασυγκροτηθεί, εκμεταλλέυτηκε το λάθος του Justin Barcia για να βρεθεί με αυτόν τον τρόπο στο πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Barcia ξεκίνησε από την πέμπτη θέση και σταδιακά βρέθηκε στην τρίτη όμως γλίτωσε στο “τσακ” μια άσχημη πτώση και από εκεί συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση του αγώνα. Πολύ κακή εκκίνηση είχε ο περσινός πρωταθλητής Eli Tomac καταφέρνοντας με δυσκολία να τερματίσει στην πέμπτη θέση, διατηρώντας την τρίτη θέση στην βαθμολογία. Κακή εκκίνηση(ξεκίνησε 15ος) και επίσης εξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε ο Aaron Plessinger τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Δεύτερη φετινή νίκη για τον J.Lawrence.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Αν νομίζεται ότι στο Orlando σταμάτησαν οι εκπλήξεις της κατηγορίας…κάνετε λάθος. Δυστυχώς και πάλι υπήρχε αρνητική εξέλιξη με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα και δεύτερου της βαθμολογίας Christian Craig να τραυματίζεται μετά από πτώση στο προκριματικό του σκέλος, και μέσω της τελευταίας ευκαιρίας κατάφερε να συμμετάσχει στον Τελικό. Εκεί ο Jett Lawrence πήρε την εκκίνηση και ηνία του αγώνα, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Colt Nichols να τον ακολουθεί. Ο Nichols παραλίγο να έχει μια εντυπωσιακή πτώση αναγκάζοντας τον να μειώσει ρυθμό όμως στα ντουμπλαρίσματα στους τελευταίους γύρους έπιασε και πάλι τον Lawrence, χωρίς να καταφέρει να τον περάσει. Ο Αυστραλός, πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη, μειώνοντας έτσι την διαφορά του από την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην τρίτη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Craig, παρά τον τραυματισμό του στον δεξιό καρπό ενώ μετά από κακή εκκίνηση ο 18χρονος Jo Shimoda, κατέλαβε την τέταρτη θέση. Καλή εκκίνηση και καλός αγώνας για τον Michell Oldenburg στην πέμπτη θέση με τον Joshua Varese να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχίζεται στο Orlando για τον όγδοο γύρο του θεσμού όμως τα 250 Ανατολής θα έχουν ένα μεγάλο διάλειμμα καθώς ξεκινάει η κατηγορία των 250 Δύσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

450

250 Ανατολής

Επόμενος αγώνας 20/2/21 Orlando II, FL

944 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ DIRK SHARK ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Το Dirt Shask δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον τελευταίο γύρο του AMA Supercross...