ΑΜΑ/FIM SX 2021 – ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΟ ARLINGTON…ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.COOPER

Με το απόλυτο σερί των τριών νικών στις τρεις συναντήσεις του AMA/FIM Supercross 2021 στο Arlington έφυγε ο C.Webb, έχοντας κερδίσει τους μισούς από τους δώδεκα αγώνες του φετινού πρωταθλήματος! Στα 250 Δύσης ο Justin Cooper έγινε ο μοναδικός αναβάτης της κατηγορίας που έχει κερδίσει φέτος δύο αγώνες, επιστρέφοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιος μπορεί να σταματήσει τον C.Webb στα 450;

Κατηγορία 450
Ο αγώνας έδειχνε να μην είναι στα μέτρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες να φέρει καλούς χρόνους και να είναι ανταγωνιστικός στα προκριματικά. Στον Τελικό όμως ο Cooper Webb έβαλε το κοστούμι του πρωταθλητή και μετά από καλή εκκίνηση προσπάθησε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο του αγώνα Ken Roczen αλλά και να αποκρούσει τις επιθέσεις του Eli Tomac. Ο περσινός πρωταθλητής έκανε ένα λάθος και από εκεί και μετά πάλευε για την τρίτη θέση με τον Justin Barcia ενώ ο Webb πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πίεσε και κατάφερε να περάσει τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Roczen για την πρώτη θέση. Έτσι ο Webb κατέκτησε την έκτη του φετινή νίκη και αύξησε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία στους 15 βαθμούς. Ο Roczen αν και έδωσε από την αρχή του Arlington III, τον ρυθμό σε χρονομετρημένα, προκριματικά και Τελικό, έκανε πολλά λάθη προς το τέλος του αγώνα χάνοντας μια σημαντική νίκη για την έκβαση του πρωταθλήματος. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Tomac να κερδίζει τελικά την μάχη της τρίτης θέσης από τον τέταρτο Barcia. Σταθερός αγώνας και τερματισμός για τον Jason Anderson στην πέμπτη θέση ενώ την εξάδα έκλεισε ο Malcolm Stewart.

Δύο φορές πήρε την εκκίνηση φέτος ο J.Cooper #32 και τις δύο φορές πήρε την νίκη. Αυτές είναι και οι μοναδικές του εμφανίσεις στο βάθρο…κι όμως ήταν αρετές για να τον βάλουν στην θέση του οδηγού του πρωταθλήματος.

Κατηγορία 250 Δύσης
Οι τρεις από τους τέσσερις νικητές των φετινών αγώνων έφτασαν στο Arlington III με διαφορά έναν βαθμό στην μεταξύ τους βαθμολογία. Ο νικητής του πρώτου αγώνα και τρίτος στο πρωτάθλημα Justin Cooper είχε επιτέλους καλή εκκίνηση και κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του βρέθηκε ο μεγάλος φετινός του αντίπαλος και δεύτερος στην βαθμολογία Cameron Mcadoo που κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση χωρίς όμως να απειλήσει τον πρωτοπόρο. Για την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Hunter Lawrence οδηγούσε άνετα στην τρίτη θέση μέχρι ένα λάθος να τον βγάλει θεαματικά εκτός πίστας. Αυτό επέτρεψε στον “rookie” Seth Hammaker να ανέβει στο δεύτερο φετινό του βάθρο ενώ ο Lawrence κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση, χάνοντας την πρωτοπορία του πρωταθλήματος από τον Cooper. Ο Jalek Swoll συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενώ στην πρώτη εξάδα μπήκε ο Garrett Marchbanks παρά την πτώση του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 10/4/21 Atlanta GΑ.

938 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO’S ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ DENVER

Παρακολουθήστε στα video's ου ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 16ου γύρου του AMA Supercross...