AMA/FIM SX 2021 – BACK TO BACK ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΟ ORLANDO II…Ο J.COOPER ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ

Ο Cooper Webb είναι ο μοναδικός νικητής που γνώρισε φέτος το Orlandο. Κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα που διεξήχθη, στην ίδια πόλη στο ίδιο στάδιο και με την ίδια σχεδίαση(λόγω βροχής) με τον προηγούμενο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2021. O όγδοος γύρος του πρωταθλήματος σήμανε την έναρξη του πρωταθλήματος των 250 Δύσης, όπου μετά από ένα χαοτικό Τελικό, ο J.Cooper ξεκίνησε με το δεξί την χρονιά.

Τρίτη φετινή νίκη για τον C.Webb σε έναν αγώνα θρίαμβο για τον αυστριακό κατασκευαστή.

Κατηγορία 450
Στον πρώτο αγώνα του Orlando Ι, ο Cooper Webb και η ομάδα του Red Bull KTM επέστρεψαν στην πίσω ανάρτηση με ελατήριο, πετυχαίνοντας τις ρυθμίσεις που έκαναν τον πρωταθλητή του 2019 να νοιώσει άνετα και να κερδίσει τον δεύτερο του φετινό αγώνα. Με την πίστα να μην έχει αλλαγές λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσαν να μπουν μηχανήματα στο βαρύ τερέν λόγω βροχοπτώσεων, Webb και ΚΤΜ δεν άλλαξαν την πετυχημένη συνταγή. Ο Webb είχε μια καλή εκκίνηση ακολουθώντας τον πρωτοπόρο Adam Cianciarulo από την δεύτερη θέση. Σύντομα έκανε την κίνηση του περνώντας μπροστά, ελέγχοντας από εκεί και μετά τον αγώνα, μέχρι την καρό σημαία. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Webb φέτος, ισοφάρισε σε νίκες τον πρωτοπόρο Ken Roczen και του μείωσε το βαθμολογικό προβάδισμα στους έξι βαθμούς. Καλή εκκίνηση και δυνατές μάχες έδωσε ο Μarvin Musquin για να πετύχει τον καλύτερο φετινό του τερματισμό ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αν και βοήθησε η πτώση από την δεύτερη θέση του Cianciarulo, λίγο μετά τα μισά του αγώνα. Με νύχια και με δόντια κράτησε πίσω του ο Justin Barcia τον Eli Tomac για το μεγαλύτερο μέρος τους αγώνα αλλά και τον Roczen στους τελευταίους γύρους. Ανταμείφθηκε με την τρίτη του φετινή παρουσία στο βάθρο, επιστρέφοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Roczen είχε καταστροφική εκκίνηση ξεκινώντας από την 17η θέση. Σταδιακά ανέβηκε θέσεις και στο τέλος απείλησε ακόμα και για το βάθρο, τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Με αντεπίθεση στους τελευταίους γύρους ο Jason Anderson κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση αφήνοντας τον Tomac έκτο, με τον περσινό πρωταθλητή να δείχνει κουρασμένος προς το τέλος του αγώνα.

Τα έκανε όλα σωστά ο J.Cooper, κερδίζοντας ξανά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Κατηγορία 250 Δύσης
Αυτή είναι σίγουρα η πιο περίεργη χρονιά για το πρωτάθλημα της Δύσης. Ξεκίνησε μετά το πρωτάθλημα της Ανατολής και σε περιοχή της ανατολικής ακτής το Orlando, και πριν καλά καλά πάρει μπροστά, έχει μια εβδομάδα διάλειμμα πριν τον δεύτερο αγώνα του που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην ανατολική ακτή, στην Daytona. Ακολουθώντας το ίδιο δραματικό μοτίβο με την Ανατολή, άνοιξε η αυλαία για το πρωτάθλημα της Δύσης. Με το καλημέρα οι αδερφοί Martin, Jeremy και Alex ενεπλάκησαν σε μια μεγάλη πτώση στον πρώτο γύρο του Τελικού, εγκαταλείπωντας με πρόβλημα στον ώμο ο πρώτος και με διάσειση ο δεύτερος. Λίγο μετά εγκατέλειψε και ο Jordon Smith, μετά από πτώση στα σαμάρια ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση. Σε πλεονεκτική θέση βρέθηκε ο Justin Cooper και στις δύο εκκινήσεις του Τελικού καθώς μετά την πτώση των Martin, βγήκε κόκκινη σημαία και έγινε επανεκκίνηση. Ο Cooper αντιμετώπιζε ένα τραυματισμό με σπασμένο πόδι ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη. Ωστόσο με δύο καλές εκκινήσεις βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη θέση και οδήγησε αλάνθαστα μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή η νίκη ήρθε να επαναλάβει την περσινή του νίκη, και πάλι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις αλλά και την σταθερή του οδήγηση ο Cameron Mcadoo κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση με τον Garrett Marchbanks να συμπληρώνει το βάθρο, συμμετέχοντας με δορυφορική ομάδα φέτος. Η καλή εκκίνηση του Jalek Swoll τον βοήθησε να τερματίσει στην τέταρτη θέση ενώ αντίθετα ο Hunter Lawrence, έπρεπε να ανακάμψει από την ένατη θέση που εκίνησε, για να καταλήξει στην πέμπτη. Ο Seth Hammaker παρά την πτώση του κατάφερε να πάρει την έκτη θέση του αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 6/3/2021 Daytona FL.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...