MXGP 2021 – ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!

Η κατάσταση της πανδημίας Covid-19 δεν έχει εξελιχθεί όπως ήταν αναμενόμενο τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγάλουν άδεια τέλεσης αγώνα αρκετοί από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP. Τα πρώτα μαύρα σύννεφα ήρθαν από την Γαλλία αλλά πρόσφατα και οι διοργανωτές του πρώτου αγώνα στο Oss της Ολλανδίας στις 23 Μαΐου, θεωρούν αδύνατον να πραγματοποιήσουν τον αγώνα την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η πρώτη αρνητική είδηση ήρθε στις αρχές του μήνα με τους διοργανωτές του 14ου γύρου στις 10 Οκτωβρίου στο St. Jean d’Angely της Γαλλίας να μην καταφέρνουν να βγάλουν άδεια για βιώσιμο αριθμό θεατών, με αποτέλεσμα να δηλώνουν αδυναμία τέλεσης του αγώνα. Βέβαια μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του υπάρχει αρκετός χρόνος και μάλλον αν δεν τα καταφέρουν υπάρχει η εναλλακτική του Ernee. Φυσικά και ο πρώτος αγώνας του διεθνούς γαλλικού πρωταθλήματος που ήταν να ξεκινήσει στις 25 Απριλίου στην Lacapelle Marival αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για το MXGP έρχεται από την Ολλανδία και τους διοργανωτές του πρώτου αγώνα στο Oss, οι οποίοι θεωρούν αδύνατον να τους επιτραπεί από το Ολλανδικό Κράτος η τέλεση του αγώνα τον Μάιο. Βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον προμότερ Ιnfront Media για αλλαγή ημερομηνίας. Επίσης σε εκκρεμότητα βρίσκεται το GP της 19ης Σεπτεμβρίου αλλά και τεσσάρων GP’s στα οποία δεν έχει οριστεί η πίστα διεξαγωγής τους.

Στα θετικά όμως της κατάστασης είναι, η ετοιμότητα του Matterley Basin για διεξαγωγή αγώνα, ίσως ακόμα και για τον πρώτο της χρονιάς, ενώ στο παιχνίδι φέτος αναμένεται να μπει και η Riola Sardo της Σαρδηνίας, προς το τέλος του πρωταθλήματος.

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...