MXGP 2021 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA

OI THOMAS KJER OLSEN ΚΑΙ ARMINAS JASIKONIS ΕTOIMAZONTAI ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FIM MOTOCROSS 2021
Οι αναβάτες της κατηγορίας MXGP της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, Thomas Kjer Olsen και Arminas Jasikonis, απολαμβάνουν και οι δύο πολύ θετικές, αλλά πολύ διαφορετικές, χειμερινές προετοιμασίες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motocross του 2021. Με τον Kjer Olsen να προσαρμόζεται γρήγορα στο FC 450 καθώς προετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν στην MXGP, ο Jasikonis επέστρεψε πρόσφατα στην πίστα μετά την ανάρρωσή του από τραυματισμό.

Συνεχίζοντας την επαγγελματική του καριέρα αγώνων με τις Husqvarna Motorcycles μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της MX2, ο Thomas Kjer Olsen προχωρά στο υπερ-ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της MXGP για το 2021, με επίκεντρο να κάνει μια δυνατή πρώτη εντύπωση. Αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους αναβάτες της MX2 τα τελευταία χρόνια, ο ψηλός Δανός, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στα πρωταθλήματα του 2017 και του 2018 πριν καταλάβει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα του 2019, θα έχει την ευκαιρία του να αγωνιστεί ενάντια σε νέους ανταγωνιστές.

Μπαίνοντας στη σεζόν του 2021 μετά από έξι συνολικά αποτελέσματα στο βάθρο το 2020, συμπεριλαμβανομένων δύο νίκες back-to-back GP, ο TKO υπέγραψε αναμφίβολα την εντυπωσιακή καριέρα του στην MX2 με πολύ θετικές εντυπώσεις. Ο αναβάτης του FC 450 κοιτάζει μπροστά για να αφήσει το στίγμα του στην κατηγορία MXGP.

Ο Arminas Jasikonis πρόκειται να περάσει στην τρίτη του χρονιά στην MXGP με την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, θέλοντας να συνεχίσει την επιστροφή του σε πλήρη φυσική κατάσταση, ενώ επικεντρώνεται για συχνά αποτελέσματα στο βάθρο την νέα σεζόν. Απολαμβάνοντας ένα θετικό ξεκίνημα την σεζόν του 2020 με συνολικό αποτέλεσμα την τρίτη θέση στον δεύτερο γύρο, όταν οι αγώνες ξανάρχισαν μετά το διάλειμμα του κοροναϊού, ο Λιθουανός επιβλήθηκε με νίκη στο πρώτο σκέλος στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος.

Τερματίζοντας δεύτερος συνολικά στον πέμπτο γύρο, ο Arminas παρέμεινε απειλή για το βάθρο καθώς το πρωτάθλημα συνεχίστηκε, μέχρι μια βαριά πτώση στον ένατο γύρο, έφερε την σεζόν του σε πρόωρο τέλος. Τώρα, έχοντας υποβληθεί σε μια περίοδο εντατικής αποκατάστασης, ο 23χρονος άρχισε πρόσφατα να οδηγεί το FC 450 του με σκοπό να επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση και ετοιμότητα για τον πρώτο γύρο της σεζόν του 2021.

Το 19-γύρων Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2021 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις Κάτω Χώρες στις 23 Μαΐου.

Thomas Kjer Olsen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Η επερχόμενη σεζόν είναι πραγματικά συναρπαστική για μένα καθώς ανεβαίνω στην κατηγορία MXGP. Είχα έναν πολύ παραγωγικό χειμώνα για να συνηθίζω το FC 450 και είμαι πολύ χαρούμενος με την μοτοσυκλέτα μου και το πώς οδηγώ. Μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ και ήταν αρχικά δύσκολο γιατί η μοτοσυκλέτα είναι πιο δυνατή, αλλά τώρα νιώθω πολύ καλά. Με την ομάδα έχουμε σημειώσει κάποια καλή πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες. Θα είναι η πρώτη μου χρονιά στην MXGP, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να βρεθώ μέσα στην πρώτη πεντάδα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι αναβάτες στην κατηγορία και δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαι έτοιμος για την πρόκληση και εγώ…ανυπομονώ πραγματικά για τον πρώτο αγώνα. “

Arminas Jasikonis – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Η ανάκαμψή από το ατύχημα μου πήγε πολύ καλά. Από την πτώση μου έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν και να ξαναχτίσω τη φυσική μου κατάσταση, οπότε ήταν μακρύς δρόμος, αλλά γίνομαι καλύτερος και πιο δυνατός και είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με την πρόοδό μου. Πρόσφατα επέστρεψα στην οδήγηση κάτι που ήταν υπέροχο και θα συνεχίσω να κάνω τα πράγματα βήμα-βήμα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα επιστρέψω στους αγώνες αυτή τη στιγμή. Αν δεν φτάσω στη κατάσταση όπου μπορώ να πιέσω για 30 λεπτά συν δύο γύρους σε δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, δεν θα έχει νόημα να αγωνίζομαι. Για το MXGP πρέπει να είσαι 100%, για ‘υτό εργάζομαι καθημερινά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου για την υποστήριξη που μου έδωσαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ανάρρωσής μου, ήταν καταπληκτικοί για μένα. “

1963 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXOEN 2024 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Tο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών που πρόκειται να διεξαχθεί στο TCS Racing Park κοντά στη...