MXGR 2021 – ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΜΧ50

Το άθλημα του motocross εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί την εισαγωγή των μικρών παιδιών στην οδήγηση μοτοσυκλετών και το ξεκίνημα της αγωνιστικής τους σταδιοδρομία , σχεδόν σε όλα τα αθλήματα των δύο τροχών. Ακολουθώντας τα αμερικανικά πρότυπα αλλά και τα ευρωπαϊκά, η ΑΜΟΤΟΕ προκήρυξε μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021 και μια νέα κατηγορία για μικρά παιδιά ηλικίας 6-8 ετών με αυτόματες μοτοσυκλέτες 50cc.

H ολοένα μεγαλύτερη απήχηση του motocross σε μικρές ηλικίες έχει αρχίσει και στην χώρα μας να προσελκύει όλο και μικρότερα παιδιά. Βέβαια δεν μας είναι άγνωστη η έννοια του Baby-cross, με αρκετές εκδηλώσεις στο παρελθόν και φυσικά την κορυφαία όλων, την παρουσία μικρών παιδιών στο Athens Supercross που αργότερα αρκετά από αυτά συμμετείχαν σε αγώνες κατακτώντας ακόμα και πρωταθλήματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αγώνες motocross από πολύ μικρές ηλικίες(από 4 ετών) είναι καθιερωμένες εδώ και δεκαετίες ενώ και στην Ευρώπη πολλά παιδιά οδηγούν motocross μοτοσυκλέτες πριν καλά καλά περπατήσουν. Ενδεικτική είναι και η πιλοτική είσοδο κατηγορίας 50cc στο Βουλγαρικό και Βαλκανικό πρωτάθλημα του 2020 που παρά τους περιορισμούς της πανδημίας είχε θετικό πρόσημο.

Επενδύοντας στο μέλλον, η ΑΜΟΤΟΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα αρκετών γονέων με πρωτεργάτη τον Δημήτρη Φωτόπουλο, αγωνιζόμενο και πατέρα ενός από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες στις μικρές και όχι μόνο κατηγορίες Χρήστο, θεσπίζοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2021 μια νέα κατηγορία για αθλητές 6-8 ετών με αυτόματες μοτοσυκλέτες 50cc. Η κατηγορία θα ξεκινήσει πιλοτικά με τέσσερις αγώνες, διασκορπισμένους γεωγραφικά δίνοντας την ευκαιρία να συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα. Σε κάθε αγώνα θα πραγματοποιούνται δύο σκέλη με άτυπη κατάταξη και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ενώ αναμνηστικά θα μοιράζονται στους μικρούς αθλητές της κατηγορίας.

Σε επικοινωνία μας με τον κύριο Δ.Φωτόπουλο μας ανέφερε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με περισσότερους motocross αγώνες και εκδηλώσεις σε συγκεκριμένους χώρους μόνο για μικρά παιδιά, με την διοργάνωση ενός Κυπέλλου σε Αίγιο και Παιανία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...