AMA/FIM SX 2021 – O ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ C.WEBB ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ARLINGTON II…ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ 250 ΔΥΣΗΣ

Ο Cooper Webb κατάφερε να μην λυγίσει υπό την πίεση του περσινού πρωταθλητή Eli Tomac στο Arlington II κερδίζοντας τον πέμπτο του αγώνα στο AMA/FIM Supercross 2021 στην μεγάλη κατηγορία. Στα 250 Δύσης ο Hunter Lawrence έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής του φετινού πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όταν το “τρένο” C.Webb πάρει μπροστά, περνάει όλες τις στάσεις πρώτο μέχρι το τέλος της διαδρομής. Τουλάχιστον έτσι είχε εξελιχθεί το πρωτάθλημα του 2019.

Κατηγορία 450
Η μονομαχία που όλοι περίμεναν να απολαύσουν την φετινή σεζόν ήρθε στον ενδέκατο αγώνα του πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper Webb, ο περσινός πρωταθλητής Eli Tomac και ο διεκδικητής του τίτλου Ken Roczen έφυγαν με αυτή την σειρά μετά την εκκίνηση, απογειώνοντας το ενδιαφέρον του αγώνα. Με παραπλήσιους χρόνους και σε μια πίστα όπου οι προσπεράσεις δεν ήταν εύκολες, οι θέσεις των τριών πρωτοπόρων θα άλλαζαν μόνο με κάποιο λάθος. Ο Cooper Webb ήταν αυτός που κατάφερε να μην λυγίσει στην πίεση του Tomac και παρά τα μικρά του λάθη, δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει. Με ατσάλινα νεύρα κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη του φετινή νίκη και να μεγαλώσει το βαθμολογικό του προβάδισμα. Ο Tomac ένοιωθε καλά με την πίστα από την αρχή, κερδίζοντας την pole position αλλά τόσο στον προκριματικό αγώνα όσο και στον Τελικό, δεν μπόρεσε να επιβληθεί του Webb. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση, επιστρέφοντας στο βάθρο μετά την νίκη του στην Daytona. Η ευκαιρία του Roczen να αποκτήσει το ψυχολογικό προβάδισμα αλλά και να επιστρέψει στην μοτοσυκλέτα του το κόκκινο φόντο ήρθε στο Arlington, με καλή εκκίνηση δίπλα, στους κύριους ανταγωνιστές του Webb και Tomac. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει όμως τον ρυθμό των πρωτοπόρων μένοντας στην τρίτη θέση. Η κακή εκκίνηση του Justin Barcia τον έβαλε σε περιπέτειες όμως με τον μοναδικό του τρόπο πραγματοποίησε τις προσπεράσεις που χρειαζόταν για να τερματίσει από την δωδέκατη θέση, στην τέταρτη. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Chase Sexton ξεκίνησε καλά και παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα του αγώνα μέχρι και τον τερματισμό. Μέτρια εκκίνηση για τον Aaron Plessinger και σταθερός αγώνας για την έκτη θέση ενώ ο Jason Anderson ανέκαμψε εντυπωσιακά από την τελευταία θέση μετά την πτώση του στην εκκίνηση, για να τερματίσει στην έβδομη θέση.

Μέσα σε έναν αγώνα ο H.Lawrence βρέθηκε από την αμφισβήτηση, στην πρώτη του νίκη και την πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Κατηγορία 250 Δύσης
Την πρώτη νίκη της καριέρας του κατέκτησε ο Hunter Lawrence μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα στο Arlington ΙΙ. Ο Lawrence κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία λίγο πριν τα μισά του αγώνα, περνώντας τους Kyle Peters, Jalek Swoll και τον Michell Harrison που είχε πάρει την εκκίνηση. Χωρίς να κάνει κάποιο λάθος, κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό, ανεβαίνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι νικητές των προηγούμενων αγώνων αντιμετώπισαν πτώσεις και κακές εκκινήσεις με τον πρώην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Cameron Mcadoo να τερματίζει στην έβδομη θέση αλλά να δέχεται ποινή τριών θέσεων γιατί μετά την πτώση του έκοψε σημαντικό μέρος της πίστας για να επανέλθει. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Swoll, στον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του με τον Peters να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. Καλό αγώνα και για τον Garrett Marchbanks της τέταρτης θέσης με τον Justin Cooper να ανακάμπτει από την πτώση και την κακή του εκκίνηση, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Michell Harrison μετά την εξαιρετική του εκκίνηση ενώ κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα από την πρώτη θέση, για πέντε γύρους!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 20/3/21 Arlington III TX.

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...