ΜΧ INTER D’ITALIA 2021 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΧ1 ΓΙΑ ΤΟΝ Τ.OLSEN ΣΤΟ ALGHERO

O δεύτερος αγώνας στη Σαρδηνία για το EICMA – Internazionali d’Italia Motocross 2021, πραγματοποιήθηκε σε μια υπέροχη τοποθεσία, χάρη κυρίως στην υποστήριξη των τοπικών αρχών, του Δήμου Alghero – Città del Corallo, στο πρόσωπο του Δημάρχου Mario Conoci και το τοπικό MC “Il Lazzaretto”. 

Μια αρκετά τεχνική πίστα καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες που έδωσαν ζωή σε συναρπαστικούς και πολύ δυνατούς αγώνες και τίποτα δεν θεωρήθηκε δεδομένο μέχρι την καρό σημαία. Χάρη στους διοργανωτές, όλοι οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά, με σχολιασμό τόσο στα ιταλικά όσο και στα αγγλικά, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς οπαδούς να δουν τους αγώνες μιας πολύ αβέβαιης περιόδου με τα θέματα της πανδημίας.

Πρώτη νίκη για τον μεγαλόσωμο Δανό T.Olsen στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

SUPER CHAMPION  – Τι αγώνας!
Αβέβαιος ο τελικός νικητής μέχρι την καρό σημαία, με μια όμορφη μονομαχία μεταξύ του νικητή Thomas Olsen (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) και του Romain Febvre (Monster Energy Kawasaki Racing Team), με τους δύο αναβάτες να τα δίνουν όλα μέχρι και τον τερματισμό. Ο Γάλλος της Kawasaki κέρδισε τόσο την “Hole Shot – EICMA” όσο και το “Best Lap – 24MX”, αλλά έπεσε στη μέση του αγώνα αφήνοντας τους αντιπάλους του να πλησιάσουν ενώ ο Olsen κατάφερε να ανακάμψει μετά από μια κακή εκκίνηση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Glenn Coldenhoff (Monster Energy Yamaha Racing Team), ο οποίος έκανε έναν καλό αγώνα όπως και ο τέταρτος Jeremy Van Horebeek (SDM Corse Beta MX), ο οποίος τα πάει περίφημα με την νέα του ιταλική μοτοσυκλέτα. Να αναφέρουμε ότι στο μικτό σκέλος της κατηγορίας οι stars της ΜΧ2 Nicholas Lapucci (Fantic Factory Team Maddii) και Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2) είχαν πτώσεις στην αρχή του αγώνα και έπρεπε να διαχωρίσουν τις μοτοσικλέτες πριν ξεκινήσουν για να τερματίσουν τελικά σε διαφορετικές θέσεις.

Ο G.Coldenhoff βρίσκει τα πατήματα του με την νέα του μοτοσυκλέτα και γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός.

Νικητής στην MX1 ο Glenn Coldenhoff
Η “Pole Position Newfren” πήγε στον Ivo Monticelli (Monster Energy Kawasaki Racing Team) που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πρώτη επιλογή στην μπάρα, καθώς πρώτος έστριψε μετά την εκκίνηση ο Glenn Coldenhoff (Monster Energy Yamaha Racing Team) που κέρδισε το “Hole Shot – EICMA”, και έγραψε και τον καλύτερο γύρο κερδίζοντας το “Best Lap – 24MX” καταφέρνοντας να απομακρυνθεί από όλους τους αντιπάλους του, για να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο. Δεύτερος τερμάτισε ο Thomas Olsen (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) και τρίτος ο Ben Watson (Monster Energy Yamaha Factory MXGP) που ανέκαμψαν και οι δύο μετά από μια κακή εκκίνηση.

Στο πρωτάθλημα τα 250 2Τ αγωνίζονται μαζί με τα 250 4Τ καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίζουν αγώνες όπως έγινε στο Alghero με τον Ν.Lapucci.

Νικητής στην MX2 ο Nicholas Lapucci
Ο Nicholas Lapucci (Fantic Factory Team Maddii) κέρδισε την “Newfren – Pole Position” και το “Best lap – 24MX”, αλλά ο Federico Tuani (Fantic Factory Team Maddii) έφυγε πολύ γρήγορα στην εκκίνηση κερδίζοντας το “Hole Shot – EICMA “. Ο Lapucci πήρε την πρωτοπορία αμέσως και απομακρύνθηκε από τους αντιπάλους του μέχρι την καρό σημαία. Πίσω από τον νικητή, τερμάτισε ο Andrea Bonacorsi (Hutten Metaal Yamaha) που έδωσε όμορφες μάχες με τον Tim Edberg (Ghidinelli Racing Team) και τον Alberto Forato (SM Action Yuasa Battery Racing Team). Ο Mattia Guadagnini (Red Bull KTM Factory Racing) και ο Βέλγος Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2) ενεπλάκησαν σε μια πτώση στην αρχή και ο Geerts ξεκίνησε τελευταίος, ανακτώντας πολλές θέσεις, τερματίζοντας τελικά έκτος, ενώ ο Guadagnini πέρασε τη γραμμή πέμπτος.

Hakon Osterhagen

125  – Σκληρές μάχες στην μικρή κατηγορία
Η “Pole Position-Newfren” πήγε στον Hakon Osterhagen (Fantic Factory Team Maddii), ο οποίος έκανε τέλειους αγώνες, με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση, κατακτώντας παράλληλα και την “Hole Shot-EICMA” στο πρώτο σκέλος και του “Best Lap – 24MX”. Στο πρώτο σκέλος ο Osterhagen πάλεψε με τον Valerio Lata (MRT Racing Team KTM). Ο Ιταλός οδηγός της KTM κέρδισε το σκέλος περνώντας τον αντίπαλό του μερικούς γύρους πριν από το τέλος, αλλά στο δεύτερο σκέλος ενώ είχε το προβάδισμα (αφού είχε επίσης κατακτήσει το “Best Lap – 24MX”) έπεσε, χαρίζοντας θέσεις και βαθμούς στους αντιπάλους του. Στη δεύτερη θέση, για το συνολικό βάθρο της ημέρας ο Andrea Rossi (Mxone – KTM) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος, βρίσκοντας τις σωστές γραμμές σε μια πολύ απαιτητική πίστα. Τρίτη θέση στο βάθρο για τον Nicola Salvini (La Rocca – Husqvarna), χάρη κυρίως στο αποτέλεσμα του στο δεύτερο σκέλος, όπου ξεκίνησε πολύ δυνατά μαζί με τους πρωτοπόρους του αγώνα.

Επόμενος αγώνας 14/3/21 Mantova.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...